Излязъл веднъж султанът с гемията си на риболов в един залив. Поотегчил се, че взел да съзерцава брега с една далекогледна тръба. Гледа на една плоска скала - клекнал бедният рибар Иванчо, извадил си дългия атрибут и се опитва да го огъне и сам да си го сложи. Ама пуста природа, не става... - Доведете го този серсемин веднага, бе! - заповядал той на стражите. - Какво се опитваш да направиш, бе серсемин? - попитал султанът Иванчо, когато го довели. - Султан ефенди, когото съм оправил в това царство, човек стана. Само аз си останах един беден рибар, та рекох сам да се оправя - и аз да вържа малко двата края... - Хм... Че кого толкоз си оправил в моето царство, та човек е станал? - заинтересувал се султанът. - Ами, кого... Е, твоите везири, например - всичките. - Не думай, бе! Ще ви направя една очна ставка и, ако ме лъжеш, главата ти сека на място, да знаеш!- заканил се султанът. - Абе, султан ефенди, кой ще си признае такава работа! - рекъл Иванчо. - Ти за това не бери грижа, зная аз как да попитам, че да разбера истината. - Ами ако излезе верно? - попитал Иванчо. - Ако излезе верно... ще ги накарам всеки от тях да ти даде по една торба със злато - обещал султанът. Строил той на другия ден в една редица везирите в султанския дворец и извикал на стражите да въведат Иванчо. - Познавате ли този човек? - обърнал се той към везирите. Те погледнали към Иванчо и навели глави: - Вай, вай, аллах, аллах... - Ясно-о-о! - отсякъл султанът. - Сега всеки от вас да даде на този човек по една торба със злато! Слиза Иванчо по стълбите от палата, носи тежкия чувал със злато и краката му се огъват под голямата тежест, а той си мърмори: - Брей-и-и, какво стана!... Хем само си го допрях...

0 0 1 3

Още вицове

 • Бай Ганьо тръгнал на гурбет в чужбина. Стигнал и до Япония. Поработил там известно време и като си тръгнал японците от благодарност му подарили дърворезачка. Обяснили му, че това е последен модел и с нея може да нареже 40 кубика дърва без да усети умора. Върнал се бай Ганьо в България и след време отишъл в гората за дърва. Цял ден рязал, успял да нареже 20 кубика и се прибрал в къщи много уморен. На следващия ден станал по-рано, пак отишъл в гората и цял ден рязал без да почива. Успял да нареже 22 кубика и се прибрал капнал от умора. Обадил се ядосан на японците и им обяснил, че тяхната прехвалена дърворезачка не може да нареже повече от 20 кубика дърва на ден. Японците се разтревожили и изпратили комисия, която да провери на място какъв е проблема.
  Отиват японците с бай Ганьо в гората и той започва да реже дърва. След малко японците започват да говорят по между си:
  - Леле, този ако се сети да включи дърворезачката цялата гора ще нареже за един ден.

  3 8 3 7
 • Нане си върви по селския път и среща Вуте, който копае седнал.
  - Абе, Вуте, оти копаш седнал?
  - Епа оти пробвах легнал, ама не става.

  0 3 4 7
 • Пряко педаване на мач на националите по радиото:
  - И ето, Любо Пенев минава първия защитник, минава втория, остава сам срещу вратаря... да видим какво ще стане... изстрел... но Здравков спасява.

  2 5 5 7
 • Нане отива да взема булка от съседно село, но всички го разубеждават, че тя била последната курва на селото, нямало мъж да не я е изчукал. Ама шопът си е шоп и решил да я вземе. Натоварил багажа й на колата и когато възлезли на най-високия баир, погледнал презрително надолу и казал:
  - Да го еба и в селото, има-няма 50-60 къщи.

  0 0 1 5
 • Бай Ганьо бил в Италия. Много му се ходило до тоалетната и влязъл в тази на гарата. Почукал на първата врата. От вътре се чуло:
  - Моменто!
  Почукал на втората:
  - Моменто!
  На третата:
  - Моменто!
  Бай Ганьо се ядосал и извикал:
  - Моменто, моменто, ама аз ще акам на цименто!

  1 6 2 4