Сгъваемите смартфони достигат повратна точка
Източник: Samsung
0

С помняте ли си сгъваемите мобилни телефони отпреди 15 години? Дълго време те бяха едни от любимите устройства на много потребители - не само изглеждаха добре, но и самото механично взаимодействие между човек и устройство придаваше много приятно изживяване.

Постепенно сгъваемите мобилни телефони изчезнаха. Потребителите се насочиха към по-големите дисплеи и многото функции, но много хора и до днес продължават да си спомнят за „мидите“. Преди няколко години технологиите най-сетне се развиха достатъчно, за да позволят използването на гъвкави дисплеи и ерата на смартфоните със сгъваеми екрани можеше да започне.

Първоначално, тези устройства бяха разглеждани предимно като технологичен „моден аксесоар“, достъпен за хора с по-високи възможности. Това беше така заради красивия им дизайн и високата цена. Няколко години по-късно, ситуацията вече е малко по-различна. Смартфоните със сгъваеми дисплеи достигат повратна точка в своето развитие.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Samsung Galaxy Z Flip3 5G Източник: Samsung

Samsung от самото начало е сред компаниите, които отделят голямо внимание на тези технологии, като първа пусна на пазара през 2019 г. мобилно устройство с гъвкав екран. Корейският гигант си завоюва водещата позиция в сегмента и сега го повежда към следващия етап. Новият Samsung Galaxy Z Flip3 5G идва с подобрения във всички аспекти, включително и цената.

Galaxy Z Fold3 5G запазва своя фокус - да предлага големи дисплеи и множество възможности, включително поддръжка на S Pen.

Galaxy Z Fold3 5G
Galaxy Z Fold3 5G Източник: Samsung

Акцентът при Galaxy Z Flip3 5G е да бъде възможно най-компактен, но да предлага и множество функции, за да покаже, че сгъваемите смартфони могат да са достъпни и практични. А какво по-практично от това да можеш да си направиш селфи, докато ръцете ти са свободни, например?

  • Телефон за всяка ситуация

Списъкът с характеристики и функции на Galaxy Z Flip3 5G е доста дълъг. Общото в тях е именно фокусът върху практичността, без това да влияе отрицателно върху дизайна на телефона. Смартфонът е конструиран така, че да може да се справя с всички задачи в ежедневието.

Източник: Samsung

Корпусът, например, е изработен от т.нар. Amor Aluminum. Това е най-здравият алуминий, който е използван досега за Galaxy смартфон. Предният и задният капак на Galaxy Z Flip3 5G разчитат на най-здравото стъкло на Corning - Gorilla Glass Victus. Самият гъвкав дисплей също е с 80% повече устойчивост и по-добър защитен филм, в сравнение с предишния модел. Пантата е подобрена, а цялото устройство е с рейтинг IPX8 за водоустойчивост, което виждаме за пръв път в сгъваемата серия. Посланието на Galaxy Z Flip3 5G е ясно – сгъваемите смартфони не са крехки украшения, а партньори, готови за всеки ден.

  • За работа и забавления

Основният дисплей на Galaxy Z Flip3 5G е 6,7-инчов Infinity Flex, Dynamic AMOLED 2X с адаптивно опресняване на картината със скорост до 120Hz. Това осигурява плавно движение на всички обекти.

Външният дисплей е четири пъти по-голям от предходния модел и с обновена функционалност. Той може да показва повече информация и позволява на потребителите да управляват някои по-важни функции, да правят селфита и др., без да е необходимо да разтварят устройството.

Източник: Samsung

Като стана дума за камери, те са три. Основната е двойна с два сензора по 12МР всеки, съответно с широкоъгълен и ултраширокоъгълен обектив. Предната камера е 10МР и е интегрирана в големия вътрешен дисплей. А благодарение на оптимизираната технология на външния дисплей, бързите селфита стават още по-лесно. И отново - разтварянето на телефона не е необходимо.

  • Динамика в ежедневието

За онези потребители, които досега не са ползвали смартфони от Galaxy Z серията на Samsung, сред „изненадите“ на Galaxy Z Flip3 5G е режимът Flex. Той позволява на потребителя да разгъва телефона и да го поставя под различни ъгли – например леко сгънат на масата, за по-удобно гледане на видео, без да се налага устройството да бъде държано в ръце. В комбинация с Dolby Atmos технологията на високоговорителите на Galaxy Z Flip3 5G, звукът е ясен и плътен.

Източник: Samsung

Flex режимът може да се използва още и за видео чат, вместо статив при снимане на красиви нощни снимки, разговори и т.н. Всичко това позволява на потребителя да разчита пълноценно на Galaxy Z Flip3 5G в най-различни ситуации всеки ден.

Смартфонът позволява и виртуално разделяне на екрана на две части, които да показват отделни приложения едновременно. Например, чат и браузър или документ и видео и др, като тези комбинации могат дори да бъдат предварително зададени, отново в името на улеснението.

Galaxy Z Flip3 е удобен и практичен, и идва в четири стилни цвята - ванилия, зелено, лавандула и мистично черно.

  • Работа в екип

За да може човек да се възползва от всички възможности на модерните технологии, е добре да има и подобаващи помощници. Новите устройства от Galaxy Z серията на Samsung бяха представени заедно със слушалките Galaxy Buds2 и умните часовници Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic. В комбинация с тях, потребителят е напълно готов за всяка ситуация в своето ежедневие.

Източник: Samsung

Galaxy Buds2 са най-малките и леки слушалки от Buds серията досега, като могат да се използват за слушане на музика и гласови разговори. Имат три микрофона и система за активно изолиране на околния шум, за да осигуряват високо качество на звука както за ползвателя си, така и за говорещия с него. Двупосочните динамични говорители осигуряват плътен и добре балансиран звук, който ще бъде оценен от меломаните.

Galaxy Buds2
Galaxy Buds2 Източник: Samsung

Умните часовници Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic разполагат с нов сензор 3-в-1, с който могат да измерват пулса, електрическата активност на сърцето и дори да мерят кръвното налягане, редом със сатурацията. За пръв път часовниците предлагат и възможност да анализират телесния състав на потребителя – процент мазнини, мускули, нивото на вода в тялото, метаболизъм и др.

Източник: Samsung

Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic използват Wear OS Powered by Samsung – операционната система, която е разработена в колаборация с Google и предлага множество приложения. Чрез нея Galaxy Watch4 или Galaxy Watch4 Classic може да работи в синхрон с Galaxy Z Flip3 (и Fold3), като потребителят може да съчетава външния дисплей на телефона с този на часовника. От самия часовник могат да се активират функции както на телефона, така и на слушалките  Galaxy Buds2.

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

България Преди 26 минути

Това, което аз чух Борисов да казва, е, че има голям гръб, който е хлъзгав, коментира съпредседателят на ПП-ДБ

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Свят Преди 44 минути

Военновременният кабинет на Нетаняху е обсъдил вариант, при който да бъдат пуснати жени, по-възрастни и болни

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 1 час

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 1 час

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 1 час

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 1 час

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 1 час

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

99-годишна

Когато духът е най-важен! 99-годишна баба счупи 3 световни рекорда по плуване (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

История, която звучи като от филм, но всъщност е самата истина

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 1 час

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели

<p>Борисов: Много добре го сглобихте, браво, унижихте ни, разстроихте ни</p>

Борисов: Вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено

България Преди 2 часа

Следващият парламент може да бъде много по-различен, заяви лидерът на ГЕРБ

<p>Доц. Кунчев обяви ще се въвежда ли&nbsp;извънредна епидемична обстановка заради коклюша</p>

Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка заради коклюша

България Преди 2 часа

Карантина ще се въвежда само в конкретни училища и детски градини, където има заболели, като се въвежда и онлайн обучение

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Любопитно Преди 2 часа

Днес работодателите са изправени пред много сериозни предизвикателства

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Силни бури се разразиха в централните и южни части на страната в четвъртък следобед

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

Свят Преди 2 часа

Това смята генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг