Део заключи Къщата на "ВИП брадър 3"
Победителят Део и Силва Зурлева със статуетката. На екрана вдясно се вижда събраната сума.   
Източник: Георги Димитров /НетИнфо/
24

С продължило 10 часа финално издание и 1 635 315 лв., събрани за осемте благотворителни каузи, приключи третият сезон на "ВИП брадър".

"Ангелът на благотворителността", както в началото на живото предаване Ники Кънчев нарече победителя, е Део.

Само през последната си вечер в Къщата той успя да събере 105 897 лв. Мария Гроздева спечели 73 590 лв.

Ивайла Бакалова, Петя Дикова, Ицо Хазарта, Тодор Славков, Софи Маринова, Мария Гроздева и Део отново дадоха всичко от себе си в името на доброто.

Финалната интрига се разигра между олимпийската шампионка и Део, които след дългия уморителен ден трябваше да отговарят на въпросите на главните редактори на в. "24 часа" и в. "Капитал" Венелина Гочева и Галя Прокопиева и на програмния директор на "Дарик радио" Константин Вълков.

Мисълта, която повечето участници споделиха, беше, че

щом държавата я няма, гражданите трябва сами да си помогнат

Тази показност е, за да ни научи какво да правим с живота си, каза продуцентът на "Ъпсурт" и на шоуто на Ицо Хазарта - Слави.

1 290 823 лв. бяха събрали участниците в благотворителния сезон в началото на предаването. Малко над 38 хил. лв. от тях са дарени от българските политици след посещението на виповете в парламента. Пари са дали НДСВ, "Коалиция за България", движение "Напред".

Минути преди старта на финалното шоу 5000 лв. дари министърът на отбраната Николай Цонев. Президентът на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Валентин Михов се включи малко след полунощ, за да се присъедини към каузата с 5555 лв.

Не с дарения, а с поздрав се обърнаха към участниците във "ВИП брадър 3" футболистите на "Милан" Гатузо, Роналдиньо, Индзаги, Пато, Дзамброта, Сандерос, Фавали, Леонардо и треньорът Карло Ангелоти.

Видеото беше осигурено от Теодора Стефанова - гадателката на Берлускони, която беше в Къщата за няколко дни.

Звездно 10-часово шоу предложиха съквартирантите на зрителите. Звездите в него обаче бяха децата от училище "Луи Брайл", с които пяха в дуети.

Део и Крис изпълниха "Блус за двама" на "Диана експрес", Ивайла Бакалова и 17-годишната Станислава представиха "Лудо-младо", Ицо Хазарта завърза очите си с черно парче плат, за да се почувства като незрящата Божидара, с която се потопиха в рап/попфолк ритъма на песента "Буря" на Софи Маринова и Устата.

Мария Гроздева пя с Ваня, Петя Дикова с Верка, Софи Маринова извиси глас с Бени, а Тодор Славков с Катрин.

Всички момичета са родени в седмия месец и дългият престой в кувьоз е отнел възможността им да виждат света около себе си и да водят пълноценен живот. С част от събраните средства те се надяват болниците в България да получат модерна техника, за да могат бебетата да излизат от тях здрави и силни, а не

ощетени от първата си глътка въздух

Двама съквартиранти трябваше да напуснат шоуто след дуетите, но след временното затваряне на линиите разликата между четвъртия, петия и шестия беше по-малко от 1% и от надпреварата си тръгна само един - Ивайла Бакалова. На тръгване тя сподели с Ники Кънчев, че се радва, че всичко е свършило.

За останалите шестима обаче вечерта тепърва започваше (вж. фоторепортаж от началото).

Устата изненада Софи Маринова и покани на сцената бившия й съпруг и баща на Дачо и Лоренцо - Петър. Към тях се присъедини и победителят от първия "ВИП брадър" Константин.

Ромската перла отново извиси глас - за премиерата на парчето "Бате шефе", което Устата написа след излизането си от Къщата. Заглавието е взето от начина, по който певицата се обръщаше към Биг брадър.

Софи изненада водещия Ники Кънчев с желанието си всички средства, постъпили по нейната сметка, да бъдат прехвърлени на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. По този начин

тя се отказа от надпреварата за финала

Продуцент на шоуто на Део беше Мартин Захариев. На сцената в подкрепа на емоционалния блондин излязоха Елица Тодорова и Стоян Янкулов, които дариха 3000 лв. Кристиян изпя I Just Call to Say I Love You на Стиви Уондър, Дичо, Лора Караджова, бабата и сестрата на Део също бяха до него.

Писмо му беше изпратила и баба му Данка от с. Горна Студена, която дари пенсията си в подкрепа на своя внук и осемте благотворителни каузи.

Мартин Захариев попита риторично къде са българската държава и църквата, когато се говори за тези проблеми и аплодира силно гражданското общество у нас.

Депутатката Антония Първанова, която трябваше да продуцира шоуто на отпадналата Ивайла Бакалова дари заплатата си от 2000 лв. По сметката на Део бяха прехвърлени събраните за миската през последните два дни средства.

Изненада имаше и за Ицо Хазарта. До него седна малката му дъщеричка Аделина, която му каза, че се жени на следващия ден. Всъщност сватбата била планирана по-рано, но родителите на бъдещия й съпруг го взели от детската градина.

Ицо, бат' Венци и Буч изпяха "Звездата" и "И твойта майка също". На припева им пригласяха незрящата Божидара и Аделина. По телефона, за да подкрепи Хазарта, се включи Мария Бонева, която беше залята с киселина преди няколко години. Тя добави към сметката му 1000 лв.

ВИП съквартирантът каза, че престоят му в Къщата е променил отношението към всички, с които живя в продължение на осем седмици и

най-вече към Софи Маринова и Мария Гроздева

Олимпийската шампионка сподели сцената с примата на българската естрада Лили Иванова, която изпя в нейна подкрепа две нови песни - по текст на Мартин Карбовски и Явор Кирин. По време на изпълнението й чрез сметката на Мария за каузите бяха дарени още 10 хил. лв. от застрахователно дружество "Армеец", които по-рано дадоха други 10 хил. лв.

По телефона се включи Боян Радев, който й пожела победата, защото второто и третото място не й отиват. Изпълнителният директор на оръжейния завод в Лясковец инж. Банко Банков дари 3000 лв.

Малката Паола донесе на сцената своята зелена касичка жаба, в която дрънчаха точно 122 лв. Няколко български футболисти, пожелали да останат анонимни, добавиха към сметката й още четирицифрени суми.

За няколко минути Мария Гроздева премина от другата страна на благотворителната барикада и

даде на незрящата Ваня, с която пя в дует, 1000 лв.

Изненадата за Петя беше пухкава и топчеста и се казваше Парис. Продуцентът на нейното шоу Валери Запрянов дойде в студиото със заека й. В нейна подкрепа той беше поканил ученици от Софийската математическа гимназия, които участват в националния отбор на България по математика, и младия илюзионист Дани Дантес.

На въпрос на Петя какво би заличил в България, ако можеше, той категорично отговори, че това ще е Народното събрание.

Г-ца Дикова покани на сцената Верка, с която пя в дует. Хванати за ръце, момичетата изпълниха "Пустоно лудо и младо". Верка, която ослепява напълно на 8-годишна възраст, каза, че си представя новата си приятелка с дълга светла коса и светли очи.

За финал на шоуто й Маргарита Хранова изпя една от емблематичните си песни - "Устрем".

За своето последно ВИП шоу Тодор Славков се появи в костюм, но продуцентът му Андрей Слабаков беше по бермуди и джапанки. Двамата започнаха с любимата група на малък Тошко - Б.Т.Р. Музикантите изпълниха на сцената в Нови хан песента "Море от любов".

След тях глас извисиха Евелина Кънева с песента "Con te partiro" и Валя Балканска с "Рипни, Калинке".

Народната певица дари пенсията си от 120 лв.

Към компанията се присъединиха двете дъщери и племенницата на Тодор Славков. Саша Антунович също притича на сцената. Катрин, с която Славков пя в дует по-рано през деня, даде тон за песен - "Детски спомен" на Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Финалът беше патриотичен - с песента "Сите българи заедно".

Финалните две минути от гласуването с есемеси протекоха под звуците на песента "Губя контрол, когато..." на Миро, който пя на живо.

След това водещият Ники Кънчев съобщи имената на двамата финалисти, които ще се борят за статуетката - Мария Гроздева и Део. Линиите за гласуване бяха отворени само за тях и въпреки нежеланието им, те се върнаха обратно в Къщата за още няколко минути.

Най-малко пари в тази последна вечер събра Петя Дикова - близо 14 хил. лв. След нея бяха Ицо Хазарта със 17 130 лв, Софи Маринова с 28 044 лв. и Тодор Славков с 52 086 лв.

Коментари 24
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

24 коментара
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Любопитно Преди 43 минути

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 1 час

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 1 час

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 2 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 2 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 2 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 2 часа

Вдигат заплатите в армията

а

Пукане и бръмчене: Мистериозният свят на комуникацията между рибите

Любопитно Преди 2 часа

Повече за мистериозния свят на рибите четете в следващите редове

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Любопитно Преди 3 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 3 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 3 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 4 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 4 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 4 часа

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш</p>

Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш

България Преди 4 часа

Полезна информация и съвети от Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията

<p>Обмислят&nbsp;2 май да бъде неучебен ден в цялата страна</p>

Галин Цоков: Обмисляме 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна

България Преди 4 часа

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат