Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, KOVACS, SELAH SUE и BULGARIAN CARTRADER пристигат на SOFIA LIVE FESTIVAL 2024
Източник: SOFIA LIVE FESTIVAL 2024
0

З а четвърта поредна година SOFIA LIVE FESTIVAL ще оживее в сърцето на София. Потвърдените до момента имена, които ще чуем на 21-ви, 22-ри и 23-ти юни 2024 г. на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина са американското хип-хоп дуо ATMOSPHERE, американският диджей и продуцент DJ SHADOW, нидерландската култова изпълнителка KOVACS, очарователната белгийка с прочувствен глас SELAH SUE, невероятният BULGARIAN CARTRADER, австралийският уличен феномен DUB FX, както и родните Жлъч/Григовор/Гена и Heptagram. 

След последното си супер успешно издание през 2023-та година SOFIA LIVE FESTIVAL, ще зарадва феновете на качествената музика с още по атрактивна програма, много позитивна енергия и истински фестивален дух. 

Благодарение на организаторите на фестивала, тази година родните меломани ще имат възможността за първи път да видят на живо култовото американско хип-хоп дуо от Минеаполис ATMOSPHERE. Рапърът Шон "Slug" Дейли и продуцентът Антъни "Ant" Дейвис се събират през 1996 г. и са съоснователи на Rhymesayers Entertainment, независим хип-хоп лейбъл, базиран в Минеаполис. От създаването си ATMOSPHERE са издали дванадесет студийни албума и десет EP-та. В рамките на фестивала дуото ще представи най-новата си продукция "So Many Other Realities Exist Simultaneously", която са събрани някои от най-личните творби на бандата досега. Албумът предлага изключителен баланс и най-доброто от уникалния стил на ATMOSPHERE, а именно отлична продукция, съчетана с дълбоки и смислени текстове, които за един час те пренасят в друг свят.

Източник: SOFIA LIVE FESTIVAL 2024

В рамките на четвъртото издание на SOFIA LIVE FESTIVAL, едно от най-влиятелните имена в инструменталния хип-хоп DJ SHADOW ще представи пред българската публика най-новия си седми студиен албум "Action Adventure".  Наситен със синтезаторни звуци и емоционално двусмислен, новият инструментален албум на продуцента напомня за носталгията по звука на 80-те. Това е едно истински съживяващо и фокусирано издание, в което прозира зрялата сдържаност и минимализъмът от късния период на един истински майстор на нашето съвремие. "Правилно или неправилно, аз не мисля за музикалните желания или изисквания на някой друг, а само за своите собствени" казва DJ SHADOW.

Екстравагантната изпълнителка KOVACS, също ще видим за първи път на българска сцена. Тя започва да прави музика още от ранна възраст, вдъхновена от певици като Betty Davis, Etta James и Tina Turner. През 2014 г. тя издава първото си ЕР "My Love" и успехът ѝ не закъснява. Със синглите „My Love“ и „Diggin“, а и дебютният й албум " Shades Of Black" влиза в класациите на 36 държави, достигайки до Топ 10 в Германия и стигайки до първото място в родината й Нидерландия. Следват 60 милиона гледания в YouTube, договор за модел с Viva Paris, голям брой награди, множество участия в големи фестивали и подгряващ изпълнител на концертите на Роби Уилямс. 

Източник: SOFIA LIVE FESTIVAL 2024

Нейният втори албум "Cheap Smell " е един от най-откритите, честни и вдъхновяващи албуми на бъдещето на соула за десетилетието. Подобно на дебюта си, в него тя се стреми да намери позитивното в най-трудните обрати в живота. Заедно с наградения продуцент, писател, инженер, музикант и програмист Jonathan Quarmby, KOVACS работи по своя трети албум ‘Child of Sin’, в който записва едноименния сингъл в дует с вокалиста на Rammstein Till Lindemann.
Невероятната загадка KOVACS е готова да внесе нова музика в света, а всяко нейно изпълнение на живо е уникално!

Източник: SOFIA LIVE FESTIVAL 2024

SELAH SUE е завладяващ артист получил международно признание. Известна със своя прочувствен глас и подход към музиката, който пренебрегва всякакви жанрови граници. 
Вече на 32 години, SELAH SUE стана символ на впечатляващо оживената в момента белгийска сцена (заедно със Stromae, Angèle, Lous и The Yakuza). С албума „Persona“, който ще имаме удоволствието да чуем на живо по време на SOFIA LIVE FESTIVAL, талантливата изпълнителка бележи ново артистично начало, като същевременно остава вярна на същността си с изключително характерния си глас, окъпан в топла душа с прекъсващи се блусови пукнатини. Слънчевият тон на гласа ѝ, който приютява всички личности на харизматичната певица, като се започне с нейния оптимизъм, нейната експлозивна енергия и нейните трескави бързания, способни да вдигнат цяла тълпа, но също и нейната зрялост, срамежливост, нейните интимни опасения или нейния хипнотизиращ чар. 

Източник: SOFIA LIVE FESTIVAL 2024

Вдъхновяващият DUB FX за пореден път ще ни покаже на живо извънземната атмосфера, която той умее да създава на сцената. Benjamin Stanford от Австралия е музикален феномен, символ на новаторската музика и градска култура, който разчупва статуквото студио-клуб излизайки на улицата с главозамайващи импровизации само с глас, FX педал и луп машина. Той е световноизвестен уличен музикант, който през годините е продал над сто хиляди записа, разтърсил големи фестивали по целия свят, натрупал над 150 милиона гледания в YouTube и органично привлякъл 600 000 фенове във Facebook. Музиката му е фина смесица от бийтбокс, дъб, реге, хип-хоп и дръм-енд-бейс.

И тази година ще имаме изключителното удоволствие да видим на сцената на фестивала неповторимия BULGARIAN CARTRADER, който направи истински фурор на миналогодишното издание. Българинът, който само за година покори стотици сцени в Европа, спечели сърцата на хиляди меломани, бе отличен с една от най-престижните награди в музикалния свят, Music Moves Europe 2024 и издаде мини албума „Soul Is The Price“. За блестящия талант и уникалното творчество на BULGARIAN CARTRADER няма нужда да се говори, а трябва да се чуе и види. 

От българска страна на сцената на SOFIA LIVE FESTIVAL ще видим  Жлъч, Григовор и Гена и Heptagram.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и more.com на цена от 140лв. за тридневен пас.

Продажбата на еднодневни билети ще стартира на 1-ви май и цената им ще бъде 75лв.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

За повече информация и всички новини около Sofia Live Festival може да следите страница на фестивала във Facebook: https://www.facebook.com/sofialivefestival и инстаграм профила: https://www.instagram.com/sofialivefestival/ 

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 29 минути

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch&nbsp;отправи предупреждение към България за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 1 час

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 1 час

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 2 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 2 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 4 часа

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява

Земетресение в района на Черно море

Земетресение в района на Черно море

България Преди 4 часа

Епицентърът му е на 100 км от Варна и на 480 км от София

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 5 часа

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 5 часа

Машините са пресекли средната линия на протока

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Свят Преди 5 часа

Япония споделя морски граници с Южна Корея, но също така е съсед с потенциални противници в Русия

Голям празник е! Имен ден имат...

Голям празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 5 часа

В днешната събота почитаме едно от най-големите чудеса на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Свят Преди 5 часа

Неговото здравословно състояние се влошило и лекарите не са могли да го спасят

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

България Преди 5 часа

Заседанието беше анонсирано преди две седмици

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

България Преди 5 часа

Максималните температури ще са между 18° и 23°