Световният фото конкурс Red Bull Illume се завръща
Източник: netinfo
0

Red Bull Illume Image Quest отново е тук. Сега в своето 4-то издание, Red Bull Illume е като Оскарите на екшън и приключенската спортна фотография. Конкурс, който има за цел да покаже най-изключителните и креативни снимки на планетата, като даде светлина на страстта, начина на живот и културата зад фотографите, които ги заснемат.

Тази година конкурсът се разширява с добавянето на “Мобилна категория”, нови партньори и страхотни награди. Конкурсът започва на 1 декември 2015 г., когато фотографи от цял свят ще могат да изпращат снимките си онлайн на redbullillume.com.

За пореден път фотографите ще предоставят хиляди спиращи дъха снимки в 11 категории: Close Up (Близък План), Energy (Енергия), Enhance (Открояване), Lifestyle (Начин на Живот), Masterpiece (Шедьовър), New Creativity (Ново Творчество), Playground (Поле на изява), Sequence (Поредица), Spirit (Същност), Wings (Крила), както и в новата Mobile (Мобилна) категория . Включването на тази категория чества възхода на фотографията с мобилни телефони и таблети, като позволява на професионални фотографи и любители да включат най-добрите снимки, запазени в галериите на мобилните си устройва.

“С мобилни телефони в джобовете ни, екшън и приключенската спортна фотография е по-достъпна от всякога. Включването на Мобилна (Mobile) категория ни позволява да се насладим на тези бързи моменти, които иначе биха се изгубили и да отпразнуваме креативната свобода, която дава фотографията с мобилен телефон“, казва Улрих Грил, фотограф и основател на Red Bull Illume.

След като регистрациите приключат, съдийски панел от 50 фото редактора от видни международни издания в новините, фотографията и спортната индустрия ще пресеят и изберат най-добрите 55 снимки заедно с 11-те победители в отделните категории и един цялостен победител. Снимките финалисти ще бъдат обявени по време на официална церемония по награждаване през есента на 2016 г., преди да потеглят към столици и културни центрове из целия свят, като част от уникална среднощна фотоизложба.

Победителите ще си тръгнат с невероятни награди от някои от най-големите марки за фотография в света. Публиката ще има възможността да гласува за любима снимка и да избере победителя в категория „избор на публиката“.

Red Bull Illume 2016 обещава да покаже още по-голямо разнообразие от спиращи дъха снимки спрямо 2013 г., когато невероятните 28257 снимки бяха регистрирани от 6417 фотографа от 124 държави. След внимателно обмисляне, изключителната снимка на Лоренц Холдер на сноубордиста Ксавер Хофман до огромна сателитна чиния взе първа награда. Регистрациите тази година ще продължат да включват както драматични приключенски снимки, така и снимки зад кулисите от начина на живот около сърфа, скейта и много други екшън спортове.

Топ 50 снимки от 2013 могат да бъдат намерени на www.redbullillume.com.

През 2013 г. снимката на Ромина Амато (Италия) спечели в категория „Енергия“, на снимката е българинът Тодор Спасов – височинен скачач от световните сериите Red Bull Cliff Diving.

Red Bull Illume си партнира с марката за външна памет G-Technology, който се присъединява към производителя на раници за снимачно оборудване tamrac като нов официален партньор на Red Bull Illume. “G-Technology е горд да бъде спонсор на тазгодишния Red Bull Illume конкурс,” каза Майк Уилямс, вицепрезидент и генерален мениджър, G-Technology. “Нашите гъвкави и надеждни решения за съхранение помагат на много фотографи, включително предишни Red Bull Illume победители Лукас Гилман и Рей Демски, да съхраняват и защитават работата на техния живот с лекота, стил и експлоатационни качества.”

Регистрационната фаза на конкурса започва на 1 декември 2015 г. и завършва на 31 март 2016 г. Посетете redbullillume.com, за да разгледате предишни галерии и да научите повече за правилата, категориите и детайли по регистрирането.

За Red Bull Illume:

Red Bull Illume е водещият в света международен фотографски конкурс посветен на екшън и приключенските спортове. Показва най-креативните и завладяващи фотографии на планетата като изкуство и цели да доближи публиката до света на екшън спортовете. Red Bull Illume Image Quest за 2016 ще бъде 4-тото издание на конкурса след 2007, 2010 и 2013. Съдийски панел от 50 фото редактори пресяват хиляди снимки, докато достигнат до избора на победители в 11 категории и един „цялостен победител“, обявен на „Церемония по награждаването на Red Bull Illume“ през есента на 2016. Всички снимки финалисти ще пътуват по света като част от уникална среднощна изложба. Официални партньори за 2016 включват марката за външно съхранение G-Technology, производителя на раници за фото оборудване tamrac и експертите в осветлението broncolor.

Регистрацията започва на 1 декември 2015 и завършва на 31-ви март 2016. Посетете redbullillume.com, за да научите повече за правилата, категориите и детайли относно регистрирането. 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 6 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 8 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 9 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 10 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 10 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 10 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 11 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 12 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 12 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 12 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 12 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 13 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 13 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности