Honor Magic V2: Вълшебство на технологиите
Източник: Vesti.bg
2

С гъваемите смартфони уверено си извоюваха ниша на пазара и се превърнаха в солиден представител на върховите постижения на мобилните технологии. Постепенно навлизаме в новата ера на сгъваемите смартфони, които ще започнат да стават все по-усъвършенствани и още по-атрактивни.

Новият представител на сегмента за тази година потвърждава очакванията. Това е Honor Magic V2, който най-сетне идва и в Европа, след като дебютира в Китай миналата година. Вече и феновете на технологиите в Европа могат да се докоснат до Magic V2, който посети и нас, за да ни покаже, че технологиите могат да предлагат и усещане за вълшебство.

Източник: Vesti.bg

Сгъване на стереотипите

Сгъваемите смартфони бяха съпътствани от някои стереотипи. Например, че са по-дебели, по-тежки и по-крехки от традиционните си събратя. Magic V2 идва, за да „сгъне“ тези стереотипи и вместо тях да разгъне нови и усъвършенствани технологии. Резултатът от тях е показателен.

Източник: Vesti.bg

Magic V2 е с дебелина 9,9 мм в сгънато състояние и едва 4,7 мм в разгънато. Теглото му е 231 гр. Дори и в сгънато положение V2 е с съпоставим със стандартните смартфони по дебелина. А когато е разгънат, той е още по-тънък и приятен за използване. Теглото също е сходно с това дори на стандартни модели от висок клас. А е и най-тънкият и лек в своя клас.

Източник: Vesti.bg

Тук идва и следващото притеснение. Колко е здрав? След като е толкова тънък, може би е много крехък? Всъщност, Magic V2 има подсилена и олекотена титаниева панта. Тя е доста здрава и има много плавно движение на механизма. Не се усещат никакви огъвания, няма припуквания, прискърцвания или „хрупане“ при боравенето с телефона. Освен това позволява дисплеите да бъдат позиционирани под всякакъв ъгъл, което има своите ползи в някои ситуации от ежедневието. Пантата е сертифицирана от SGS за над 400 000 сгъвания.

Изработката на корпуса също е на ниво. Устройството е комфортно и приятно на допир. Краищата са със съвсем леко заобляне за удобство, а гърбът на тестовата бройка е от изкуствена кожа с високо качество. Има и други версии със стъклен гръб.

Източник: Vesti.bg

Магията на свободата

Време е да разгърнем V2 и да видим какво ще ни предложи от гледна точка на хардуера. Разтваряйки телефона ни посреща 7,92-инчов OLED дисплей с до 120Hz опресняване на картината и резолюция 2344х2156 пиксела. Външният дисплей е 6,43-инчов, също OLED и с до 120Hz опресняване на картината. Резолюцията му е 2376х1060 пиксела. И двата дисплея са с висока пикова яркост, като се виждат добре и при силна дневна светлина. Външният дисплей е защитен с нанокристално стъкло от второ поколение, което е 10 пъти по-устойчиво на падане. Вътрешният екран има фабричен протектор.

Източник: Vesti.bg

Екраните имат и специални технологии за щадене на очите. 3840Hz PWM Dimming и Dynamic Dimming Screen се адаптират според яркостта и намаляват умората на очите. Circadian Night пък се грижи за омекотяване на светлината от дисплея преди лягане. И двата поддържат и работа със стилуса Honor Magic Pen (предлага се отделно).

Източник: Vesti.bg

Мощ, както трябва да бъде

Видът на подобен телефон от висок клас трябва да бъде съпътстван с подобаваща хардуерна мощ. Magic V2 има процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 в комбинация с три Boost Engines на Honor. Снабден е и с „бионична охлаждаща система“, която се грижи да има комфортни работни условия за процесора. При някои дейности телефонът се затопля леко, но в рамките на нормалното и е далеч от загрят.

Magic V2 разполага с 16GB RAM, като се възползва и от още до 7GB от общата памет чрез Honor RAM Turbo технология. Има и 512GB памет за файлове, като и версия с 1ТВ.

Източник: Vesti.bg

Хардуерът се справя добре с това да управлява двата дисплея, камерите и операционната система. Тя е MagicOS, като е дело на Honor и е базирана на Android 13. На разположение са всички услуги на Google и Android, а към тях от Honor са прибавили и своята „магия“.

Например фактът, че можем да позиционираме дисплеите на V2 както желаем и да превърнем смартфона в малък лаптоп, на който да си водим записки. Или пък да гледаме видео с удобни бутони за управление в долната половина на телефона. Също така той може да влезе и в ролята на статив. Тези функции ще са известни и като Hover възможности.

Източник: Vesti.bg

Можем да се възползваме от големия дисплей и за да позиционираме две приложения едновременно. Например имейл и браузър. Или пък социални мрежи, стрийминг и др.

Honor са добавили и малко изкуствен интелект. AI Privacy Call 2.0 е функция, която изолира и адаптира звука в слушалката по време на гласово обаждане, според силата на околния шум. А системата Security Guard се грижи за защитата на данните. Има и специален режим PrivateSpace, чрез който можем да отделим най-личните си данни и файлове в още по-сигурна среда. Поддържат се и очакваните системи за защита, включително лицево разпознаване или чрез сензора за пръстов отпечатък, който е интегриран в бутона за включване.

Източник: Vesti.bg

Снимки за повече усмивки

Magic V2 има и солидно оборудване от гледна точка на камерите. Главната камера е тройна. Тя включва 50МР сензор със свърхширокоъгълен обектив, още една 50МР камера с широкоъгълен обектив и оптична стабилизация и 20МР телефото камера с оптична стабилизация.

И трите камери могат да се възползват от технология 8х8 dToF с лазерно фокусиране за бърз и точен фокус. Има и два сензора – за трептене и температурата на цветовете.

Източник: Vesti.bg

Основните камери снимат добре. Фокусират бързо и кадрите са ясни и с добро ниво на детайлите, включително и нощем. Увеличението при по-ниски стойности също е добро. При по-голям магнитуд увеличение, има място за подобрения. Една от интересните технологии е Honor AI Motion Sensing Capture. Тя може да прави снимки, когато засече движение пред обектива. Например да позиционираме телефона като статив и да участваме в общата снимка.

Magic V2 предлага и две 16МР камери за селфита – по една при всеки дисплей. Те също се справят добре, особено като се има предвид, че и основната камера им е конкурент за селфита. Причината е, че когато телефонът е разгънат, можем да пуснем външния дисплей като визьор и за основната камера.

Източник: Vesti.bg

Магията на свързаността

Въпреки многото технологии, Magic V2 не забравя, че все пак е и смартфон и трябва да е комуникативен. Той разполага с два слота за SIM карти, поддържа и 5G мрежи, както и дори новото поколение Wi-Fi 7.

Източник: Vesti.bg

Батерията е двойна, силициево-въглеродна, като е с общ капацитет 5000mAh. Поддържа и 66W бързо презареждане със съвместимо зарядно. Magic V2 издържа без проблеми пълноценно използване през деня, а при по-големи натоварвания, може бързо да се дозареди.

Honor Magic V2 е сгъваем смартфон, който заслужава внимание. Изглежда и работи добре и ни показва, че този клас устройства вече са готови за масовия потребител. Единственото, което все още ги спира да станат наистина масови е цената. Magic V2 е с препоръчителна цена от 3599 лв., което си е сериозна сума. Но пък и телефонът е сериозен.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 44 минути

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch&nbsp;отправи предупреждение към България за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 1 час

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 2 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 2 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 2 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 4 часа

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява

Земетресение в района на Черно море

Земетресение в района на Черно море

България Преди 4 часа

Епицентърът му е на 100 км от Варна и на 480 км от София

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 5 часа

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 5 часа

Машините са пресекли средната линия на протока

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Свят Преди 5 часа

Япония споделя морски граници с Южна Корея, но също така е съсед с потенциални противници в Русия

Голям празник е! Имен ден имат...

Голям празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 5 часа

В днешната събота почитаме едно от най-големите чудеса на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Свят Преди 5 часа

Неговото здравословно състояние се влошило и лекарите не са могли да го спасят

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

България Преди 6 часа

Заседанието беше анонсирано преди две седмици

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

България Преди 6 часа

Максималните температури ще са между 18° и 23°