Над 90 % лечение на разширени вени
Източник: netinfo
0

Дни преди поредното посещение в България ексклузивно интервю с израелския лекар д-р Галили за метода "Склеротерапия под ултразвуков контрол" и за спасените от него български пациенти, страдащи от тежки форми на разширени вени.

- Добър ден, д-р Галили, предстои Ви поредното посещение в България (20-23 март), как се чувствате вие и вашите пациенти?

- Аз идвам с огромна радост в България и се радвам на много сърдечен прием от страна на българите. Особено съм щастлив, че хората повярваха на метода "Склеротерапия под ултразвуков контрол", разбраха разликата между този метод и обикновената склеротерапия или операциите и ми се довериха. Разбира се това се дължи и на убедителните резултати, които методът дава. Вече над 400 българи, сред тях немалко лекари, забравиха за страданията и болките. За жалост, намериха се и колеги, които след аплодисментите по време на първото ми посещение през януари миналата година, когато представих метода и когато ме поканиха да работя в техните медицински заведения, се опитаха и продължават да се опитват да омаловажават работата ми и да правят изказвания и квалификации, които са далеч от истината, от морала на лекаря и от грижата за пациента.

А искам да вярвам, че всеки лекар, навсякъде по света, следва да мисли и действа единствено в името на здравето на своите пациенти. И когато научим, че някъде някой е открил или практикува нещо ново и по-добро от старото, да го приветстваме, а не да се опитваме да го дискредитираме безпричинно или заклеймяваме. Смея да кажа, че моята репутация не само в Израел, но и в САЩ и в Европа, е безупречна, а методът „Склеротерапия под ултразвуков контрол” е наистина иновативен метод и най-доброто, измислено и доказало се досега за справяне с проблема на разширените вени.

- Бихте ли споделили отново в какво се състои този метод и каква е разликата с останалите практики?

- До скоро общоприетото лечение на разширени вени на краката беше посредством оперативна намеса, при която се изважда болната вена заедно с нейните разклонения. Повечето такива операции водят до облекчение за ограничен период и разширените вени отново се появяват. Разбира се известна е и склеротерапията, но доколкото знам в България тя не е широкозастъпена и най-вече не по начина, по който я прилагам аз.

При методът,който аз използвам и който усвоих по време на специализация в САЩ, се инжектира определена за конкретния случай доза от полидоканол под формата на пяна, което предизвиква склерозиране на вената. Веднъж влязло в контакт със стените на кръвоносните съдове, веществото предизвиква мигновена реакция на стесняване. Процесът води до прилепване на стените на вената и абсорбиране на веществото от тялото. Интервенцията се осъществява под лекарско наблюдение, чрез ултразвуков апарат от най-ново поколение, позволяващ да се определи с точност мястото на болната вътрешна вена, невидима с просто око. В продължение на цялата манипулация не се засягат други кръвоносни съдове или съседни тъкани. В следствие на интервенцията кръвопотока от нефукциониращите вени на краката се насочва към функциониращите и така се намалява налягането в тъканите на краката.

- От колко години имате опит с новия метод за лечение на разширени вени?

- Прилагам го повече от 8 години и досега съм извършил над 25 хил. процедури.

- Какви са предимствата на този метод?

-Първо и най-важно - има огромна успеваемост - над 90-95% за разлика от операциите, където успеваемостта е далеч по-ниска. Манипулацията е безболезнена и кратка, пациентът става от леглото и поема към всекидневните си ангажименти. И още едно изключително предимство - поради фактът, че се третира мястото на заболялата вена, а не самите външни проявления на заболяването, се стига да излекуване на изключително тежки форми на болестта, които за при останалите познати методи най-често се определят като безнадеждни и се предлагат палеативни средства като обезболяващи или мазила.

- Какъв е процентът на рецидиви при вашия метод?

- При този метод се използва ултразвук, който ни насочва директно към болното място. Това е причината след като извършим процедурата да нямаме никакви рецидиви.

- Има ли рискове от тази процедура?

- Това е най-малко рискованият метод.

- Появиха се критики и то от ваши колеги у нас относно високата цена на тази минутна манипулация.

- В Израел и в Хърватска (а там идват и пациенти от цяла бивша Югославия) цената е по-висока отколкото в България. В Израел работя в държавен медицински институт. Излишно е да ви убеждавам, че зад една пет-секундна инжекция се крият сериозни знания, дългогогодишно обучение и практика. Аз демонстрирах метода пред много български колеги – съдови хирурзи. Продължавам да го показвам на лекари от всички специалности, обяснявам най-подробно какво се случва. И повярвайте ми чувам само най-хвалебствени коментари от колегите. Те, след видяното, безрезервно изпращат свои близки и познати. Бих се радвал повече колеги у вас и по света да усвоят метода, защото той наистина работи и така повече хора, страдащи от разширени вени, ще могат да се възползват от него. Но искам и да ви уверя, че да се практикува този метод без нужната сериозна и дълга подготовка, е изключително опасно.

И накрая – най-голямата награда за мен идва от благодарните пациенти, сред тях немалко лекари, от сълзите на радост в очите и подаръците от сърце, с които идват, за да засвидетелстват признателността си. Чрез клиниката „Виа Медика” в София и директно на мейла си получавам непрекъснато писма, дори любителски снимки на резултатите, а това е най-истинското доказателство, че моят труд не е напразен. В много случаи и аз самият се изненадвам от неочаквано бързи резултати при наистина тежки състояния. Имам пациенти, за които очаквам да са нужни поне 2-3 манипулации, а се оказва, че само една е достатъчна. Много българи от чужбина ме намират в медицинския институт в Тел Авив, ако датите ми в България не са удобни спрямо служебните им ангажименти.

- Чухме също, че при всяко Ваше посещение правите и безплатни процедури.

- Това сигурно сте го чули от някой пациент. Предпочитам да не говоря за тези неща, защото вярвам, че за тях човек не бива да щуми. Но когато на преглед дойде човек с много тежка форма на заболяването, само за да научи, че проблемът му е решим, но не е в състояние да плати, ние с екипа се опитваме да помогнем безвъзмездно.


Ето и разказите на две пациентки, които клиника „Виа Медика” любезно предостави:

Бети Илиева, 57 г., град София

 Болките започнаха преди 4-5 години, особено тежко ставаше през лятото, когато те ставаха непоносими, а глезените - тъмносини, морави.

В един момент ми се появиха отворени рани в глезена - кървящи и с адски сърбежи.

В рамките на 1 месец болките станаха непоносими , седмица преди манипулацията бях почти неподвижна – болки от сутрин до вечер, взимах обезболяващи 3 пъти дневно, без особено голям резултат. Развих тежка форма на дерматит от подуването и опъването.

За д-р Галили разбрах от приятелка, също негова пациентка и без колебание взех решение да се подложа на неговото лечение.

10 дни след манипулацията раните ми се затвориха, след около още 10 дни кожата започна да се изчиства и изглажда.

След месец и половина отидох на контролен преглед при д-р Галили, на който той установи, че лечението е приключило, а аз се чувствах прекрасно. Безкрайни благодарности за професионализма на д-р Галили!

Стефка Тодорова, 53 г., град София

Заболяването се появи преди повече от 15 години, нещата се задълбочиха и станаха сериозни преди 6-7 години. През този период се появи и първият тромбофлебит.

Малко преди да разбера за д-р Галили от моя приятелка и пациентка на д-р Галили получих и втори тромбофлебит, така че състоянието ми бе доста сериозно и обезпокоително. По природа съм отворена към всякакви иновативни методи, така че взех решение да се доверя на д-р Галили. След интервенцията варикозната вена изчезна напълно, а с това и състоянието на крака ми се подобри многократно.

Кракът ми оздравя, а аз съм в прекрасна форма. Възхитена съм от вниманието на д-р Галили, много добър професионалист, психолог и терапевт освен съдов хирург. След интервенцията се чувствам отлично. Голямо предимство е и това, че още на следващия ден продължих пълноценно да върша ежедневните си задължения и се върнах на работа. С отворено сърце споделям на приятели и познати огромната помощ, която ми бе оказана от д-р Галили и неговия екип.

За контакти: 8515155, 0879851557, 0886 548454, http://www.dr-galili-bg.com/,www.via-medica.com



Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 5 минути

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 10 минути

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

<p>Делото срещу Джулиан Асанж (ВИДЕО)</p>

Риск от смъртно наказание и дискриминация: Делото срещу Джулиан Асанж

Свят Преди 1 час

Асанж е прекарал пет години в британския затвор “Белмарш” с максимална сигурност

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Свят Преди 1 час

Това става на фона на атаките от йеменските бойци хути срещу търговското корабоплаване

Бебе №2 на хоризонта: Лиа Мишел е бременна

Бебе №2 на хоризонта: Лиа Мишел е бременна

Любопитно Преди 1 час

Двамата вече имат син Евър, когото посрещнаха през август 2020 г. след доста трудна бременност

СОС прие бюджета на София за 2024 година

СОС прие бюджета на София за 2024 година

България Преди 1 час

"За" гласуваха 45 общински съветници, 15 бяха "против" предложения бюджет

Назначиха нов шеф на Агенция „Митници София”

Назначиха нов шеф на Агенция „Митници София”

България Преди 1 час

Постът заема Павел Манченко

Веселин Андреев - Head of AdOps and Programmatic Team в NetInfо

Privacy Sandbox: Голямата картина - как да оцелеем без бисквитки?

Любопитно Преди 1 час

Отговор на този въпрос ще даде Веселин Андреев, Head of AdOps and Programmatic Team в NetInfо

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

България Преди 1 час

Той определи като „лоша новина“, че не се знае как точно ще бъде съставен служебният кабинет

Трагедия в Кърджали: Родилка почина, бебето ѝ бе изродено мъртво

Трагедия в Кърджали: Родилка почина, бебето ѝ бе изродено мъртво

България Преди 1 час

По случая се извършва вътрешна проверка

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

България Преди 2 часа

До нея ще бъдат допускани зрелостници, които искат да повишат оценката си, за да кандидатстват във висше учебно заведение

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Любопитно Преди 2 часа

През април очаквайте още изненади със спортното издание

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

България Преди 2 часа

Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

България Преди 2 часа

Тя припомни, че от БСП публично са заявили, че не желаят третия мандат и президентът е взел предвид тази тяхна позиция

Ребел Уилсън разкри, че е загубила девствеността си на 35 години

Ребел Уилсън разкри, че е загубила девствеността си на 35 години

Любопитно Преди 2 часа

Актрисата си спомня как е избягвала темата като тийнейджър поради това, че е била „засрамена“

Започнаха срещите за служебен премиер при президента Радев

Започнаха срещите за служебен премиер при президента Радев

България Преди 2 часа

Държавният глава може да избира от ограничен списък, възможностите са девет