77

Р азкрития за извънземен живот породиха скандал в БАН. Астрофизици настояват за оставката на проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии. Той е единственият у нас, който се занимава с изследвания на тема извънземни цивилизации, а последно говори за извънземен живот на Антарктида

Според учените, пратили отворено писмо до Академията, той разпространява неверни твърдения за извънземния живот - медийните му изяви, "свързани с гущери и венчелистчета на Венера и други подобни твърдения", уронвали престижа на БАН. Затова е необходимо Филипов да бъде отстранен от научната институция, пишат те.

Тепърва обаче научен съвет ще се събира да обсъди писмото.

"Няма как да се вземе еднолично решение. Той е доцент в Института. Но ние нямаме изследвания за извънземни и всичките му изказвания трябва да са в лично качество, а не като представител на БАН", обясни за Vesti.bg директорът на Института за космически изследвания и технологии проф. Петър Гецов. По думите му няма наложена забрана за медийни изяви на Филипов. 

Ето какво написа и професорът по културна антропология в Софийския университет Ивайло Дичев: 

Проф. Лъчезар Филипов говори от години за доказателства

за съществуването на извънземни обекти и как човечеството да се подготви за контакт с извънземни. 

Мумия на извънземно пристигна в София

Професор проучва има ли НЛО над София

Ученият обяснява, че извънземните не използват звуковите вълни и затова повечето открити тела нямат уши. Проф. Филипов е убеден, че хората са влизали в контакт с извънземни раси преди много години и това продължава да се случва и днес. Експертите в космическите изследвания са категорични, че уфологията трябва да бъде изучавана подробно като официална наука. Той е споделял и че недоумява защо смятат за луди хората, които вярват в извънземно. 

Ученият е единственият жив син на експремиера Гpиша Филипeв. Ocтаналите двама загиват загадъчно Завършил е астрофизика в СССР. Сега е ръководител секция "Космическа астрофизика". 

Вижте още по темата във видеото:

Още за НЛО: 

Вижте кадри, за които се твърди, че са истински снимки на НЛО в Белгия

Какво да правим, ако влезем в контакт с извънземни?

Кищимското джудже - извънземно или легенда

Най-добрите кадри на НЛО за 2016

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@