К ак да повдигнеш темата за клишетата, без да прозвучи клиширано? Трудно начинание, като имаме предвид, че критиката към клишираното мислене се е превърнала в по-голямо клише дори и от първоизточника си. Сляпото следване на чужди убеждения и самоцелното оригиналничене като че ли ни пречат еднакво. И то най-вече в ежедневието, в моментите "тук и сега", които в крайна сметка правят живота ни ... Какво е важно, за да превърнем всяко време във време за нещо специално?
Българската бира "Загорка" търси отговора, като подема дискусия по три клишета с главна роля в опропастяване на най-голямо количество пълноценно прекарано време: "Не бъркай работата с удоволствието", "Човек се измерва според успехите му" и една двойка противоречащи си клишета - "Най-важно е да си пръв" плюс "Търпението е добродетел".
Чувствали ли сте се притиснати от тези вярвания? Хем звучат логично и обосновано, хем им липсва свеж поглед и свобода. Ако сляпо ги следваме обаче, рискуваме да преминаваме от един момент към друг слабо удовлетворени, без добро усещане и винаги да гледаме към уикенда, да чакаме краткото време вечер след работа или да мечтаем за едно друго време, в което "ще мога да си позволя...".
А защо да не си позволим сега?, пита "Загорка" и стартира дискусия сред феновете си във "Фейсбук". Да приемем, че всяко време е време за нещо специално и можем да избираме – убежденията си, поведението си, дори настроението си. В тази идея "Загорка" намери отговор на клишето "безлкохолната бира не е бира" и предложи на пазара "Загорка Макс". С 0% алкохол, но макс изживяване на вкус и удоволствие - по всяко време.