0
Па арът в Пирин е умишлен, пише "24 часа" и допълва, че вече има първи арестуван за пожара. Това е човек от Разлог. "Мафията запали Пирин от три страни", отбелязва "Монитор". Вестникът цитира кмета на Разлог Любен Татарски, според когото 40 % от населението се препитава от незаконна сеч според.

"Ако има управници в тази държава, да не пращат добрите хора да гинат, а да обуздаят подпалвачите", изплакват пред "Труд" болката си близки на единия загинал офицер от хеликоптера, разбил се при гасенето. В местните кръчми поне от месец се говорело, че мафията ще подпали гората. Коментарът на "Труд": Кметове, полиция и лесничеи из цялата страна отлично знаят кои са лесничеите и търговците. Това личи от лобирането на депутати в полза на определени нарушители.

"Монитор" пише за това как вчера вътрешният министър Петканов обясни от парламентарната трибуна защо е наградил скулптура Вежди Рашидов (обвинен в сблъсък с полицай). От обясненията на Георги Петканов става ясно, че Рашидов бил правил редица безвъзмездни жестове към МВР (статуетката Полицай на годината), обещал със собствени средства да издигне мемориална плоча на застреляните полицаи в Люлин, бил борец срещу тероризма (проект за паметник на жертвите от 11 септември).

"24 часа" подчертава, че според автора на питането относно награждаването на Рашидов - Йордан Соколов, е ясно защо Доган е оставил Петканов на поста му след такъв отговор. "Труд", от своя страна, застава в подкрепа на Рашидов и пита: "Какво му бърка на Соколов, ценителя на изкуството, че един от най-големите ваятели на малка България е получил някакво признание?".

"Монитор" обаче отново се връща към "достойнството на полицая", и то с друг пример: "Депутат най-сетне осъден заради телесна повреда на полицай". Става дума за депутата от НДСВ Камен Влахов, нашумял с опита си да накара служители на паркинг, вдигнали колата му, "да стават на кълбета". Сега става дума за инцидент, случил се на 2 март м. г., когато депутатът сгазил с бронята на колата си крака на полицая Кикьов, който искал да го спре да не паркира в близост до падащо дърво. "Преди Арлин Антонов ви газеше, сега аз ще ви газя, ще се обадя и на вътрешния министър (Петканов), заявил Влахов от автомобила си "Фолксваген пасат". Глобата на съда е 1000 лв. (депутатът Влахов има имунитет).
"Стандарт" препоръчва депутатите да бъдат пратени на неделно училище, в съответствие с идеята на правосъдно министерство там да ходят онези родители на провинили се заради хулиганство отрочета.

Поскъпването на водата в бъдеще зависи само от един човек - от строителния министър Валентин Церовски, пише "24 часа". Причината, както отбелязва изданието и вестник "Виж", е, че в Габрово, Перник и на други места зачестили самоволните поскъпвания. "Сиренето обаче удари 4 лв.", купувачите са в шок, информира "Стандарт", като допълва, че в това време млякото се изкупува по 18 ст. литъра. В репортаж от столичен магазин ежедневникът констатира как софиянци са смаяни от цените на млечните продукти. "Преди месец купувахме кило сирене по 1,80-2,30 лв., а сега цената гони 3,80 лв.", оплаква се пенсионерката Севдалина Петрова.

Авангардът на нашия батальон за Ирак вчера не е излетял от летище Крумово. Според офицери имало заплаха от атентат. Според МО авангардът излита днес, заедно с групата за Афганистан.

"Българите са гневни на Симеон". Под това заглавие "Труд" препечатва анализ на британският вестник "Индипендънт". Според авторката Диана Кириаку премиерът си е навлякъл гнева на сънародниците си с неизпълнените обещания да повиши стандарта им на живот. В статията се припомня, че остават 69 от обещаните 800 дни, че подкрепата на правителството е паднала с 20 %, но опозицията е слаба. "Индипендънт" отбелязва, че Сакскобургготски е бил своеобразен тест за връщането на европейските монарси на политическата сцена.

"24 часа" препечатва анализ на швейцарския "Тагес анцайгер", който отделя цяла страница на България. Кореспондентът Силвия Хьофер пише, че Симеон се е свързал със съмнителни бизнесмени и че много от неговите министри са също толкова корумпирани, колкото и тези от предишните правителства. В текста се цитира и бивша пианистка от операта, която казва, че била монархистка, но сега е възмутена от Симеон. Според нея той е слабоумник.

И още две препечатки от световната преса. "Двама българи с часове разиграваха полицията в Хановер", пише "Монитор". Инцидентът е подробно отразен в местната преса. По време на отчаяната гонитба българите изхвърлили пакет с бял прах, за да се отърват от уликите.

Португалските власти задържаха 32 нелегални имигранти от български и украински произход, допълва "Монитор". И накрая препечатва материал от чешкия "Лидове новини". В него се съобщава, че в Прага расте броят на бездомни деца от Източна Европа, като 20 % идват от Украйна, Румъния и България.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Активисти на летището в Мюнхен

Осем души бяха арестувани заради протест на летището в Мюнхен

Свят Преди 10 минути

Вижте каква е причината за задържането

д

Тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има загинал

България Преди 1 час

Инцидентът е станал около 9:30 часа тази сутрин

д

Как е бил убеден бившия полицай от Пловдив да се предаде

България Преди 2 часа

Какво е казал осъденият за убийство бивш служител на реда

Джейк Съливан

"Хамас" е напуснал преговорите за заложниците с конкретна причина

Свят Преди 3 часа

Вижте какви са мотивите зад това решение

Порой и ужасяващи бури в Китай

Вече 7 жертви от стихията, която вилня в Тексас (ВИДЕО)

Свят Преди 3 часа

Четвъртият по големина град в САЩ бе ударен от страховита буря с ветрове до 160 километра в час

Д

САЩ предупреди американците да внимават за терористични атаки във връзка с ЛГБТ общности

Свят Преди 4 часа

Държавният департамент бил информиран за увеличаване на потенциален риск от насилие

Уличка в Париж, Франция

Тази жилищна улица в Париж, наречена на министъра на правосъдието, може да се похвали с изобилие от красиво боядисани къщи, много саксии с растения и свеж вид.

Къде се намира най-късата улица в България?

България Преди 4 часа

У нас има една малка уличка, която е 15 метра

<p>Зеленски: Нападението на Русия срещу Харковска област е само началото</p>

Зеленски: Нападението на Русия срещу Харковска област би могло да е само началото

Свят Преди 4 часа

"Въпреки напредъка на руските сили обаче, ситуацията е по-добра в сравнение с преди седмица"

х

Трогателни кадри как коала страда за смъртта на любимата си (ВИДЕО)

Любопитно Преди 5 часа

Клипът разплака огромна част от света

<p>Ще станат ли политическите убийства по-чести?</p>

Ще станат ли политическите убийства по-чести?

Свят Преди 5 часа

Либералният ред, който доминира след 1945 г., зависи от навик на мислене, който губим

<p>Грациозни и загадъчни: Жените като котките</p>

Грациозни и загадъчни: Жените като котките

Любопитно Преди 5 часа

Нека се потопим в света на жените и котките, за да разберем какво ги прави толкова подобни и впечатляващи

Какво се случва с актьорите от ,,Клюкарката”

Какво се случва с актьорите от ,,Клюкарката”

Любопитно Преди 5 часа

В тази статия ще разгледаме къде са днес звездите от "Клюкарката"

<p>Стресът&nbsp;в живота ни е&nbsp;свързан&nbsp;с болестта на Алцхаймер</p>

Проучване: Стресовите събития в живота са свързани с болестта на Алцхаймер

Любопитно Преди 5 часа

Стресовите събития в живота, като смъртта на близък човек или разводът, повишават риска от развитие на деменция в по-късна възраст

Как да скриваме файлове и снимки в Android телефон

Как да скриваме файлове и снимки в Android телефон

Технологии Преди 5 часа

Новата функция улеснява защитата на важна информация

<p>&quot;Руският закон&quot;, предизвикал масови протести в Грузия</p>

"Руският закон", който предизвика масови протести в Грузия

Свят Преди 5 часа

Как приемането на закон за „чуждестранните агенти“ доведе до избухването на масови демонстрации в Грузия

Празник 18 май

Празник е! Имен ден днес празнуват...

България Преди 5 часа

Страдание на свети мъченик Теодот и на седемте свети девици