Пост-COVID синдром или защо уж сме здрави, а се чувстваме зле
Източник: ABO Pharma
0

М илиони хора по света преминаха през COVID в последната година и за голяма част от тях болестта е била истинско изпитание, но не по-малко са тези, които са продължили борбата с различни симптоми дори и след като официално са оздравели.

Пост-COVID синдромът е нова реалност и за лекари, и за пациенти, която в никакъв случай не трябва да бъде омаловажавана. Накратко, това е състояние у някои от преболедувалите, характеризиращо се с липса на енергия, болки в мускулите и обща отпадналост, а в по-тежките случаи – със задух, фиброза на сърцето или белите дробове и дори тромбоемболия. Въпреки че вирусът вече не е в тялото на пациентите, много от тях продължават да се усещат слаби, липсва им концентрация и понякога дори елементарни битови дейности изглеждат непосилни за тях.

Може би всичко това ви звучи познато и се чудите защо продължавате да не се чувствате добре дълго след боледуването – вероятно и вие имате пост-COVID синдром, познат още като дълъг COVID-19, който може да персистира седмици и дори месеци.

„Все още не разбираме колко дълго тези симптоми могат да продължат да съществуват, но знаем, че много от тези хора биха се възползвали от специализирани грижи и в някои случаи редовно проследяване“, казва д-р Сандип Лахоти, гастроентеролог в болницата Houston Methodist, който ръководи клиниката за възстановяване от COVID-19.

Лекарите са единодушни, че всички хора, независимо дали са прекарали COVID-19 или не, трябва да имат достъп до информация и познание за последиците от болестта с цел да се предпазят от тях и да бъдат по-внимателни към себе си и здравето си.

Множество проучвания разкриват значителната роля на течния органичен германий (GE-132) и гъбата Рейши (Ganoderma Lucidum, позната още като гъбата на безсмъртието) при лечението на Covid-19 и последствията от него.

Течният органичен германий, извлечен от гъба Рейши, действа в две направления – профилактично действие при Covid-19 и антифиброзно действие.

Още през 1967 г. японския учен Кацухико Асаи, успява да синтезира от гъбата Рейши течен германий, който е известен с това, че пренася кислородните атоми до клетките. А всички вече знаем, че кислородната консумация е от ключово значение – колкото повече кислород влиза в клетките, толкова по-бързо те се възстановяват от всякакъв тип поражения и следвъзпалителни процеси. Течният органичен германий прави точно това - подобрява усвояемостта на кислорода, помага при състояния, свързани с недостиг на кислород и хипоксия, и действа по независим от хемоглобина механизъм.

И това не е всичко – има антитромбоцитен ефект, действа съдоразширяващо, като подобрява циркулацията на кръвта, подобрява еластичността на еритроцитите (омекотява червените кръвни телца) и помага на кръвта да се движи по-лесно.

В допълнение, течният органичен германий е  мощен, но интелигентен имуномодулатор, при който не се наблюдава животозастрашаваща свръх реакция на имунитета (т.нар. цитокинова буря). Лечебните свойства на гъбата Рейши произтичат от това, че тя на първо място е естествен продукт, и германият, извлечен от нея,  е изключително мощен антиоксидант.

А как може да се сдобием с органичен течен германий? Продуктът се нарича HAYDE и е единственият на пазара, който съдържа органичен течен германий, извлечен от гъба Рейши.

HAYDE е продукт на ABO Pharma и е подходящ за прием както през острата фаза на протичане на Covid-19, така и за профилактика и лечение на пост-COVID синдром.

Той подобрява кислородното усвояване, намалява оксидативния стрес, пречи на отлагането на лошия холестерол, има антитромботично и антифибротично действие (повлиява възпалителните процеси и повишеното разрастване на фиброзна тъкан, нарушаваща структурата на тъканите и органите) Не на последно място, HAYDE помага при психични проблеми с физическо изражение, като мозъчна мъгла, тревожност, депресия и потиснатост.

HAYDE съдържа екстракт от спороносната част на гъбата Рейши, която е най-богата на полизахариди и тритерпени – вещества с мощен имуностимулиращ ефект. В една кутия се съдържат 10 стика по 10 ml, а продуктът е подходящ за прием от възрастни и деца над 14-годишна възраст.

Много лекари у нас са единодушни в положителната си оценка на продукта.

д-р Пепа Ферейра
д-р Пепа Ферейра Източник: ABO Pharma

Според  д-р Пепа Ферейра, която е специалист по обща медицина, практикувала във Великобритания и понастоящем лекар в COVID отделение в гр. Девин, в острата фаза и в постковид периода, течният германий е изключително подходящ за намаляване на риска от фиброза.

Течният органичен германий действа по различни механизми, един от които е потискане на така наречените матриксни металопротеинази в белия дроб, а вторият е свързан с подобряване оксигенацията на органите, т.е. доставката на кислород до различни органи при това по механизъм, който е независим от хемоглобин“, казва тя, а нейният колега, д-р Бруск Халил, пулмолог и началник COVID отделение към Втора МБАЛ – София, допълва:

д-р Бруск Халил
д-р Бруск Халил Източник: ABO Pharma

Органичният течен германий увеличава производството на гама-интерферон,активира макрофагите, увеличава производството на естествените Т-клетки убийци, увеличава активността на T-лимфоцитите, увеличава производството на IgM и IgG антитела.

Той стимулира имунната ни система по един, бих казал, интелигентен начин, като същевременно ни предпазва от свръхреакция на имунитета, която може да бъде фатална. Това качество на продукта го прави предпочитан за моите пациенти. Възможността да осигурим адекватен имунен отговор, без опасност от свръх реакция, може да реши хода на протичане на заболяването“.

Източник: ABO Pharma

Може да закупите HAYDE в близката аптека или онлайн с 15% отстъпка в Ремедиум - ТУК!

В заключение е редно да повторим, че пост-COVID синдромът е ново и все още неразгадано от медиците явление, което може да има както леки, така и по-тежки последици за пациентите. Това налага всички – и специалисти, и пациенти, да бъдат информирани за потенциалните решения, които благоприятстват укрепването на организма след прекаран COVID-19, и с общи усилия случаите да бъдат третирани адекватно и сведени до минимум.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 5 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 6 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 10 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 11 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 11 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 11 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 11 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 12 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 12 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 12 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 12 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 13 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 13 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 13 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 13 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 14 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер