0

Н а 21 май ще се оповести учредяването на нова неправителствена организация, която ще защитава правата на донорите на генетичен материал.
Фондация "Майки за донорството" обединява интересите на над 580 майки, дарили яйцеклетки в периода 2010 – 2014 г. и ще има за основна цел да налага спазването на медицинските, правни и етични стандарти при даряване на генетичен материал в България.
"Майки за донорството" стартира с амбицията за съвместна активна работа с държавните институции, ангажирани с проблемите на даряването на генетичен материал, с центровете за асистирана репродукция, с медии и пациенти. Организацията на майките – донори на яйцеклетки, ще търси начини за колаборация и обмяна на опит с европейските институции, отговарящи за стриктното прилагане на стандартите при даряване на генетичен материал.
Въпросите за биоетичните граници при донорството на генетичен материал, които са сред най-често поставяните в съвременната асистирана репродукция, ще намират централно място в предстоящите публични дебати, които ще се организират от "Майки за донорството" през годината. /БГНЕС /

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@