Какво трябва да знаем, когато избираме аксесоари за телефона?
Източник: iStock/Getty Images
0

Г оляма част от ежедневието на всеки човек в днешно време заема неговият смартфон. За да бъде предпазен и да продължава да ни служи още дълго време, трябва да го окомплектоваме с подходящите GSM аксесоари

За да изберем аксесоари за смартфон, преди всичко следва да съобразим съвместимостта между тях. Специалистите от онлайн магазин Mobel.bg съветват да търсим такива, предназначени за конкретния модел на устройството, за да сме убедени, че ще си паснат. Какви аксесоари са ни необходими и как да ги изберем, прочетете надолу в статията.

Кои са аксесоарите, които телефонът ни трябва да има?

За дълъг експлоатационен живот на вашия смартфон, е препоръчително да изберете и използвате правилните аксесоари за него. Ето кои са основните от тях: 

Калъф

Корпусът на съвременните смартфони често е изработен от стъкло, с което има предпоставки за лесното му счупване. За да предпазите вашия gsm, ви е нужен калъф. Може да изберете между едностранни и двустранни кейсове, като вторите са познати като книга или тефтер;

Протектор за екран

Въпреки закалените стъкла на съвременните смартфони, препоръчително е слагането на протектор. Той представлява допълнително покритие на дисплея, с което го предпазва от надраскване или счупване. Има стъклени и пластмасови аксесоари. Моделите от стъкло се различават според плътността, начина на зелепване и варират от 2D до 9D;

Външна батерия

Мобилното устройство се използва почти постоянно, като така зарядът му пада ежедневно. Изберете външна батерия, която да ви осигури захранване на телефона през целия ден.

Все по-иновативните технологии за защита на устройството и възможността то да може да се ползва навсякъде и непрекъснато, представлява значително предимство в днешно време.

Какво трябва да вземем предвид при избора на аксесоари за телефон? 

При избор на GSM аксесоар трябва да вземете предвид дали спецификациите му са подходящи за вашия модел, от какъв материал е изработен и до колко е надежден той, с какви функционалности разполага, както и дали идва с гаранция, в случай на дефект.

Обърнете внимание на еластичността на калъфа, която дава възможност за плътното прилягане върху смартфона, както и удароустойчивостта на модела.

Важно е протекторът за скрийна да е изработен от издръжлив на надраскване и счупване материал, за да предпази дисплея, без който е почти невъзможно да се използва устройството.

Когато избирате външна батерия, обърнете внимание на капацитета и това дали кореспондира с изискванията на вашия телефон.

Как да изберем калъф за телефон?

Когато избирате калъф, обърнете внимание на еластичността му, защото именно тя дава възможност за плътното прилягане върху смартфона, а то, от своя страна, го предпазва от удари.

Видове калъфи

За запазване здравината на вашия смартфон, изборът на правилния и устойчив аксесоар е важна част от неговата експлоатация. Според техните характеристики, устойчивост и дизайн, се предлагат различни видове и модели, като едни от тях са: 

  • силиконов гръб – покрива гърба и страниците на смартфона, с което го предпазва от счупване и надраскване. За изработка му най-често се използва термопластичен полиуретан, който се характеризира със значителна здравина. Това е гъвкав и еластичен материал, устойчив на удари и износване. Недостатъкът им е, че не предпазват предната част на смартфона;
  • тип тефтер – този тип аксесоари предпазват предната и задната част на телефона. Моделите са обособени и с място за съхранение за документи. При някои от тях – затварянето става чрез магнитна закопчалка. По този начин може да сте спокойни, че апаратът няма да изпадне при изпускане на земята.
  • от плат – красиви и меки на външен вид, но не предпазват вашия телефон от механични повреди, а само от надраскване;
  • бронирани – тези калъфи са изработени от издръжливи и многопластови материали. При избора на този вид кейс, възможността от възникване на механични повреди на апарата ви спадат до минимум.

За правилното решение е препоръчително да изберете качествено предложение от специализирана марка, което да не повлияе върху функционалността на устройството. Калъфът не трябва да пречи на яснотата на звука, нито да затруднява достъпите до бутоните и портовете. Ако слушалките ви не разполагат с блутут, всеки път ще се налага да махате калъфа, за да слушате музика. 

Отворите за камерата и светкавицата трябва да пасват прецизно на телефона. Също така, някои модели позволяват безжично зареждане, в случай че устройството разполага с тази функция.

Как да изберем протектор за екран?

Важна стъпка, след покупката на смартфон, е поставянето на протектор на дисплея. При изпускане на апарата, скрийнът ще бъде предпазен от протектор, при което може да пострада само той. Според изработката и ефективността, има различни видове и модели.

Видове протектори 

Според степента на здравината, протекторите за gsm биват: 

  • пластмасови – дават възможност за лесно поставяне. Те са добър вариант при по-нисък бюджет, но като техен недостатък се посочва по-краткотрайният експлоатационен срок и по-ниската здравина;
  • със закалено стъкло – осигуряват защита срещу различни външни въздействия. Стъклените протектори са най-трайни, притежават отлична износоустойчивост и са издръжливи на надраскване. Предлагат се в богато видово разнообразие, като са съобразени с параметрите на различните GSM модели. Цената при тях варира спрямо плътността, начина на прилепване и производителя.

За да се гарантира предпазването на телефона чрез протектор, е най-добре поставянето му да бъде извършено от специалист, за да не останат въздушни пространства.

Как да изберем външна батерия?

Известна още като power bank, това е зарядно устройство, което може да ви спаси в екстремни ситуации, ако батерията на GSM-а ви е паднала. Съществуват контактни и безконтактни модели, като сред най-новите технологии е тази, известна още като wireless charger.

Какъв капацитет ни е нужен?

Капацитетът на преносимата батерия може да варира. За да бъдете сигурни, че ще захраните напълно вашия апарат, е добре капацитетът да бъде по-голям от този на вградената батерия в телефона ви, тъй като някои фактори повлияват върху ефективността на предаване на заряд. Измерването на големината е в милиампер-часове (mAh), като тази информация може да намерите в настройките на устройството или в документацията му. 

Преценете също колко зареждания ще са ви необходими на ден. Ако се налага да го зареждате по 3 пъти на ден, а батерията на вашия апарат е с капацитет от 2000 mAh, то тогава ви е необходима външна батерия с поне 6000 mAh.

Как се използва? 

Устройството е лесно за употреба. Разполага с кабел, чийто извод от едната страна е usb, а от другата трябва да е съвместим с порта на вашето устройство. Поставяйки единия извод в батерията, а другият в смартфона, започва процесът по прехвърляне на заряд.

Как се зарежда?

Тя има изводна букса, при която чрез кабел и адаптер се осъществява презареждането ѝ. В зависимост от капацитета, скоростта за зареждане варира.

При избора на подходящи за вашия телефон аксесоари, било то във физически или онлайн магазини, вземете предвид горепосочените фактори или се посъветвайте със специалисти в тази сфера.

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Украйна: Това беше целта на руските удари на 22 март</p>

Украйна: Целта на руските удари на 22 март беше пълно спиране на електричеството

Свят Преди 23 минути

Това каза министърът на енергетиката Герман Галушченко

Владимир Путин

"Това е просто глупост": Путин с коментар за членките на НАТО

Свят Преди 25 минути

В речта си пред руските пилоти от военновъздушните сили снощи той заяви, че страната няма "никакви агресивни намерения"

<p>&quot;Тренират реални бойни действия&quot;: За какво се готви Беларус</p>

"Тренират реални бойни действия": Беларус се готви за конфронтация с НАТО

Свят Преди 48 минути

Лукашенко често бива наричан „вярното кученце" на Путин

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

България Преди 1 час

С голяма вероятност валежите през деня ще са с жълтеникав оттенък

<p>Смяна, DOT, съхранение&hellip; всичко по темата гуми (видео)</p>

Смяна, DOT, съхранение… всичко по темата гуми (видео)

Технологии Преди 1 час

В сервиз на Margel разговаряме с Борислав Враджалиев за смяната на гумите и изборът на нови, тъй като многообразието на предлагане е огромно

Какво представлява "проблемът с трите тела"

Какво представлява "проблемът с трите тела"

Любопитно Преди 1 час

Законите за движението на Нютон са в основата на класическата физика

<p>&quot;Играта на Синанон&quot;: Вазектомии, аборти и жени с бръснати глави&nbsp;</p>

"От изцеление към ужас": "Синанон" - рехабилитационната програма или религиозна секта (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 1 час

"Синанон" - рехабилитационната програма или религиозна секта

Заради публикации против нахлуването в Украйна: Руснак бе осъден на 6 години затвор

Заради публикации против нахлуването в Украйна: Руснак бе осъден на 6 години затвор

Свят Преди 1 час

35-годишният Николай Фарафонов е признат за виновен за "публични призиви за извършване на терористични актове"

<p>Биков: Подкрепихме конституционната реформа, за да не е безконтролен служебният кабинет</p>

Биков за промените в Конституцията: Подкрепихме реформите, за да не е безконтролен служебният кабинет

България Преди 1 час

По думите му партията се „старае да има позиция по въпроси, които зависят от нея”

"Шпионаж и заговорнически ходове": Руска делегация на посещение в Северна Корея

"Шпионаж и заговорнически ходове": Руска делегация на посещение в Северна Корея

Свят Преди 1 час

По време на визитата представители на руската служба и на севернокорейското министерство са провели работни разговори

Никола Минчев: Все още не късно изборите да се проведат на 9 юни

Никола Минчев: Все още не късно изборите да се проведат на 9 юни

България Преди 1 час

По думите на зам.-председателя на НС и депутат от ПП-ДБ не сме на прага на конституционна криза

5 по Рихтер разлюля Италия

5 по Рихтер разлюля Италия

Свят Преди 1 час

Трусът е усетен и в района на Удине

Бити с бейзболни бухалки: Сводническа мрежа е разбита в Италия

Бити с бейзболни бухалки: Сводническа мрежа е разбита в Италия

България Преди 2 часа

Българките отивали зад граница с обещание за работа

Нова масирана руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна

Нова масирана руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна

Свят Преди 2 часа

Украинската армия заяви, че 26 дрона са били унищожени в Одеска, Харковска, Днепропетровска и Запорожка област

Вулканът Ибу изхвърли пепел на два километра височина

Вулканът Ибу изхвърли пепел на два километра височина

Свят Преди 2 часа

Предишното изригване беше на 26 март

Край на стачките на "Луфтханза": Авиокомпанията и синдикатите постигнаха споразумение

Край на стачките на "Луфтханза": Авиокомпанията и синдикатите постигнаха споразумение

Свят Преди 2 часа

През последните седмици протести на наземния персонал и на екипажите доведоха до забавянето и отменянето на стотици полети