CloudCart получи финансиране от инвестиционното дружество на RBI - Elevator Ventures, за дигитализация на бизнеса в Централна и Източна Европа
0

Е динната платформа за електронна търговия за малък и среден бизнес CloudCart, със седалище в България, успешно получи допълнително финансиране от нов инвеститор - Elevator Ventures - дружеството за корпоративен рисков капитал на Raiffeisen Bank International (RBI). Elevator Ventures се присъединява към NV3 - настоящият инвеститор на компанията, който също допринесе финансово в този кръг. Приходите от новото финансиране ще бъдат използвани в посока растежа на CloudCart, включващо технологично развитие и разширяване в нови географски райони в Централна и Източна Европа.

Платформата предлага лесен за използване софтуер, с който създаването на електронни магазини се автоматизира, както и пълна екосистема от поддържащи услуги и инструменти, локализирани индивидуално за всеки пазар, за да покрият всички ежедневни оперативни нужди на малкия и среден бизнес. CloudCart дава стойност на онлайн търговците, като им помага да се съсредоточат върху това, което правят най-добре - да създават и продават своите продукти и услуги, докато компанията им предоставя инфраструктурата и услуги с добавена стойност, за да им помогне да разширят бизнеса си. Стартирайки дейността си на българския пазар, компанията постигна 3,5 милиона поръчки в електронните магазини, използващи платформата, над 34,5 милиона уникални клиенти и общо 140 милиона евро оборот, реализиран от търговците ѝ.

Визията на CloudCart е да промени начина, по който електронната търговия се осъществява ежедневно. Следователно фокусът му е върху създаването на надеждна инфраструктура за електронна търговия в бъдеще, което включва изграждане на защитен мащабируем софтуер, който въпреки това е достатъчно гъвкав, за да поддържа специфичните нужди на клиентите. CloudCart позволява това, като комбинира най-доброто от два модела - отворен код и SaaS, създавайки Open SaaS от следващо ниво. Вместо да се ограничава до готови софтуерни решения, компанията създаде по-отворена система, която позволява на различни доставчици на услуги от трети страни, като уеб студия, агенции, дизайнери и програмисти, да надграждат върху основната платформа за електронна търговия. Софтуерната компания следва тенденцията за по-голяма персонализация на услугите, която, според нея, ще стане още по-силно изразена в бъдеще. В тази връзка, CloudCart прави възможно персонализирането на целия електронен магазин според потребителското поведение на купувачите.

„Това, което отличи CloudCart за нас, беше разбирането им за уникалните нужди и болките на търговците на малък и среден бизнес, което запали страстта ни да се справим с тях. Ние сме развълнувани от продължаващата инерция на растежа на електронната търговия в региона на Централна и Източна Европа и вярваме, че Николай Илиев (главният изпълнителен директор на CloudCart) и неговият екип са в идеалната позиция да го уловят”, споделя Максимилиан Шаусбергер - управляващ директор на Elevator Venture.

„Изключително сме горди, че именно Elevator Ventures - дружеството за корпоративен рисков капитал на Raiffeisen Bank International (RBI), подкрепя CloudCart. Вярвам, че заедно можем да изведем европейската електронна търговия на следващото еволюционно ниво. Технологичните интеграции и партньорствата на CloudCart, в комбинация със стратегически пазарни играчи като Elevator Ventures ни предоставят реалната възможност да постигнем точно това. Винаги сме били технологично и експертно подготвени да помогнем на бизнеса за нуждите му в електронната търговия, но с промените, настъпващи всеки ден в този сектор, това създава много повече възможности за трансграничен растеж за всички нас”, споделя съоснователят и изпълнителен директор на CloudCart - г-н Николай Илиев.

Относно Elevator Ventures

Elevator Ventures е дружеството за корпоративен рисков капитал на Raiffeisen Bank International (RBI) със седалище във Виена. Основният му фокус е върху инвестициите на ранен етап и растеж във финтех и сходни технологии в Централна и Източна Европа. В ролята на водещ партньор за растеж на финтех технологиите в Централна и Източна Европа, Elevator Ventures използва опита, мрежата си от контакти и корпоративната сила на RBI Group, за да помогне за разширяването на мащабите в този динамичен регион и извън него.

www.elevator-ventures.com

Относно CloudCart

CloudCart е бърз и интуитивен софтуер за онлайн магазини, който предлага цялостно решение за електронна търговия и постига най-доброто обслужване в сектора, чрез създаване на трайни взаимоотношения между SME търговците и техните клиенти. Платформата предлага пълно локализиране за различните европейски пазари, на които оперира, както и цялостна екосистема от местни експерти, които предоставят услуги от най-високо ниво в редица сегменти, свързани с развитието и управлението на онлайн бизнес.

www.cloudcart.com

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 47 минути

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 3 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 4 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 4 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 4 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 4 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 6 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 6 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 6 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 6 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 7 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 7 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 7 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности