10

П оройният дъжд преди ден във Варна е наводнил и едно от училищата в града – сградата на Първа езикова гимназия, в която временно се помещават учениците от Средно училище „Найден Геров”.

На кадри, заснети от самите деца, се вижда как коридорите и класните стаи се превърнали в локви, в които стъпват децата.

Появи се информация, че учениците не са били изведени веднага от наводнената сграда, а са стояли вътре мокри няколко часа.

След потопа във Варна: Къщи без покриви

„Пороят стана по време на голямото междучасие. Част от децата бяха навън и ние ги прибрахме в сградата. Да, наистина имаше наводнение, не само в стая 407, но и в още няколко стаи. Веднага изведохме децата в сухи помещения. Имаше и мокри деца, но нашата задача беше да ги опазим.

Става въпрос за деца 5 и 7 клас, бяха много емоционални и искаха да си мокрят краката.

Не ги пуснахме да си ходят, защото навън беше страшно. Пускахме децата при появата на родител в сградата на училището”,

коментира за „Здравей, България”  по NOVA Мария Несторова, директор на Средно училище „Найден Геров” във Варна.

„Естествено, че децата можеха да се обаждат на родителите си. Няма как да забраниш на едно дете да използва телефон, това може да го твърди само човек, който не познава днешните деца“, категорична е тя.

Няма постъпили жалби от страна на родители срещу училището. „На шега родители разказваха как деца били сърдити, защото тяхната стая била суха и не сме ги местили и е трябвало да карат редовни часове. Но това е в кръга на шегата“, обясни директорът.

Предстои оглед на щетите на училището и ремонти.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@