0

С лед сексскандала ректорът на СУ предлага забрана на бригади в Америка - който замине ще прекъсва следването за една година - това е водещото заглавие в съботния брой на "24 часа". Навътре четем обаче, че от ръководството на Алма матер са отрекли предложението да е свързано със скандала.

"Нова формула: до 12% за ощетени от плоския данък", четем още в изданието. Заплатите на всички работници в частните фирми, получаващи до 490 лева месечно, ще бъдат увеличени с до 11-12% от януари.

За това се разбраха бизнес и синдикати вчера и подписаха национално споразумение. Мярката е компенсация заради въвеждането на 10-процентния плосък данък от догодина.

Компенсацията засяга 1,2 млн. души, каза д-р Желязко Христов, лидер на КНСБ. За нея били нужни над 130 млн. лева. Най-проблемните отрасли били селското стопанство, хранително-вкусовата, леката промишленост, производството на каучук и пластмаси.

Засегнатите не са повече от 300-400 хил. души, категорични са работодателите. Те са убедени, че плоският данък е изцяло положителна стъпка и са готови да компенсират краткосрочните загуби за работниците.

И още едно заглавие от изданието: "Родното ФБР ще ни чете мейлите". Неограничена възможност да четат електронната поща и да ровят из писмата на гражданите ще имат бъдещите спецагенти от Държавната агенция "Национална сигурност" четем в публикацията.

Нейните служители ще имат право на "контрол на пощенската, телеграфната и друга кореспонденция и да събират "информация от технически канали за комуникация". Това са само два от общо 20 способа за оперативно-издирвателната дейност на агенцията, които парламентът одобри на второ четене вчера.

ДАНС ще контролира телефонните разговори, радиочестотния спектър, ще взема обяснения от граждани, ще следи, подслушва и проверява. Така ще се бори с организираната престъпност.

На страниците на "24 часа" продължава дискусията по резултатите от класацията на "Дарик радио" и "24 часа", според която Варна е най-добрият град за живеене. Защо София не е №1, разсъждава програмният директор на радиото на стр. "Анализи", а подзаглавието е - "Столицата има нужда от креативен директор".

Разводът без ДДС - парламентът се смили - това е първа тема за "Труд". Адвокатските хонорари при дело за развод твърдо няма да се облагат с 20% данък, от него ще е освободена правната защита на гражданите по всякакви дела, включително и за делби, кражби и убийства, пише изданието. Вчера парламентът окончателно прие промените в Закона за ДДС. Той формулира и важни текстове срещу източването на ДДС от хазната.

Политическите теми в "Труд" са засегнати чрез интервюто с Филип Димитров. "СДС промени България", е оценката на депутата и бивш син лидер. Той припомня, че политическото представителство е въпрос на доверие.

"СДС се опираше върху три принципа: категорично обвързване със западния свят и ценности, нравствен антикомунизъм, вяра във възможностите и свободата на инициативата на индивидуалния човек. За съжаление сме отстъпвали и от трите, а това разклаща доверието."

"Евродесницата: Няма обединение без ГЕРБ!", е друго заглавие в изданието. "Много е важно Бойко Борисов да поеме инициативата за обединението на дясното пространство преди следващите избори.

Ще се срещнем със СДС и ДСБ и ще се опитаме да подкрепим диалога между партиите." Това заяви след среща със столичния кмет вчера евродепутатът, зам.-председател и шеф на мисията на Европейската народна партия по членството на ГЕРБ Кориен Уортмън-Кул.

"Брюксел ни разреши да строим "Белене", информира още "Труд". Европейската комисия даде вчера зелена светлина за проекта АЕЦ "Белене". Брюксел подчертава, че централата ще е оборудвана с най-ново поколение реактори, разработени от руската компания "Атомстройекспорт".

И още едно заглавие от съботното издание на "Труд" - "Природният газ ще поскъпне с до 16 на сто". Планираното от януари поскъпване на природния газ с 33,57% може да бъде намалено до около 16%. Това показва анализът на експерти от Министерството на икономиката и енергетиката.

"Юруков ще променя СДС идейно", четем в "Сега". СДС да стане изразител на интересите на тези българи, които искат повече свобода на инициативата, по-малко държава в икономиката и справедливост и добро управление в политиката. Това е първата цел, която набеляза лидерът Пламен Юруков в обръщението си по случай 18-ата годишнина от основаването на синия съюз.

"Мултинаглост" е озаглавен коментара на Емил Спахийски на стр. "Наблюдател" в изданието. Парламентът би трябвало да се поинтересува има ли връзка между пътуването на тримата министри до Монако за сметка на федерацията по мотоциклетизъм и отделянето на милиони от излишъка за изграждане на вече наградената писта номер 1 в Европа.

В материал "Римейк на случая Стависки" Петър Петров пише, че инцидентът с опиянената съдийка е поредният тест за това дали всички са равни пред закона.
"Армията на скрап" - под това заглавие "Стандарт" разказва, че разиграват на търг ракети и автомати заедно със складовете. "След като казармата влезе в историята, министър Веселин Близнаков слага на тезгяха арсенала на войската. Разпродажба на над 50 хил. тона автомати, мини, снаряди и патрони започва след броени дни."

На вътрешна страница пък четем - "И Близнаков с остров на изкушението - бившата база на военните край Созопол става Дисниленд".

"Медсестри на протест за 500 лева", отбелязва "Монитор". За заплати от 500 лева излязоха вчера на мълчалив протест медицинските сестри от 14 града у нас. В момента заплатите на сестрите и лаборантите са между 240 и 330 лева. Протестиращите казаха, че няма да спират работа, защото не може да оставят пациентите си, но няма да се откажат от исканията си.

И нещо важно не само за студентите. Лавини грозят туристите излезли в планините за 8 декември и в неделята след студентския празник. В Рила, Пирин и Стара планина има сериозна опасност от изгубване и премръзване, ако празнуващите пренебрегнат указанията за придвижване по обозначените маршрути и предупрежденията за лавини.

"Телеграф" е намерил свой поглед към ниските заплати в страната ни. Снимката на първа страница е от вчерашния протест на медицинските сестри, а водещото заглавие: "Поповете свършиха, свещениците взимат едва по 220 лв., църквите по селата са превърнати в конюшни".

"Новинар" е събрал в първото си заглавие информацията, че догодина у нас се завръщат виетнамските работници и това, че Путин е решил да прави съюз между Русия и Беларус, от което се е получило и заглавието " Соцът се завръща със СССР и виетнамците".

"Дума" представя закона за студентското кредитиране със заглавието "Раждаш и не връщаш заем". Такова правило ще важи за студентските кредити, за да се намалява демографската криза.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 2 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 6 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 8 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 8 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 8 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 8 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 8 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 9 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 9 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 9 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 10 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 10 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 10 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 10 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 10 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер