0
Nokia представи в България новите модели телефони Nokia 6210 navigator, Nokia 6220 classic, Nokia N78 и Nokia N96, както и нови услуги на компанията. Устройствата бяха представени лично от Грег Уилямс, генерален директор на Nokia за Югоизточна Европа.

Nokia 6210 Navigator
Nokia 6210 Navigator е първото мобилно устройство на компанията с вграден GPS и интегриран компас за напътстване на пешеходци. Моделът Nokia 6210 Navigator пристига с Nokia Maps 2.0 и включва пълно гласово и визуално напътстване при всички смени на посоките без допълнителни разходи. Устройството се очаква на пазара през третото тримесечие на 2008 година и то на избрани пазари при цена на дребно 300 евро без ДДС.

В комбинация с «акселерометъра», който мери промените в посоката и ориентацията, вграденият компас улеснява следването на картата, когато се движите пеша. При завъртане на устройството, картата автоматично запазва ориентацията. Интегрираното приложение на Nokia Maps 2.0 ще скицира най-бързия маршрут към желаната дестинация и ще илюстрира това на картата.
Навигацията от автомобил също е проста и предлага предварително инсталирана навигация, активизираща се с едно докосване, както и цялостна гласова инструкция и упътване за самостоятелно монтиране на Nokia 6210 Navigator. Ако потребителят завие в грешна посока, устройството автоматично ще изчисли новия маршрут.

Моделът Nokia 6210 Navigator поддържа спомагателното GPS (A-GPS), което дава възможност на GPS да придобие информацията от сателитите само за няколко секунди. Устройството може да се използва веднага след изваждането му от кутията, дори без наличието на SIM карта. Локалните карти са предварително заредени на карта памет 1 GB на Nokia 6210 Navigator и актуализацията на картите влиза в цената. Срещу допълнителна такса потребителите могат да закупят качествени мултимедийни пътеводители на различни градове чрез приложението Nokia Maps и да свалят допълнителни зони на картите безплатно чрез Nokia Map Loader на maps.nokia.com. приемника
Търсенето в Интернет и непосредственото изпращане и получаване на съобщения, електронна поща и други приложения се улеснява от поддържаната 3.5G HSDPA технология на Nokia 6210 Navigator. Този модел се характеризира и с наличието на 3.2 мегапикселна камера, MP3 плейър и стерео FM радио.


Nokia 6220 Classic
Моделът Nokia 6220 Classic представлява устройство с пълна гама от функции, което комбинира 5 Мп камера с A-GPS функционалност, с което се придава ново значение на думата споделям. Могат да бъдат правени висококачествени снимки и видео клипове, които от своя страна могат да бъдат надписани и споделяни онлайн, разменяни по телефона или дори показвани на телевизор. Моделът Nokia 6220 Classic се очаква да бъде на пазара през третото тримесечие на 2008 година с приблизителна цена на дребно 325 евро без ДДС.

Nokia 6220 Classic е снабден с 5 Мп камера с ксенонова светкавица и оптика на Карл Цайс, което го изравнява като възможности с повечето дигитални фотоапарати, предлагани днес на пазара. Чрез HSDPA връзка, актуализирането на блогове или прехвърлянето на снимки и клипове в предпочитани сайтове, като Share on Ovi или Flickr , може да се направи директно от Nokia 6220 classic. A-GPS функционалността позволява снимките да бъдат „геоетикетирани”. Изображенията могат да се гледат и на телевизионен екран чрез интегриран в телефона TV изход, да бъдат изпращани от телефон към телефон чрез Bluetooth, или да бъдат разглеждани върху 2,2 инчовия дисплей на апарата.

В Nokia 6220 Classic е инсталирано новото приложение Nokia Maps 2.0, което помага на потребителите да намерят най-добрите пътища или да изучат във всеки град новите ресторанти, хотели, туристически атракции и други интересни обекти. Моделът поддържа също така и Интернет браузър, търсачки, електронна поща, музикален плейър, FM радио и памет до 8 GB.
В допълнение, Nokia 6220 classic поддържа и функцията Adaptive Multi Rate, която придава на гласовете на хората по-естествено звучене при телефонни обаждания. Тази функция помага за провеждане на разговори в шумнa средa, например в транспортни средства или на обществени места.


Nokia N78
Nokia позиционира своя модел N78 като мултимедиен компютър, комбиниращ музика, навигация и фотография с предимствата на мобилността. Nokia N78 е проектиран така, че да се възползва от новите услуги, предлагани от Nokia, включително Nokia Music Store, Nokia Maps и Share on Ovi – нова онлайн услуга, която позволява на потребителите да споделят своите собствени мултимедийни файлове. Моделът се очаква да бъде на пазара през второто тримесечие на 2008 година, с цена на дребно приблизително 350 евро без ДДС.

Nokia N78 обхваща широка гама от технологии, включително интегриран A-GPS с безплатно включени Nokia Maps, WLAN и високоскоростната HSPDA 3G връзка, 3.2 Мп камера с оптика Карл Цайс и поддръжка на microSD памет карта с капацитет 8 GB. N78 позволява поставяне на „етикет” върху снимки и съдържа вграден FM предавател, позволяващ слушане на музика на домашната или автомобилната стерео уредба.

Моделът Nokia N78 автоматично поставя обозначаване на изгледи с данни за местоположението, като дава възможност да се види въпросния изглед върху карта в самото устройство или онлайн. Зареждането на снимки и видео клипове към онлайн общности, като Share on Ovi, Flickr или YouTube също е лесно чрез високоскоростна WLAN или HSDPA връзка.
Музиката остава най-същественото свойство на Nokia N78 и на гамата от N серията на Nokia мултимедийни компютри. N78 поддържа и Nokia Интернет Радио, което позволява непосредствен достъп до хиляди радио станции по света.


Nokia N96
Nokia N96 е мултимедиен компютър, който е напълно оптимизиран за видео клипове и телевизия. Моделът е снабден с 2.8 инчов дисплей, 16 GB вътрешна памет и поддръжка на висококачествени видео клипове в широка гама от формати. Nokia N96 се очаква да бъде на пазара през третото тримесечие на 2008 година при приблизителна цена от 550 евро без ДДС.

Nokia N96 поддържа повечето видео формати, включително MPEG-4, Windows Media Video и FlashVideo, което прави гледането на видео клипове изключително лесно. Прехвърлянето и намирането на видео клипове става бързо чрез USB 2.0 и поддържаните WLAN и HSDPA. На избрани пазари, интегрираният DVB-H приемник предлага телевизионни предавания на живо чрез автоматично настройван програмен указател. Голямата памет може да съхранява до 40 часа видео съдържание. Капацитетът на паметта може да бъде допълнително разширен с microSD карта, като новата NokiaGB microSDHC MU-43, което увеличава капацитета на съществуващата памет на Nokia N96 до общо 24 GB. 8

Освен това, Nokia N96 е снабден с 3.5 мм букса за слушалки, вградени 3D стерео говорители и 5 Мп оптика и ксенонова светкавица. Това позволява снимане на видео с качество, близко до DVD формата. Освен това с интегрираното A-GPS устройство, потребителите могат да обозначат снимките си с име на местоположението и датата. камера с Карл Цайс


Nokia Maps 2.0
Бета версията на Nokia Maps 2.0 увеличава възможностите за навигация от пешеходци, добавя мултимедийни ръководства за градовете, предлага сателитни снимки и прилага наново моделиран потребителски интерфейс.



Картите на Nokia - Maps 2.0 добавят към приложенията Walk навигиращ компонент, насочен към пешеходците. Навигационната система за пешеходци успешно ще ви заведе от точка А до точка Б с визуално изобразяване на посоките, в които трябва да завиете. Тази система ще ви помогне да добиете представа за това, къде се намирате, като дава информация за околните постройки, улици и паркове (включително за пътеки в парка), а в по-новите устройства, като Nokia 6120 Navigator, посочва и посоката, в която вървите.
Новата, актуализирана версия Nokia Maps 2.0 добавя и опцията за закупуване на първокласни мултимедийни ръководства, които възпроизвеждат снимки, видео клипове и аудио формати. Както и при предишната версия на Nokia Maps, потребителите на карти ще получат безплатен 3-дневен опит в навигирането за Walk и Drive, и допълнително безплатно 10-минутно тестване на Градския Пътеводител.
Актуализацията до GPS навигиране позволява на вашия мобилен телефон да се превърне в мощно лично навигационно устройство, което осигурява ясно, визуално и гласово упътване. Ако вашето Nokia устройство не притежава вграден GPS, вие бихте могли също така да използвате и външен GPSMaps 2.0 ще предоставя и информация за трафика в реално време с динамично пренасочване в 18 европейски страни, срещу съответната такса. С насочващи карти, осигурени от TeleAtlas и Navteq, Nokia Maps сега имат карти, покриващи над 200 страни, като над 70 от тях са направляеми. модул със съвместимо устройство. Nokia
Новата версия на Nokia Maps 2.0 за някои устройства се предлага на сайта на Nokia Beta Labs: http://www.nokia.com/betalabs.


Източник: IDG.BG
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 48 минути

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 2 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 4 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 4 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 4 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 5 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 5 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 5 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 6 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 6 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 6 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 6 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 6 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 7 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 7 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 7 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти