45

Р азследват смъртта на новородено в Горна Оряховица. Според прокуратурата майката е убила бебето си по време на раждането или веднага след него, предаде NOVA.

В. П. на 34 години, учителка в основното училище във Виноград, е била приета в болницата с обилен кръвоизлив. След прегледа е установено, че същия ден тя е родила, като това се е случило извън болницата.

Жената твърди, че е родила в парк в Горна Оряховица, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана в болница. Бременността е била нежелана и крита от семейството, и от мъжа й - на 34 години. 

На същия ден пред хранителен магазин в града е открит съпругът на родилката – 34-годишният Х. П., а в багажника на семейния им автомобил е намерено тяло на новородено момченце. 

34-годишната учителка разказала, че сама отишла да ражда в парка,

но при дърпането на плода без да иска го удушила, предаде великотърновското издание "Борба". Тя и мъжът й имали три деца. 

Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е било удушено.

Образувано е досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху рожбата и по време на раждане или веднага след него. Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи. За това престъпление се предвижда до три години затвор.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@