70

Н а пресконференция днес бяха представени партиите и сдруженията, които подкрепят коалиция „Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО”.

Към принадлежащите към коалицията до момента 7 формации официално се присъединиха нови 6: „Национално движение на спасение на отечеството” с председател Тодор Рашев, Съюз на патриотичните сили „Защита” с председател доц. д-р Йордан Величков, Национал-демократическа партия с председател Димитър Стоянов, Национално сдружение на запасното войнство „За честта на пагона” с председател о.з. генерал–лейтенант Петър Илиев, Национално движение „БГ патриот” с председател Петър Харалампиев, ПП „Свобода” с председател Павел Чернев.

„В този формат ще атакуваме българския парламент, не в името на 4-годшно пребиваване, а с изключително сериозните амбиции да управляваме, за да бъде създадено правителство на националното спасение“, заяви съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов. Той обясни, че новите 6 партии са изградени изцяло на патриотична идеология.

Според „Патриотичния фронт” нищо не е направено за изчистване на „мъртвите души” в избирателните листи на последните избори, които са около 800 хил. души. По думите на Симеонов усилията трябва да бъдат насочени към осигуряване на честни и прозрачни избори, трябва да се предотврати купуването на гласове, за да не се манипулират изборите и нарушителите трябва да бъдат арестувани и съдени.

Няма никакви административно-организационни мероприятия, няма действия и по скъсяване връзката и времето за информиране, както и обратна реакция между прокуратурата и полицията, а това пречи на бързото обработване на подадените сигнали за нарушения, каза той. Според него Йордан Бакалов не е предприел никакви мерки. Съпрецедателят каза още, че нищо не е направено с циганските тартори, които станаха известни с осигуряване на купени гласове след предишните избори , както и с основните депа за купуване на гласове - заложните къщи.

„Разкриването на този огромен брой избирателни секции в Турция е противодържавно действие. Искаме да съставим правителство на националното спасение, което ще служи на България и ще постави като цел в своята управленска програма основните приоритети, които трябва да бъдат решени, за да се започне със спасяването на страната”, коментира Симеонов и добави, че „Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО” е поискал среща със служебния министър-председател Георги Близнашки. Тя ще се осъществи днес или утре и основната тема, която ще бъде обсъждана е изчистването на избирателните списъци от „мъртви души”.

Симеонов допълни, че битката ще бъде изключително неравностойна, защото срещу Патриотичния фронт ще има изправена кохорта от партии, които обаче нямат ясна платформа. "Срещу тях ще бъде изправена една сериозна патриотична партия, която ще се бори с дух, със сърце и с любов към родината и в това отношение битката ще бъде неравностойна, но в наша полза. Освен всичко друго, ние сме единствената коалиция, която излиза на тези избори със своя изключително сериозна и задълбочено разработена платформа, която е за Националната доктрина на България и е разработена от Григор Велев и усъвършенствана в дългите години", каза още Симеонов.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@