Honor Magic6 Pro: Издръжливият фотограф
Източник: Vesti.bg
0

П азарът на смартфони винаги е бил с много сериозна конкуренция. През последните няколко години тя се засилва все повече, като няколко големи бранда се борят за вниманието на потребителите.

От това печелят именно хората, защото в желанието си да генерират добри продажби и печалби, производителите прибягват до все по-смели и сложни технологии, които да внедрят в устройствата си. Затова сега сме в ситуация, в която имаме много голям избор и все повече и по-впечатляващи технологии.

Но... понякога само технологиите не стигат. Нужна е и малко магия. Honor изглежда знаят как да я направят и да я постигнали в новия си смартфон Magic6 Pro, който беше представен съвсем наскоро.

Източник: Vesti.bg

Трудно може да се опишат всички технически параметри на смартфона. Те са наистина много. Но ще обърнем внимание на най-основната част от тях и по-важното – как се справят в реалните ситуации на ежедневието. И ще усетим магията на Magic6 Pro.

Прозорецът към магическия свят

За да влезем в магическия свят на Magic6 Pro, трябва да използваме неговия дисплей. Той е 6,8-инчов, с 453ppi и динамично опресняване на картината от 1Hz до 120Hz. Освен това постига 1600 нита пикова яркост. Поддържа и Dolby Vision и HDR Vivid. Казано на нормален език, дисплеят изглежда добре дори и на ярка слънчева светлина.

Освен това дисплеят има и специална технология за затъмняване без трептене. Разполага и със сертификати от TUV Rheinland за качеството си. Друга „магическа“ възможност е, че разполага с циркадиен нощен дисплей с естествен тон. Функцията не само не натоварва очите нощем, а обратното – помага те да се успокоят и облекчава умората преди лягане.

И освен това е много здрав. Разполага с допълнителната защита Honor NanoCrystal Shield, който в новата си версия е 10 пъти по-устойчив на падане. А корпусът е с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. Magic6 Pro има две версии. Едната е в зелен цвят и е с веган кожа на гърба. Другата е с черно матово покритие.

Магическите снимки

Magic6 Pro използва новата система Honor Falcon за камерите си. Освен това има и солидна „доза“ изкуствен интелект. А и самият хардуер на камерите е доста сериозен. Той включва една перископна камера със 180МР, 2,5х оптично увеличение и оптична стабилизация на изображението. Има и една 50МР камера с ултра широкоъгълен обектив и е за макро кадри. Третата камера е Super Dynamic Honor Falcon с 50МР сензор и самонастройваща се механична бленда. Има и оптична стабилизация.

Източник: Vesti.bg

Отпред имаме още една 3D камера за лицево разпознаване и отчитане на дълбочина, както и основната камера. Тя е с 50МР, автофокус и AI система против изкривяване.

На разположение са и множество режими на снимане, включително Honor AI Motion Sensing Capture. Той позволява автоматично заснемане на спортни и динамични моменти с много движение. Има още много спецификации, но да се върнем към реалността.

DxOMark: Honor Magic6 Pro е с най-добрата камера

Дали става дума за снимки на нощното небе, на пейзаж по време на залез или сумрак, снимане на летящи птици и бързо движещи се обекти, резултатите винаги са едни и същи – впечатляващи. И в повечето случаи резултатът е отличен още от първия опит. Рядко се налага повторно снимане и в повечето случаи правихме това по навик. В повечето случаи потребителят ще активира автоматичните режими и ще остави телефона сам да решава какви настройки да избира за снимките. И определено се справя много добре с тази задача.

Магическият портал

Голяма част от вниманието към Magic6 Pro винаги ще отива към камерите. И това е очаквано, но не означава, че останалите аспекти на телефона са за пренебрегване. Напротив, той има доста мощен хардуер и софтуер, които има какво да предложат и в ежедневието.

Източник: Vesti.bg

Процесорът е Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, като към него са добавени Honor C1+ RF Enhanced Chip – за качествена връзка с мобилните мрежи, както и Honor Discrete Security Chip S1 – за хардуерна защита на най-важните данни.

И тук също има много изкуствен интелект, който може разнообразни „магии“. Една от тях е AI Privacy Call. Чрез нея телефонът се адаптира към околната среда и да изолира околния шум и звука, който излиза от говорителя на телефона. Какво значи това? Всеки от нас много пъти е чувал разговора по телефона на непознат, който е до него в асансьора или дори на улицата. Технологията може да разпознава тези ситуации и да адаптира звука на говорителя, така че околните да не чуват.

А освен това телефонът разполага с MagicOS и Magic Portal – магическа софтуерна комбинация, която прави работата с устройството още по-лесна.

Източник: Vesti.bg

MagicOS опознава навиците и предпочитанията ни в процеса на използване на смартфона. Това му позволява да предлага различни действия и приложения, които да са под ръка в най-удобния момент. Например, може да види, че често използваме калкулатора и да го сложи на по-видно място.

Magic Portal пък прави взаимодействието между приложения още по-бързо и удобно. Например, виждаме думите „шуменска крепост“ в сайт докато сърфираме интернет. Решаваме, че искаме да я посетим. Маркираме текста, задържаме пръст върху него и се отваря магическият портал на Magic6 Pro. В него виждаме избор от няколко приложения (можем да променяме кои са те в настройките). Избираме Google Maps и издърпваме текста до иконата му. Приложението моментално се пуска и е готово да започне навигация от нашето местоположение до шуменската крепост.

Magic Portal позволява и прехвърляне на изображения, файлове и документи между приложенията по същия начин. Така много лесно и удобно може да се прикачват файлове в имейли в Gmail, да се копират снимки и т.н. Единственото изискване е приложенията да поддържат функцията, като броят им постоянно се увеличава.

Източник: Vesti.bg

Не сме забравили и батерията. Тя е с капацитет от 5600mAh и допълнителен Honor E1 Power Enhanced чип, който интелигентно управлява консумацията на енергия и подобрява работата на батерията по време на ниски температури. Поддържа и бързо презареждане с 80W, така че са нужни минути за добавяне на часове пълноценна работа. В реалния свят успяхме да направим 147 снимки в рамките на един ден, а батерията "загуби" около 25%.

Honor Magic6 Pro показа AI функциите си и в България

Резултатът от цялата тази магия? Magic6 Pro спечели първите места в класацията на DxOMark за предна и задна камера, дисплей, и батерия. Доста добро постижение, особено като за флагман, който идва на цена от около 2500 лв. за 12GB RAM и 512GB вградена памет, т.е. малко по-ниска от тази на повечето му конкуренти в класа.

Xiaomi 14 Ultra е за феновете на фотографията

Honor Magic6 Pro показа AI функциите си и в България

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Да планираш отпуската е лесно. Началникът ти казва - кога, а съпругата ти - къде.
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Свят Преди 8 минути

Две жени твърдят, че са станали обект на сексуален тормоз от страна на актьора

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Свят Преди 4 часа

Кремъл твърди, че ще постигне всички свои цели

д

Защо семейството полицаи влезе с над 200 кг багаж в “Един за друг”?

Любопитно Преди 4 часа

Полицейското семейство Маргарита и Кристиян са поредната двойка, която напуска “Един за друг”

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Свят Преди 5 часа

Столтенберг каза, че на път за Украйна са още оръжия и боеприпаси

;

Любовната история на цар Борис ІІІ и Йоанна Савойска

Любопитно Преди 5 часа

Любовта им - чиста и истинска, непродиктувана от политически или лични интереси

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Технологии Преди 5 часа

Наслади се на пътуване в чужбина с А1 Roaming Revolution

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

България Преди 5 часа

От държавите членки се изисква да представят своите окончателни актуализирани планове до 30 юни

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

България Преди 6 часа

Кирил Петков твърди, че това е „поредният ченгеджийски номер“

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

България Преди 6 часа

Проектът за бул. "Патриарх Евтимий" бе представен в петък от заместник-кмета по транспорт

Отвъден живот

Добре дошли в града, в който всеки говори с мъртвите

Любопитно Преди 6 часа

Ако вярвате в задгробния живот, това е една задължителна дестинация

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

България Преди 6 часа

От НСО посочват, че изпълняват стриктно вменените им „със закон задължения”

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

България Преди 6 часа

Над 100 служители на Пощенска банка се включиха в инициативата, която е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Любопитно Преди 7 часа

„Ох, на мама!“ има удоволствието да обяви своето първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и настоящи родители

Момиче е в болница след побой

Момиче е в болница след побой

България Преди 7 часа

Мъжът е задържан за срок от до 24 часа