0
В ъ ървите месеци Sony ще предлага у нас само 4 модела от елегантните лаптопи

Сони България представи официално Vaio продуктите на българския пазар. От края на октомври 2008 г., продуктите с марка Vaio ще се предлагат с най-високо равнище на сервиз и техническа поддръжка. По този начин всички потребители на качествената компютърна техника ще могат да се докоснат и станат част от най-новите тенденции в света на Vaio.

Маркетинг Директорът на Vaio за Европа Хидетоши Такигава
Vaio притежава много силен търговски имидж. Eлегантност, устременост и новаторство са неразделна част от начина, по който се възприемат продуктите ни. Еволюцията към Vaio като преживяване ще запази тези основни стандарти. Първокласен дизайн, екран с качество от световна класа и, естествено, най-новите технологии като HD, Blu-ray Disc и TPM платформа за сигурността на данните - вече можете да видите очертанията за бъдещето на марката. По същество даваме на хората възможност да правят неща, които преди се считаха за доста амбициозни, като например да работят със собствено HD видеосъдържание или да управляват бизнеса си ефективно в движение. Да го правят със стил, лекота и максимално удобство е най-висшата ни цел.
В първите месеци Сони България ще предлага 4 напълно локализирани за страната ни Vaio модели и прилежащите към тях аксесоари: 2 модела серия FW с Blu-ray устройство и широкоекранен дисплей; 1 модел серия Z, подходящ за професионалисти в движение, и невероятно усъвършенстван лаптоп серия TT, съчетаващ в себе си стил, ултрапреносимост и дълъг живот на батерията над 7 часа.
Сони България гарантира на Vaio потребителите висококачествен и бърз сервиз и техническа поддръжка. Всеки модел, закупен от Сони Център или останалите оторизирани магазини, е обект на 24 часова онлайн заявка за сервиз по телефон или чрез интернет на специализиран сайт за онлайн поддръжка.

По време на събитието, Ангел Кугийски, Регионален Директор на Сони за Албания, България, Македония, Сърбия и Черна гора каза: “Ние от Сони сме горди, че отсега нататък всички наши клиенти ще имат възможността да се наслаждават на уникалната ни гама от VAIO продукти и да станат част от посланието “Pride of ownership”, което символизира отношението и принадлежността към марката”.

Преносимите кюмпютри VAIO ще се предлагат в Сони Център и във вериги магазини «Технополис» и «Техномаркет» в различна технологична и цветова гама, от среден до най-висок клас.




- Full HD 16,4-инчов X-black дисплей с широкоекранен формат 16:9 и 100% точно цветово възпроизвеждане
- Blu-ray Disc устройство, готово за развлечението на бъдещето
- Eлегантен, компактен дизайн, магнезиев корпус и ергономична клавиатура

VAIO серия FW от Sony е разработена за High Definition развлечението от ново поколение. Тя съчетава задължителните функции като истински широкоекранен формат 16:9 с вградено Blu-ray Disc устройство.

Учудващо компактен въпреки впечатляващия 16,4-инчов дисплей и невероятно мощен благодарение на ефикасната комбинация от Intel Core 2 Duo процесорите и ATI видеокартата, VAIO FW предлага всичко, от което се нуждаете, за да превърнете мобилния HD свят в реалност. Както подобава на продукт, проектиран за върховни мултимедийни постижения, серия FW е базирана на новата платформа Intel Centrino 2, която усъвършенства всичко от многозадачния режим на работа и скоростта на харддиска до живота на батерията.
Специално проектираният екран се вписва напълно в превъзходната визия, прославила Sony. WXGA++ (1600 x 900) разделителната способност означава изключително голяма работна площ, а също идеално възпроизведени широкоекранни HD филми или лично HD видеосъдържание. Усъвършенстваният син спектър – към който човешкото зрение е особено чувствително – позволява изключително вярно възпроизвеждане на нюансите, видими за окото. В същото време уникалният за Sony X-black LCD екран подобрява контраста и поднася забележително естествени цветове. Избрани модели включват двулампова технология, която предлага превъзходна яркост и оптимизира още повече изключителния Full HD дисплей.
За да е сигурно, че звукът на HD филмите е толкова добър, колкото и картината, гамата използва технологията Dolby Sound Room®, за да пресъздаде поглъщащия ефект на малък киносалон през говорителите на лаптопа или през слушалките.
Ако искате видеовръзка с приятели и роднини, вградената камера MOTION EYE предава висококачествена видеокартина от вашата страна на разговора.
Определени модели VAIO серия FW записват и разчитат Blu-ray Discs, така че можете да монтирате и да съхраните до 50GB лично HD видеосъдържание на един-единствен диск. Мощен софтуер, включително Adobe Photoshop Elements 6.0, VAIO Movie Story и Click to Disc/Editor, е предварително инсталиран на всички модели, за да разполагате с всички необходими инструменти още с разопаковането.
Визуално серия FW е изработена като стилно допълнение към практически всеки интериор. Елегантните извивки на корпуса изпъкват от всеки ъгъл, а цилиндричната панта със светещия бутон за включване, разположен в страничната капсула, е отличителен белег на VAIO дизайна. Учудващо компактното шаси се приближава повече до размерите, които очаквате от 15-инчов екран, и включва основни елементи от магнезиева сплав с цел повишена трайност и ниско общо тегло.
Клавиатурата бе старателно проектирана с ясно разстояние между клавишите и лека вдлъбнатина в горната им част, за да пишете бързо и точно. Натискът е твърд и прецизен, но безшумен, a раздалечените клавиши и позицията на ръцете ви са необичайно удобни, дори ако имате тънки пръсти и дълъг маникюр.
Определени модели предлагат превъзходни характеристики на базата на Intel Core 2 Duo T9400 процесор и видеокарта ATI Mobility Radeon HD3650, възпроизвеждащи по невероятен начин мултимедийни файлове и триизмерна графика.




- Първокласен дизайн и усъвършенствани функции за взискателни професионалисти
- Технология на миниатюризация, включваща 12-слойна дънна платка
- Широкоекранен 16:9 X-black LCD дисплей с повишена здравина и 100% точно цветово възпроизвеждане
- Режим Stamina и LED дисплей за по-дълъг живот на батерията
- Лек, но изключително здрав корпус от въглеродни влакна

VAIO серия Z предлага на ръководните кадри и на професионалистите най-доброто в безкомпромисната мобилност. Дизайнът произтича пряко от опита на потребителите и гарантира изрядна практичност зад невероятно привлекателния външен вид. Инженерната експертиза и майсторската изработка на Sony предлагат забележително функционална и леснопреносима система, базирана на компактна 12-слойна дънна платка.

Всеки аспект от външния вид на VAIO серия Z бе усъвършенстван, за да се постигне идеална комбинация от форма и функция. Вътре, уникалната, специално проектирана 12-слойна дънна платка дава възможност за по-малки размери, подпомогната допълнително от миниатюризацията на компонентите. Корпусът е изработен от усъвършенствани въглеродни влакна, традиционно свързвани със света на Формула 1 и космическата индустрия. Tова означава невероятна здравина, но и забележителна преносимост: VAIO серия Z тежи под 1,5 кг, но бе тестван да издържа при падане от до 72cm в работен режим и до 90 cм, когато е изключен.

Клавиатурата изглежда невероятно благодарение на красивия панел от матиран алуминий, от който излизат клавишите и върху който се облягат ръцете. Прецизно изчисленото разстояние между клавишите и леко вдлъбнатата им повърхност ви позволяват да пишете бързо, точно и удобно. Ефективното, но безшумно действие поставя последното клеймо за качество на този жизненоважен аспект на лаптопа.

Уникалният външен вид на VAIO серия Z се дължи до голяма степен на цилиндричната панта между основата и екрана. Tя играе ролята на ергономична и сигурна ръкохватка при пренасяне, а вътре е поместена батерията. С безупречна дизайнерска логика в страничните й капсули са разположени съответно входът за захранващия кабел и бутонът за включване. Самият бутон свети в елегантно изумрудено зелено, когато системата е активна, и примигва меко в оранжево в режим стендбай, умело допринасяйки за общия стил.

Серията предлага усъвършенстван дисплей, който съчетава LED (светодиодно) осветяване, удължаващо живота на батерията, с истински широкоекранен формат 16:9, елиминиращ черните ивици отгоре и отдолу, когато гледате широкоекранни филми. Екранът е поставен в изключително тънка рамка, така че предлага видимост от цели 13,1 инча по диагонала и голяма работна площ благодарение на разделителната способност WXGA++ (1600 x 900).

X-black LCD технологията на Sony усъвършенства яркостта и контраста и поднася ярки цветове, а панелът ги възпроизвежда със 100% точност – eквивалента на 100% от цветното пространство на формата NTSC, – за да постигне по-реалистичен образ. Дори покритието на екрана бе усилено, за да бъде по-устойчиво на драскотини и с по-силен антиотражателен ефект, гарантирайки трайност и максимално зрително удобство.

За да удължи максимално живота на батерията, VAIO серия Z предлага специален превключвател за режим Stamina, чрез който потребителят избира между две графични схеми. Имате избор между изключително качествената триизмерна графика, предлагана от NVIDIA GeForce 9300M GS GPU, и повече енергия, ако използвате Intel графиката. Когато не ви е необходима висококачествена картина, можете да удължите живота на батерията с над 5 часа. Всичко това се осъществява, докато компютърът е в работен режим.

Чудесните резултати се постигат благодарение на комбинацията от мощните Intel Core 2 Duo процесори и новата платформа Intel Centrino 2. Tя усъвършенства всичко: от многозадачния режим на работа и скоростта на харддиска до живота на батерията, a също осигурява изключително надеждна безжична мрежа.



- Дълъг живот на батерията, ниско тегло и изящен дизайн определят идеалния ви спътник
- Широкоекранен X-black LCD дисплей с повишена трайност, LED технология, истински широкоекранен формат 16:9 и изключително реалистично, 100% точно цветово възпроизвеждане

VAIO гамата се увеличи с много специален лаптоп, особено привлекателен за ръководни кадри, които оценяват важността на изтънчеността и стила. VAIO TT11 cъчетава изящно изваяна форма и корпус от въглеродни влакна, който допринася за здравината, без да повишава теглото. Широкоекранният дисплей предоставя голяма работна площ и формат 16:9, с който гледате филми в най-добрия им вид. С живот на батерията над 7 часа и тегло приблизително 1,3 кг, той е наистина идеалният спътник.

С цел върховна мобилност серия TT комбинира множество ключови функции, които я отличават от останалите компютри. Компактният корпус с размер едва 23,5 мм в най-тънката си част го прави изключително леснопреносим, но и изцяло оборудван, за да не губите никога връзка с бизнеса си.

Екранът е с размер 11,1 инча по диагонала, но предлага висока разделителна способност (1366 x 768) и истински широкоекранен формат 16:9, за да гледате филми с удоволствие. Допълнително усилената повърхност е трайна и устойчива на драскотини, но видимите предимства на X-black LCD технологията са налице: повишен контраст за повече дълбочина и реализъм, а също ярки, плътни цветове. За задното осветяване е използвана LED (светодиодна) технология, която постига изкючителна чистота на спектъра и възпроизвежда цветовете със 100-процентна точност като в реалния живот.

Intel Core 2 Duo процесорът SU9300 е високоефективен и пести заряда на батерията. Компютърът използва сензор за околното осветление, за да настройва динамично осветеността на екрана, така че да предлага максимален зрителен комфорт с минимален енергоразход. Интелигентната технология за управление на заряда със специалните функции Quick Charge и Battery Care дава възможност за свръхбързо зареждане и осигурява условия за най-добро разпределение на енергията във времето.

Безопасността на информацията в движение е от първостепенно значение и VAIO серия TT предлага система от защити, гарантиращи пълно душевно спокойствие. Физическата неприкосновеност на данните се осигурява от VAIO харддиск защитата, която улавя резките движения и паркира незабавно главите. Разпознаването на пръстов отпечатък играе ролята на пазител на системата, а Trusted Platform Module (TPM) хардуерът шифрова информацията и паролите, като по този начин предотвратява непозволения достъп.





Източник: IDG.BG
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

На политически диспут още с излизането си на подиума опонентите започват с пререкания: - Ти си голям лъжец! - А ти си мошеник! Намесва се…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Свят Преди 7 минути

Посегателството срещу синагогата „Нозик“ беше извършено към 1 ч. в нощта срещу сряда, като са нанесени щети по фасадата на сградата

Арести на пропалестински демонстранти от Колумбийския университет в САЩ

Достигнаха точката на кипене: Сблъсъци между протестиращи и полиция в САЩ

Свят Преди 11 минути

Протестиращите срещу войната между Израел и Газа използваха лютив спрей, полицията отвърна с електрошок

Кола блъсна колоездач във Варна, той е с опасност за живота

Кола блъсна колоездач във Варна, той е с опасност за живота

България Преди 55 минути

34-годишният водач на велосипеда е настанен в реанимация

<p>Изпращане на войски в Украйна не е изключено</p>

Ако Москва пробие фронтовите линии: Изпращане на войски в Украйна не е изключено

Свят Преди 1 час

Това заяви френският президент в интервю, публикувано днес

ЕК обяви доставка на оборудване от ЕС за ливанските въоръжени сили

ЕК обяви доставка на оборудване от ЕС за ливанските въоръжени сили

Свят Преди 1 час

ЕС доставя оборудване за ливанските въоръжени сили

Добавят Бионсе във френски речник

Добавят Бионсе във френски речник

Любопитно Преди 2 часа

За новия успех на Бионсе четете в следващите редове

Казусът с частната болница "Мама и аз" (ОБЗОР)

Казусът с частната болница "Мама и аз" (ОБЗОР)

България Преди 2 часа

Публикуваха стенограмата от заседанието на служебното правителство, на което е взето решението за създаване на болницата

а

Обявиха ден на траур в Одеска област

Свят Преди 2 часа

Това съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер

„Непознатата Адриана Будевска” в „Темата на NOVA“

„Непознатата Адриана Будевска” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

<p>Разкриха причината за огромната дупка в антарктическия морски лед</p>

Преди осем години в антарктическия морски лед се появи огромна дупка - ето защо

Любопитно Преди 2 часа

Защо в антарктическия морски лед се е появил отвор четете в следващите редове

<p>Кремъл коментира&nbsp;обвиненията на САЩ за използвано химическо оръжие</p>

Кремъл коментира обвиненията на САЩ за използвано химическо оръжие в Украйна

Свят Преди 2 часа

Песков заяви, че Москва остава обвързана с договора, забраняващ използването на химически оръжия

<p>Създадоха мишка Франкенщайн</p>

Създадоха мишка Франкенщайн с мозъчни клетки от плъх

Любопитно Преди 2 часа

Мозъчни клетки на плъхове могат да заместят изгубени неврони при мишки

<p>&quot;Русия трябва да бъде включена в този процес&quot;</p>

Швейцария: Мирен процес без Русия е невъзможен

Свят Преди 2 часа

Това каза в изявление правителството в Берн

ц

Любов и добро настоение: Какво е манифестиране и как да го приложите

Любопитно Преди 3 часа

Как да манифествате четете в следващите редове

<p>&quot;Това е нещо, което променя играта... Надявам се, че не е твърде късно...&quot;</p>

Очаква ли се ескалация между Иран и Израел: Бившият съветник по националната сигурност на САЩ с коментар

Свят Преди 3 часа

"Това е нещо, което променя играта... Надявам се, че не е твърде късно...", казва Макмастър за военната помощ на САЩ за Украйна

свещ

Почина легендарният рок китарист Дуейн Еди

Свят Преди 3 часа

Той е носител на „Грами“ за най-добър рок инструментал за „Peter Gunn“