0

Българската поп музика няма намерение да спи зимен сън. По стара традиция и ветераните, и по-младите вадят новите си проекти в последните 2-3 месеца на годината. 2007 обаче се оказва рекордьор, тъй като осем звездни имена щурмуват зала 1 на НДК в рамките на 40 дни.

Колегите им с по-малък опит все още не се осмеляват да поканят феновете си в най-голямата зала за концерти, а залагат на издаването на сингли, предвестници на нови албуми, като всичко това е съпътствано с голям медиен шум.

Билети от 30 лв. не могат да спрат почитателите на Лили Иванова

твърдят организаторите. Нейният концерт е почти разпродаден, същото важи за Георги Христов и "Ритон".

Примата на поп музиката не е пяла самостоятелно в НДК от няколко години (с изключение на мини рецитала й през февруари 2006 г. с Демис Русос). От известно време участията на Лили в столицата са предимно в клубове, а последното й по-голямо представяне беше на открита сцена пред столичен магазин (Вж. фоторепортаж).

На 13 ноември тя излиза на сцената със своите музиканти Огнян Цветанов - цигулка, Орлин Енев - пиано и тромпет, и Бисер Иванов - китара, както и новото й откритие - Николай Манолов. 18-годишният младеж от Горна Оряховица беше сред 72-ата участници в конкурса за млади музикални таланти "Медни гласчета", който за втора година се организира в родния град на Лили.

Тийнейджърът, отпаднал преди това от "Мюзик айдъл", спечели голямата награда в Кубрат. Лили се ангажира да му помогне с текст, музика, аранжимент и видеоклип за първата му песен.

16 песни е подбрал Георги Христов за третия си албум "Тhe best"

чието официално представяне е на 22 ноември в зала 1 на НДК. Под номер едно в проекта е пилотният сингъл "Sogno" с Джани Фиорелино. Дуетът с победителя от Сан Ремо е с претенцията да стане международен хит. Видеоклипът вече се върти и по няколко чужди телевизии.

The best 3 на Георги ХристовВ албума има две бонус-парчета. Едното е римейк на "Как си отивате, приятели", която Жоро много харесвал от малък в изпълнение на "Домино", и "Две сълзи след мен" по стихове на Дамян Дамянов.

В диска присъства и първата му песен "Следи", записана с група "Такт" през лятото на 1981 г. преди да стане студент в Консерваторията, и която после се превърна в хит в негово изпълнение. Има и версия на "Синева", позната от репертоара на "Диана експрес".

"Искам да отдам своята почит към големите наши поети Дамян Дамянов, Павел Матев, Блага Димитрова. Длъжни сме да съхраним истинската си култура и истинските си стойности, особено в днешния глобализиращ се свят", казва Георги Христов.

РитонВ албума му има и безспорни хитове като "Нямам нужда от много приятели", "С музика живея", "Всичко или нищо", както и бисерите от българския фолклор "Лале ли си, зюмбюл ли си" и "Девойко, мари, хубава" в негова обработка. Някои от песните като "Какъвто съм, такъв съм" и "Ти си секси" са записани отново с осъвременени аранжименти.

Катя и Здравко от "Ритон" празнуват 30-годишнина на сцената

с голям концерт в зала 1 на НДК на 27 ноември. Любимците на публиката обещават всичко да е на живо. Медиите вече лансират пилотният сингъл "Аз съм" от нов албум на дуета и клипа към нето, режисиран от Станислав Христов-Стенли. Във видеото изпълнителите влизат в ролята на бивши шампиони по спортни танци, които сега се изявяват като треньори и подготвят една двойка. За да са перфектни пред камерите, Катя и Здравко взимаха уроци. "Аз съм" е по музика на сръбския композитор Горан Йекнич.

Роси на Бургас и морето 2007Юбилейно в зала 1 ще пее и Росица Кирилова

Изпълнителката на неумиращия шлагер "Боса по асфалта" и носителка на голямата награда от конкурса "Бургас и морето 2007" е поканила в шоуто си приятели и колеги, сред които Лили Иванова, Васил Найденов, Мустафа Чаушев, Мими Иванова, Ваня Костова, Панайот Панайотов, Веселин Маринов, братя Аргирови, дует "Шик".

Тони Димитрова

която грабна голямата награда в конкурса на името на Емил Димитров с новата си песен "Обещания" (пилотна от предстоящ албум) пее в зала 1 на 4 декември. Бъдещият й диск носи името "Шепа пепел и две сълзи" и ще се появи на музикалния пазар в началото на декември.

В него освен познатия композитор Стефан Диомов, Тони работи за пръв път и с Митко Щерев. Аранжори са Максим Горанов и "Горещ пясък". В албума е включена и кавър версията на "Песента на щурците" (Не ,не ми се прибира...) на Роксана Белева.

Наскоро Тони Димитрова получи от Диомов правата на песните, които той забрани да бъдат изпълнявани от "Тоника". Така че нищо чудно на концерта да чуем някой от вечните шлагери на "Тоника СВ" с дрезгавия глас на "българската Бони Тейлър".

Румънеца и Енчев - кадър от Защо няма радостРумънеца и Енчев затварят кръга от концерти в зала 1 на НДК

на 10 декември. Това ще е първото голямо шоу на двамата музиканти, чиито най-нов хит "Защо няма радост" беше заснет в студиото на предаването "Сблъсък".

Популярното дуо претърпява много забавни трансформации, които внасят смях и провокират въображението на зрителите. Специално за клипа е изработена 2D анимация, която представя другия медиен дует, взел участие в лентата - Иван и Андрей. Не липсват и красиви жени.

АкагаХронология на концертите:

13 ноември - Лили Иванова

22 ноември - Георги Христов

27 ноември - "Ритон"

30 ноември - "Акага"

3 декември - Росица Кирилова

4 декември - Тони Димитрова

Елица в Земя10 декември - Румънеца и Енчев

Най-достойните български представители на "Евровизия" - Елица и Стоян, също вадят нов видеопроект - "Земя". Той е част от световната кампания "Keep the Earth Clean" ("Пазете земята чиста"), подкрепена и от музикална звезда Боно от "Ю Ту". Самият сингъл е част от по-голям проект, включващ 4 отделни парчета. Режисьор на видеото е Валери Милев, а Елица и Стоян наскоро представиха своя видеоклип на среща на ЮНЕСКО в Япония.

Видеото към първия сингъл "Вода" (също част от този проект, в защита на опазване на водите), класиран на 5-то място на "Евровизия", беше отличено на тазгодишните музикални награди на тв "Мад" в Гърция.

Следващият сингъл от проекта излиза през 2008 г. и ще се нарича "Огън".

Новият сингъл на Людмила Сланева-Локо носи интересното име "Кактус" и е част от дебютния й албум "Можеш". След 1-годишната почивка, в която съпругата на Стенли се беше насочила само към театъра, дойде време да чуем и нещо ново от нея.

Песента е доста динамична и може би е последния ни шанс да добием лятното настроение, от което имаме нужда. В нея се разказва за забързания и динамичен ден на един човек, обикновен и същия като предходния. Музиката и аранжиментът са на Георги Георгиев от "Остава", а текста на Георги Георгиев и Локо.

Видеото е концертно изпълнение на песента, заедно с музикантите от "Остава". Режисьор е Васил Стефанов.

През миналата година Локо игра в много успешни постановки в цялата страна - "Кървава сватба" на Мариус Куркински и "Мисия Отело" на младия режисьор Боян Иванов. Съчетаването на музиката и театъра никога не е било трудност за Локо. И двете заемат еднаква позиция в приоритетите й, но все пак предпочита определението актриса.

ЛокоВ момента тя се подготвя за нови постановки, пътуванията й из страната не спират, а последното и занимание е да сформира нова група за клубните си участия.

Някои от най-популярните и харесвани песни от българските филми като "Момчето си отива", "Адаптация", "Войната на таралежите" и "Любимец 13" са включени в новата клубна програма на Хилда Казасян, която тя реализира след проекта си "Jazz and Samba".

Новите аранжименти са на Христо Йоцов и Румен Тосков. Първото им представяне беше на 25 октомври в пловдивския клуб "Мармалад", а на 9 ноември Хилда гостува в "Сошъл джаз клуб". На 22 ноември в клуб "Мохито" тя представя нов клип и пее заедно с група "032".

Всички песни от клубната програма ще бъдат включени в нов албум, който излиза през ноември.

Група Те и Преслава ПейчеваГрупа "Те" вече реализира първи сингъл от предстоящия си проект. След настъпилите промени в бандата, момчетата продължават своята дейност в състав - Ясен Велчев, Венко Поромански и Ивайло Звездомиров.

Към тях се присъединява Преслава Пейчева - изпълнителката, стигнала до финалния кръг на първото издание на "Мюзик айдъл". Началото на съвместната им дейност е "Тази вечер", продукцията се издава от британския лейбъл "Апейс мюзик", с който артистите сключиха договор. Записите са направени в студио "Тринити", а мастеринга - в Absolut Аudio (NJ USA).

Песента е по музиа на Ясен Велчев и текст на Александър Петров. За визуалната концепция и реализация е ангажиран творчески екип с режисьор Димитър Митов.

СтратияДве години след като напусна бившите си продуценти и преживя нещастна любов, Стратия се завръща с нов сингъл - "Отново". Режисьор на клипа без сюжетна линия е Ники Скерлев. Музиката е на самия изпълнител, текстът - на МО, с когото той е работил по много от текстовете за първия си албум. Аранжиментът е на Георги Янев.

"Преживях много разочарования - и в личен план, и в работата ми, разбрах че подкрепата на семейството и приятелите ми в много случаи е по-силна от всички привидно лъскави, но лишени от съдържание заблуди, откровеничи Стратия.

Винаги съм знаел, че неистините около мен, повторени няколко пъти ще се превърнат в истини. Сега съм тук, с моето собствено и нережисирано от някой друг лице, за да бъда аз. Разбрах, че има периоди в живота, в които е лукс да бъдеш себе си и съм щастлив, че сега мога да си го позволя."

Песента му е записана преди няколко месеца в студиото на Графа, който след като обиколи страната това лято с концерти във Варна, Бургас, Стара Загора и Габрово, закрива турнето си с акустичен концерт на 2 ноември в зала 3 на НДК.

Графа"От много години искам да направя такъв концерт. Акустичното звучене на песните предразполага към по-голяма интимност между изпълнителя и публиката", споделя изпълнителят. Спектакълът ще бъде със специалното участие на струнен квартет "Интро".

За пръв път публиката ще има възможност да чуе песните на Графа с изцяло нов аранжимент. Режисьор на шоуто е Наско Генов, който е подготвил нестандартна сценогфафия, светлинни и визуални ефекти.

Звездите от "Стар академи" също правят опити да привлекат вниманието на феновете, които все още ги помнят.

Една от тях е Виктория Керин - артистичен псевдоним на Виктория Арсова, позната като финалист от шоуто, а за радиослушателите - и като водеща в "БГ радио".

"Мога ли" е новата песен, създадена за нея от Господин Госпдинов-Гепи по текст на Николай Василев. Във видеоклипа, сниман за 24 часа в "Стейн студио", Вики сменя три различни тоалета, редувайки различни визии и внушения, а режисьорът Гепи се представя и като актьор.

Ди-ДоДруг млад изпълнител - Ди-До, направи видеоклип "Търновската царица", с който поставя начало на проект, който популяризира историческите ценности на България. Първото парче е снимано на историческия хълм Царевец. Режисьорът Васил Стефанов се е постарал да представи убедително песента на фона на емблематичния за българската история Търновград.

24-годишният варненец дебютира като певец на 31 декември 2003 г. на площад "Независимост" в родния си град пред 30 000 души. През 2006 г. получи специална награда за дебют на пролетния радио конкурс на БНР.

Красавиците Ралица и Мариана от женския дует "К2" изненадаха феновете си с ефектно зимно парче, което изпълняват заедно с Влади от "Братя Мангасариян". "Сняг се сипе" е в суинг звучене и е ремикс на стара градска песен. Запазена е автентичната атмосфера на стария шлагер - долавя се звучене на латерна, припукване от стар грамофон, специфичните трели на акордеон. Вплетени са и много модерни елементи, сред които ар ен би ритми.

К2Песента е звучала на концерти на Георги Ковачев с Милка Янакиева, сестри Аджови, Георги Рафаилов и Мария Михайлова. Новият аранжимент е на Стамен Янев.

Двете момичета се върнаха в България преди 2 години след гастрол в Южна Корея - месеци наред пяха на огромна сцена в "Убан Тауър Ленд" - грандиозен парк за увеселения с множество атракциони. Те са познати на българската публика с парчето "Вик" (Чуйте първата им авторска песен).

Ралица и Мариана са актриси, но са против понятието "пеещ актьор", тъй като според тях танците, театърът и музиката не просто не се изключват, а се допълват и дори взаимно се изискват, защото са проявления на едно и също нещо. На Ралица принадлежи българският глас на сладката Кели и лудичката Марси от комедията "Женени с деца".

ДесиСлава е първата българска певица, която ще пее на "Secret Concert", обявиха организаторите от тв "Мад" и обявиха игра за билетите за първия "Таен концерт". Датата е 13 ноември.

ДесиСлаваИзпълнителката, известна в чалга средите с това че е една от малкото, които пее на живо, ще разкрие различна страна от своя стил, като представи изцяло нов и нестандартен за нея репертоар.

"2007 г. за мен започна страхотно. След едно атрактивно риалити, национално турне с "Комиците" и много участия из страната и навън, ме очаква още нещо вълнуващо за мен като изпълнител, казва Деси. Този концерт е това, което съм мечтала много години и сега съм на път да сбъдна тази мечта."

Успехът на предаването се дължи не само на музикалния му характер, но и на театралното начало, където "главният герой" е елементът на изненадата - зрителите до последно не знаят къде ще се състои концерта на любимата им звезда.

До самото начало на шоуто аудиторията знае само името на артиста и датата на събитието.

Концертите се организират 4 пъти годишно в Гърция и в тях са участвали имена като Деспина Ванди и Елена Папаризу. Това лято "Secret concert" беше обявен за "Най-добра музикална програма" в категорията "Телевизионни забавни програми" на фестивала "Медиамикс" в Албена.

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Любопитно Преди 9 минути

Наследството на Марк Твен е не само в американския литературен канон, но и в неговото трайно влияние върху идеалите за свобода

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

България Преди 1 час

Според текстовете възнагражденията на военнослужещите ще се повишат средно с 30%

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

България Преди 1 час

Служебният премиер иска нови министри начело на МВнР и Министерството на земеделието

а

Може ли да настъпи нова гражданска война в САЩ

Свят Преди 1 час

Възможна ли е гражданска война в САЩ четете в следващите редове

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Свят Преди 1 час

Междувременно продължава разследването на бунта, избухнал след нападението

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Технологии Преди 2 часа

Новият асистент ще "прескача" между приложенията

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

България Преди 2 часа

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

Свят Преди 2 часа

За момента не е ясно дали страната е атакувана

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 9 часа

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко

Арест на руски агент за готвен атентат срещу Зеленски

Арест на руски агент за готвен атентат срещу Зеленски

Свят Преди 9 часа

Според СБУ задържаният е бил вербуван от руските специални служби

<p>Израел обмисля възможностите за контраатака срещу Иран</p>

Израел обмисля възможностите за контраатака срещу Иран, докато САЩ призовават за сдържаност

Свят Преди 9 часа

Анализаторите казват, че контраударът на Израел вероятно ще бъде насочен към иранска земя, без да убива цивилни

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 10 часа

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Доходите на българите изпреварват разходите

Доходите на българите изпреварват разходите

България Преди 10 часа

През 2023 г. българските домакинства са изразходвали 10 044 лв. средно на човек

Стефан и Марин Димитрови са били на срещи в МВР нееднократно

Стефан и Марин Димитрови са били на срещи в МВР нееднократно

България Преди 11 часа

Това се е случвало в периода от 1 май 2021 до 12 април 2024 г.