0
Ци ите растат. Пилешкото поскъпва, с големи букви отбелязва "24 часа" и се заема да търси причината за това. А тя била, че изглежда контрабандата е понамаляла, защото се усещал дефицит на пилешко месо, оплакват се търговци. Или най-малкото след встъпването в длъжност на Емил Димитров-Ревизоро много камиони, превозващи бутчета от САЩ, Турция или Гърция, дълго били претърсвани и проверявани като документация по границите. Собствениците на птицекланици в момента не насмогвали и били много доволни, търговците също не се оплакват, защото си взимат своето, но ето че пилешките бутчета поскъпнаха с 20% само за седмица, отбелязва "24 часа" и от вчера е по 4,40 лв. килото.

"Ракията - двойно по-скъпа" - включва се по темата за цените и "Труд". И във водещата си публикация обяснява, че акцизът за твърдия алкохол - ракии, водки, бренди - се увеличава почти три пъти. Така че ако довчера сте могли да си купите бутилка гроздова за около 2,30 лв, сега най-евтината ще бъде около 5 лв.

С 30% по-скъпо ще ви излиза возенето на такси, принуден е така да "зарадва" читателите си пък "Новинар", но за сметка на това държи да ги предупреди, че всяко второ такси било менте. Това признала вчера браншовата камара на самите превозвачи. Проверка в София показала пък, че от 280 проверени таксиметрови коли 69 били с нередовни документи, а шофьорите въобще не били полагали изпит за таксиметров водач. Най-често фалшифицираната емблема била "Експрес такси".

На шофирането по пътищата е посветена и водещата публикация на "Монитор", който съобщава за истински алкохолен рекорд. 19-годишен шофьор от Габрово бил спрян за проверка от полицията, която установила наличието на 8,5 промила алкохол в кръвта му. Съобщението хвърлило в смут токсиколозите, защото в учебниците е записано, че с толкова алкохол в кръвта човекът отдавна трябва да е умрял. Но явно сме страната на чудесата, защото човекът съвсем не бил на онзи свят, разказва "Монитор", а карал маздата си след полунощ из габровските улици. Шофиране с 1,2 промила алкохол в кръвта е вече криминално деяние, припомнят лекарите и продължават да недоумяват що за чудо е този габровски младеж. 4 промила алкохол в кръвта била границата на загуба на съзнанието и изпадане в кома, а габровецът с двойно по-голяма доза си седял зад волана и дори декларирал, че не е пиян.

"Демокрация" от своя страна строго пък припомня на новите министри, че не са подали декларации за имотите си. А срокът изтича днес. Останалите издания също не са пропуснали този факт, а "24 часа" дори в челна атака подпитва някои от тях какво притежават. И някои от тях отговарят, макар и уклончиво. Финансовият министър Милен Велчев имал няколко апартамента и няколко банкови сметки. Министърът на строителството Паскалев твърди, че има само апартамент и стар форд. А министърът на културата Абрашев гордо заявява пред репортерката, че има реституиран апартамент и 4000 лв. в брой. А на въпрос "Защо в брой?", министърът на културата отговаря: "Нямам вяра на банките и си ги държа вкъщи".

Изобщо обръчът на медийното внимание се затяга около управляващите. "Демокрация" не изпуска от око назначения за главен секретар на МВР доскорошен гард на Симеон Бойко Борисов. След публикации за участието му във "възродителния процес", отбелязва изданието, Борисов обяснил през МС, че по това време само е "охранявал реколтата". Впрочем въпроси в тази насока са му били поставени и от земеделския министър Дикме. В Дулово той бил заедно с хората си каратисти през 1989 г., но не били "направили нищо лошо, а оттам направо заминали за състезание в Лондон". Комисията по досиетата обаче не се е произнесла по случая, напомня "Демокрация" и коментира от вътрешните си страници, че на МВР не му трябват войници, а полицаи. На мода явно излизат "възродителите", коментира "Труд". И заема следната позиция - за хора, действали от криворазбран патриотизъм в онези години, наистина не трябва да има прошка. Те трябва да бъдан назовани и съдени. Но трябвало да се види, пише "Труд", кои все пак са действали активно във "възродените райони" и кои са били само миманс. "24 часа" припомня, че всичко тръгна от интервю на Борисов пред в. "Сега", в което той, като бивш охранител и на Живков, цитира негови думи, че няма никакви български турци, а има само българи християни и българи мюсюлмани. Реплика, която както четем в "Монитор", ще се разисква във вторник в централата на ДПС.

"Труд", от своя страна, продължава да любопитства ккаво е завършил новияj шеф на спорта Васил Иванов, известен още като Лучано, доколкото е собственик на известната верига сладкарници. Проблемът тръгна преди няколко дни, припомня "Труд", когато се оказа, че Лучано е назначен, но заповедта не е подписана, защото не е представил диплома. "Завършил съм много неща - твърди Лучано пред репортерка на "Труд". - Много неща. Попитайте в МС", отговаря той. "А имате ли търговска дейност, не трябва да имате, за да сте назначен?", продължава да пита тя. "Нямам", казва собственикът на сладкарниците Лучано. "Къде сте се дипломирали? - безжалостно продължава да пита "Труд". - В кой университет?" "Недейте, недейте - отговаря той. - Приятен ден".

Нелицеприятни скандали в пресата продължават да отекват и около статия на Евгений Бакърджиев, публикувана вчера в "Новинар". В днешния си брой "Монитор" съзира в нея опит за бунт и да се превземе СДС. Самият Бакърджиев обаче, както и останалите лидери на синята партия, отказват да я коментират. Повечето от тях, защото там, където почиват, не се продавал "Новинар" и не я били чели. Съгласява се да го стори само политологът Евгени Дайнов, който току-що се е върнал в София и е чел статията. "Всички политици са луди - казва Дайнов. - Сега моята задача е да установя само кои са по-луди от останалите." По темата за общата налудничавост се включва и от страниците на "Демокрация" семиотикът Иван Младенов, който определя нещата така: "В момента се наблюдава трифонизация на нравите и отблъскване на мозъците."

Доказателство за което откриваме и в репортаж на "24 часа" от Правец под надслова: "Равнис, мирно: Тато се завръща". Младите в града смътно знаят кой е Живков, е установила проверка на вестника. Но са сметка на това на 6 септември в центъра на града щяла да лъсне 3-метровата му бронзова статуя. Цигани с кирки още отсега оформяли градинка с червени алеи. До паметното място ритало топка момче, което също не знаело кой е Т.Ж. Но това не е най-голямата загуба, бърза да ни успокои часовият вестник. По-лошо е, че млади хора в града изобщо пък не знаели що за Съединение се е извършило на 6 септември.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Зендая, Джош О"Конър и Майк Фейст на британските премиери на Challengers

Зендая в горещ сексуален триъгълник в новия си филм Challengers (ВИДЕО)

Любопитно Преди 23 минути

Изненадващо или не, новият филм на Лука Гуаданино се очертава сред хитовете на сезона

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

България Преди 43 минути

Процесът е по жалба на Ваня Григорова, която остана втора на вота за кмет на София през 2023 г.

булевард Патриарх Евтимий

Бус лента и велоалея по „Патриарха“, паркирането се запазва навсякъде

България Преди 1 час

Обмисля се и идеята за "червена зона" в центъра

<p>СДВР:&nbsp;Движението в центъра на София в събота може да бъде спирано</p>

СДВР със строги мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

България Преди 1 час

Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра на града каза на гл. инспектор Иван Георгиев

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

България Преди 1 час

Може би имаше много повече случаи през изминалите месеци, през които трябваше да се "вземе главата" на председателя на парламента, отбеляза тя

Снимката е илюстративна

Виж каква е линията на бедност в България през 2023 година

България Преди 1 час

Под прага на бедност са били 1 325.9 хил. лица, или 20.6% от населението на страната

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

България Преди 1 час

Проектът ПП-ДБ приключи, каза председателят на ДПС

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

България Преди 2 часа

Това, което аз чух Борисов да казва, е, че има голям гръб, който е хлъзгав, коментира съпредседателят на ПП-ДБ

Дженсън Хуанг още е милиардер

Щеше да бъде 16-ият най-богат човек в САЩ, а живее без ток в гората

Любопитно Преди 2 часа

А компанията му днес е на стойност около 1,19 трилиона долара

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Свят Преди 2 часа

Военновременният кабинет на Нетаняху е обсъдил вариант, при който да бъдат пуснати жени, по-възрастни и болни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 2 часа

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 3 часа

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 3 часа

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 3 часа

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 3 часа

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 3 часа

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок