0

П ламен Вачков оглавява новосъздадената Държавна агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към Министерския съвет, реши кабинетът.

Агенцията ще гарантира самостоятелната и независима политика в IT сфера и съобщенията, като към нея ще преминат служителите от дирекциите "Политика в съобщенията" и "Информационно общество и информационни технологии" в досегашното Министерство на транспорта и съобщенията.

Дейността и организацията на ДАИТС ще бъдат регламентирани с устройствен правилник, който ще бъде одобрен от правителството в едномесечен срок след влизането на постановлението в сила.

Пламен Вачков, който ще има трима заместници, е роден на 19 февруари 1949 г. във Велико Търново. По образование е електроинженер, доктор на техническите науки и старши научен сътрудник втора степен.

Специализирал е микропроцесорни устройства във Франция, мениджмънт в САЩ и управление на качеството в Япония. От 1993 г. е член на Академичния съвет на "Интернешънъл Юнивърсити", а от 2003 г. ? на Балканската академия на науките и културата.

Бил е член на Научния съвет на Института по техническа кибернетика и роботика на БАН.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@