В търсене на другия: огнените партньорства в астрологията
Източник: iStock/Getty Images
1

М оже ли да изпълним себе си с любов или това остава задача на този, който ще се появи в живота ни? Вероятно това е едно от най-големите предизвикателства пред личността – да успеем да оценим себе си, да поемем отговорност за своите дефицити и проблеми, без очакване, че някой друг ще ги разреши магически. Тук си позволявам да заимствам и термина „Магически друг“, за когото говори юнгианският терапевт Джеймс Холис. В мечтите и надеждите си вярваме, че появата на голямата любов ще бъде едно ново начало, в което ние сме други и животът е напълно различен. Безспорно е, че подходящият партньор може да направи всичко по-добро, да внесе баланс и хармония в живота. Уви, няма човек, който да може да промени нашите вкоренени вярвания, страхове и познати модели, ако ние самите не работим осъзнато върху тях. Надеждата ни за прехвърлянето на отговорността към външен фактор е подхранена дори и в най-ранната ни детска възраст от приказките и всички истории, които разказват за „принца на бял кон“ или „добрата, умна и много работлива красавица“. Разбираме колко често Другият е бил натоварен с нашите представи и очаквания за партньор всеки път, когато се разминем. Тогава разбираме и нещо много по-важно - че ние всъщност изобщо не сме пожелали да разберем кой е този Друг. Увлечени от желанието да го видим през нашите очи, сме пропуснали възможността да научим кой е той. Казват, че истинската любов е свързана с приемането на различията, с приемането на факта, че някой друг няма да изпълни моя план, а ще създаде едно ново пътешествие за личността.

Ако искате да научите още за вашия хороскоп, вижте страницата на Алекс Иванчева

Астрологията също предлага свой отговор на тези въпроси, които могат да бъдат разгледани в различни фактори на наталаната карта. Днес ще се спрем на един от тях – домът на партньорствата или така нареченият седми дом. Най-лесният начин да разберете кой знак управлява партньорствата ви е да знаете своя асцендент. Домът на партньорствата винаги се управлява от противополжния знак. Започвам тази поредица с огнените партньорства, които имат силен заряд и разбира се, свои теми и предизвикателства.

Връзки под знака на Овена

Ако вашият асцендент е Везни, то партньорските отношения са разположени под знака на Овена. Това не означава, че вашите партньорства трябва да са представители на този знак, а че духът на връзките ще носи някои от темите на зодията. Овенът е темпераментен, емоционален, първосигнален и разбира се – лидер. Когато връзките ни са свързани с този знак, неминуемо се оказваме в сериозна надпревара в собствената си връзка. Възможно е да изберем партньор, който иска да надделее над нас, да ни води и дори да налага волята си. Факт е, че тези връзки обикновено са наситени с емоции – страстите преминават през полярности отново и отново. Вероятно най-важното, което трябва да осъзнаем е тази игра на лидери, която разиграваме отново и отново. Искаме ли да водим или искаме да ни водят? За някои прехвърлянето на архетипа на Овена в партньора ще се получи по-лесно, докато други ще искат да вземат нещо от тази стихия и да бъдат изцяло водещата фигура във връзката. Истината е, че не това е най-важното, а по-скоро да разберем как да разпределим териториите, да запазим своята идентичност, но да уважим и чуждата позиция. Искаме енергични и силни партньори, но за да може да изградим хармонични отношения с тях трябва да научим кое е онова, което трябва да пуснем. В противен случай ще бъдем като два овена на мост, които си стоят, удрят рога...а от всичко това няма никава полза.

Връзки под знака на Лъва  

Ако вашият асцендент е Водолей, партньорските ви отношения се управляват от Лъва. А какво иска той? Иска партньорът да бъде умен, галантен, забавен... да блести! Забавленията и разнообразията трябва да бъдат част от ежедневието, но разбира се всичко това трябва да върви с много топлина. Предизвикателството на седми дом тук идва от въпроса „кой е по-по-най“. Често не става ясно ние ли сме най-страхотните и ще позволим ли на този партньор да ни засенчи... и изобщо как се стигна до това да трябва си оспорваме мястото по яркост? Със сигурност това се несъзнателни процеси, но в крайна сметка това е знакът, в който личността иска да е на пиедестал – от една страна мечтае за някой, на когото да се възхищава, но от друга толкова много иска да изгрее в очите на партньора. Мислейки си за Слънцето, което управлява знака, в ума ми изникна една метафора – защо не се огреем, вместо да се засенчваме? Да чуем Другия също е тема на Лъва, който обича винаги да бъде прав, а когато това не се получава нещата често преминават в инат. Поделянето на короната може да се случи, когато проявяваме уважение един към друг, когато подкрепяме талантите си и научим танца „стъпка напред- стъпка назад“. В духа на лъва ще преформулирам думата „компромис“ на „реверанс“. Правете този реверанс към половинките си и търсете същото от тях. Подхранвайте вътрешната ценност и опитвайте да чуете сърцето, а не егото – то ще отведе връзката на следващо ниво.

Връзки под знака на Стрелеца  

Ако вашият асцендент е Близнаци, домът на партньорствата се управялва от Стрелец. Пътешественик, философ, любопитен за всичко ново и необикновено. Това е духът на връзката под този знак, а хората неизменно искат да превърнат връзката в приключение. Лекотата и оптимизмът на Стрелеца обикновено дават възможност на човека да се справя по-лесно с разделите и да не губи надеждата, че по-доброто тепърва предстои. Когато обаче се появи точният човек искаме връзката да бъде сериозна и морално издържана. Предвид че Юпитер управлява Стрелеца, тук може да говорим за две посоки, които могат да се превърнат в предзвикателство. От една страна тази планета е свързана с духовните интереси, знанието и желанието да учим повече за света. Възможно е във връзката единият да се опитва често да наставлява другия с убеджението, че той знае най-добре. А както се казва в една поговорка: „Пътят към Ада е постлан с добри намерения“. Не знаем дали нашата фиолософоя е най-добра за Другия и дали трябва да му я натрапваме. По същия начин не би трябвало да позволяваме това и от отсрещната страна. Юпитер е свързан със социалния престиж и тук е възможно да пропускаме други ценни в живота неща, търсейки партньор, който да отговори на всички изисквания за успех в съвременния смисъл на думата. Създайте ваша формула за успеха като учите един от друг, знаейки, че винаги има ценно знание, което да вземете или да споделите – но само ако Другият иска да ви чуе. Опознаването на големия свят може да надгради връзката и да зададе нов съвместен хоризонт за партньорите.

Пожелавам ви да преоткривате себе си в партньорството! Успех! 

Безпокойството - колко добре умеем да се саботираме

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
- Бабо, обаждам се да те питам как си. - Ами питай! - Как си? - Не питай!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сергей Шойгу и Владимир Путин

"Това можеше да си ти": Путин с предупредителен "изстрел" срещу Шойгу

Свят Преди 4 минути

Арестът на Иванов може да е само началото на това, което предстои да се случи на Шойгу, смята специалист

Политическите реакции след отстраняването на Росен Желязков

Политическите реакции след отстраняването на Росен Желязков

България Преди 14 минути

Решението за това беше подкрепено от 129 народни представители

Катастрофа затвори пътя София - Варна, има пострадал

Катастрофа затвори пътя София - Варна, има пострадал

България Преди 42 минути

Ударили са се лек и товарен автомобил

<p>Четири области на Слънцето експлодираха едновременно</p>

Четири области на Слънцето експлодираха едновременно, ще ударят ли Земята

Свят Преди 57 минути

Засега не е ясно дали слънчевите изригвания ще ударят Земята

а

Проучване: 42% от австрийците носят мобилните си телефони и в тоалетната

Свят Преди 1 час

В съседна Швейцария резултатът е подобен - 45%, а в Италия - 65%.

<p>Мъж получи шокиращ страничен ефект от химиотерапия</p>

Шокиращ страничен ефект от химиотерапията: Бурен растеж на миглите

Любопитно Преди 1 час

Миглите на един мъж стават необичайно дълги и се извиват драматично, каква е причината за това

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Любопитно Преди 1 час

Ще може да се включи всеки, като отдели само 10 минути на този ден между 9:00 и 12:00 часа

д

Мъж преби приятелката си в Пернишко, задържан е

България Преди 1 час

По тялото на жената има синини

С до 130 км/ч по магистралите: Ще даде ли мярката резултат?

С до 130 км/ч по магистралите: Ще даде ли мярката резултат?

България Преди 1 час

Коментар по темата направиха Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи и Румен Дунев от Сдружение "Автотехнически експерти по пътна безопасност"

Използвала ли е Кейт фотошоп за снимката на принц Луи

Използвала ли е Кейт фотошоп за снимката на принц Луи

Любопитно Преди 1 час

Най-малкото дете на 42-годишната Кейт Мидълтън и 41-годишния принц Уилям навърши шест години на 23 април

Атентатът в Сарафово и двама отвлечени моряци в проекторезолюция на ЕП

Атентатът в Сарафово и двама отвлечени моряци в проекторезолюция на ЕП

България Преди 1 час

Сред нейните вносители са двама български евродепутати – Елена Йончева и Андрей Ковачев

<p>Борисов: Честито на новата коалиция</p>

Борисов: Честито на новата коалиция между "Възраждане", ПП-ДБ, ИТН и БСП, ГЕРБ ще бъдат достойна опозиция

България Преди 2 часа

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Кание Уест отваря собствено порно студио

Кание Уест отваря собствено порно студио

Любопитно Преди 2 часа

Студиото може да отвори врати още това лято

<p>&quot;От години чувствам заплахи от Китай&quot;</p>

Китай е следил председателя на парламентарната комисия по външни работи на Белгия

Свят Преди 2 часа

От подобни действия е пострадал и зам.-председателят Самюел Коголати

<p>Това са отчаяни времена за Украйна (ВИДЕО)</p>

VOA: Това са отчаяни времена за Украйна

Свят Преди 2 часа

Пакетът от помощи на Вашингтон за Украйна се състои предимно от заеми, което предизвика интензивен дебат в Украйна