0

"Доган си тръгна недоволен", пише в заглавие на челно място в. "Труд" за одобрените от съвета на тройната коалиция промени в кабинета.

"Рокадите спазарени, но в коалицията се мусят", отбелязва още "Труд".
Според изданието лидерът на ДПС Ахмед Доган си тръгнал начумерен, Симеон Сакскобургготски също не бил щастлив, че промените са по-скоро козметични, но премиерът Сергей Станишев бил доволен.

"Забързаният работохолик" е наречен в "Труд" Михаил Миков. Меглена Плугчиева е "Убеждаващата европейци" и вестникът отбелязва, че е вероятно заради доверието към Плугчиева ЕС да деблокира замразените наскоро милиони.

В интервю за изданието Плугчиева посочва, че оценява предложението да стане министър като признание и оценка за работата й. Тя е убедена, че у нас могат да се пресекат корупционните схеми при усвояване на суми от еврофондовете и това трябва да се направи бързо, ясно и категорично.

"Доган изненада и своите"- така вестникът коментира избора на ДПС за нов земеделски министър.

"Военен с четири висши пое отбраната", е акцентът в представянето на Николай Цонев.

В материал "Да не униваме в очакване на края на мандата" "Труд" коментира, че за съжаление Станишев се е разминал с шанса си - да подбере свой екип.

Според изданието Симеон Сакскобургготски е останал фактическият диригент на ситуацията в държавата и то в посока да не се прави сериозна реформа, да бъде запазено на всяка цена нивото на НДСВ във властта.

"Опозицията скочи срещу промените", продължава темата "Труд". Промените в кабинета са безсмислени, цитира изданието коментара на неформалния лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов. БНД нарекли Министерския съвет "гримьорна", а за СДС промените за "закъснели и показват безсилието на тройната коалиция".

ДСБ пък призовават за предсрочни избори като "единствен изход от мимикрията на престъпността във властта, а лидерът на "Атака" Волен Сидеров апелирал опозицията да бойкотира парламента.

"В БСП някои хора имат свръх власт", отбелязва в интервю за "Труд" Александър Лилов, член на ВС на БСП, бивш лидер на партията.

Вижте статуса на някои дейци на партията - те са едновременно членове на Изпълнителното бюро, министри, председатели на областни съвети, а само един от тези статуси може да погълне цялото време и сили на отделния деец, коментира Лилов и допълва, че тези аномалии трябва да бъдат коригирани.

"Можем и да свалим властта. После какво?", пита в интервю за "Труд" президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Някой може ли да даде гаранции, че ще стане по-добро, освен да сменим господарите си, коментира Тренчев.

По повод промените в кабинета той отбелязва, че смените на министри са поредния компромис, за да може коалицията да изкара мандата си.

"Стандарт" също публикува интервю с Меглена Плугчиева. ЕС вече не чака от нас знаци, а реални действия и резултати, отбелязва тя.

Пред "Стандарт" Бойко Борисов заявява: "Насадиха новите на пачи яйца". Те нищо няма да могат да направят, все едно да си купиш фабрика на 9 септември, казва Борисов.

На края на мандата смените са само козметични, те са направени под натиска на общественото мнение, на Европейската общност, не мисля, че нещо съществено ще се промени, отбелязва Борисов.

В анализ "Петимата от РеМС" за в. "24 часа" Александър Божков, бивш вицепремиер от кабинета на Иван Костов, а сега съпредседател на Центъра за икономическо развитие, пише, че петимата предложени за министри, като петимата от РеМС някога, са необходимите жертви, за да се завърши героично един цял мандат.

Двама социолози коментират промените пред "Класа". Промените в кабинета са достатъчни, смята Васил Тончев от "Сова Харис". Според него основните моменти в правителствените рокади е решаването на въпроса с парите от еврофондовете и изчистването на проблемите в МВР.

Михаил Миков ще опита собствена реформа в МВР, прогнозира Антоний Гълъбов. БСП търси стабилни личности, с които да излезе от кризата на доверие, допълва той.

Пред в. "Монитор" политологът Румяна Коларова посочва: "Статуквото се запазва". Тя не изключва вероятността след седмица-две да има нова вълна на парламентарни отцепници в НДСВ.

"Големите скандали доведоха до скромен ремонт на кабинета", е гледната точка на "Сега". Ще има петима нови министри, но нито един от тях не обеща качествена промяна на приоритетите и начина на работа на отделните министерства, всички се заклеха да продължат делото на предшествениците си, пише в челния си материал изданието.

Под заглавие "Безстрастен кадрил в страстната седмица" "Сега" коментира в приложението "Наблюдател", че се е случила прозаична промяна в кабинета, а заявката е била за промяна на държавността.

"Дневник" допълва темата с информация за слуха, че Румен Петков щял да стане председател на парламентарната група на левицата. Други споменавани имена били и това на говорителя на БСП Ангел Найденов и на главния секретар на БСП Димитър Дъбов.

"Пари" коментира, че премиерът Сергей Станишев е обещал цунами от смени в правителството, а накрая е предложил само буря в чаша вода. Тройната коалиция хвърли прах в очите на Европа с пет нови имена на министри, пише изданието.

"Отделна агенция ще направи подслушването още по-безконтролно", коментира в. "Сега" в приложението "Законът" по повод идеята за изваждане на ДОИ и ДОТИ от МВР.Проблемът не е в ДОИ и ДОТИ, а в онези, които ги използват неправомерно, отбелязва авторът.

Вестниците информират за проекта в 31 училища в страната - двойките и отсъствията на учениците да се качват в интернет и родителите да могат да ги проверяват онлайн.

"Четири неща ни пазят от световната криза", анализира във в. "24 часа" проф. Николай Неновски, член на УС на БНБ и преподавател в УНСС.

Банките са в много добро състояние, публичните финанси са здрави, а бюджетният излишък е буферът, който осигурява спокойствие; обемът на валутните резерви на БНБ е над 40% от БВП, освен това съществуват и помощни източници и механизми за доставяне на ликвидност при криза, които са на разположение на правителството и на БНБ, изброява той.

"БДЖ политат с 200 км/час", информира "Труд". Влаковете по основните жп линии в България ще се движат със скорост до 200 км/ч след няколко години, обявила шефката на дирекция "Стратегическо планиране" в Национална компания "Железопътна инфраструктура" Мария Чакърова.

В. "24 часа" отделя две страници на темата за случилото се по време на конференция "Пари за инфраструктура и туризъм" в понеделник.

Тогава председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова е напуснала залата след изказване на шефа на контролния съвет на Националния борд по туризъм Румен Драганов, който заявил, че няма статистика за българските туристи и че агенцията дава фалшиви звезди на хотели.

Не мога да приема критиките към стратегията за развитие на туризма, нея сме я правили заедно с бранша, коментирала Крушкова.

Според Драганов липсата на данни за пътуванията на българите и грешна информация за чужденците прави невъзможно съставянето на проекти по оперативните програми.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Happy Pet Net: Помагаме на стопаните да обгрижват лесно своите домашни любимци</p>

Глория Димитрова от Happy Pet Net: Ние помагаме на стопаните да обгрижват лесно и удобно своите домашни любимци

Любопитно Преди 7 минути

Онлайн консултациите с ветеринарен лекар могат да служат и като проактивна мярка за здравето на домашните любимци

Сарафов: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и противоречиви норми

Сарафов: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и противоречиви норми

България Преди 9 минути

Част от предложенията са неясни, непрецизни, вътрешнопротиворечиви, крайно неудачни, допълва главният прокурор

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Любопитно Преди 56 минути

Интересни факти за любопитните китоподобни четете в следващите редове

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Габриел Гарсия Маркес

"Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес се превръща в сериал по Netflix (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Премиерата на 16-те епизода се очаква в края на годината

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Любопитно Преди 1 час

Интересни факти за октоподите може да прочетете в следващите редове

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

България Преди 1 час

Причината е, че ограничава гласа на опозицията, заяви Корнелия Нинова

Зодия Телец - мъжете и жените

Зодия Телец - мъжете и жените

Любопитно Преди 1 час

Те са известни със своята силна и надеждна природа и са един от най-стабилните знаци на зодиака

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 1 час

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 1 час

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Свят Преди 2 часа

Израел отговори на въздушния удар на Иран, въпреки че няколко от западните му съюзници, включително САЩ, призоваха за овладяване на напрежението

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 2 часа

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?

<p>Военният министър: Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран</p>

Военният министър: Атаката на Израел срещу Иран не застрашава страната ни

България Преди 2 часа

Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран, посочи Атанас Запрянов

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

България Преди 2 часа

От правителствената пресслужба съобщиха по-рано, че няма пряка военна заплаха за България към момента

Снимката е илюстративна

Какво да направите, ако колегата ви дразни, съвет от експерт

Любопитно Преди 3 часа

Как да се справим с досадните колеги четете в следващите редове