24
Пк куратурата спря разследването по скандала с флашките.

Става дума за изтичането на записи от специални разузнавателни средства на телефонните разговори между директора на митниците Ваньо Танов, бившия му заместник Антони Странджев, министър Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов.

Това съобщи БТА, позовавайки се на източници от източници в прокуратурата.

От постановлението на Софийската градска прокуратура става ясно, че спирането на разследването е заради това, че не е открит извършител.

Преди повече от година бяха разпространени записи на разговори между Танов, бившия му заместник Антони Странджев, министър Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов.

В тях се коментираха бизнесмени, отношения с тях, както и назначения в митниците.

В разговорите Борисов нарежда на шефа на митниците да изтегли хората си по време на акция от пивоварната "Леденика" в Мездра.

Премиерът настояваше Танов да прекрати проверка на Михаил Михов - председател на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната "Леденика".

След няколко проверки на записите не излезе категорична информация дали те са манипулирани, както посочиха част от управляващите.


Преди дни журналистът Явор Дачков заяви, че ще заведе през следващата седмица съдебно дело срещу премиера Бойко Борисов заради твърдения за манипулиран запис. Борисов твърдеше, че записът на разговора е манипулиран, при това лично с мое участие, припомни Дачков.

Журналистът заяви, че записът е автентичен, позовавайки се на експертиза, направена във френска лаборатория.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@