0

К андидат-президентската двойка Неделчо Беронов и Юлиана Николова се регистрира в ЦИК вчера. "И. Костов и П. Стоянов на фотосесия заради Беронов", коментира в заглавие "Сега" и посочва, че Иван Костов (ДСБ), Петър Стоянов (СДС), Александър Праматарски (ДП), Стефан Личев (БЗНС) и Йордан Нихризов (БСДП) застанаха за първи път рамо до рамо на среща с подкрепения от тях Неделчо Беронов.

Подканяни от десния кандидат за президент, Костов и Стоянов многократно се ръкуваха пред телевизионните камери и фотоапарати и бяха аплодирани от сини и тъмносини симпатизанти, пише изданието.

По-рано през деня Беронов нападна конкурента си Георги Първанов за некачествените промени в конституцията и за безразборното раздаване на ордени, отбелязва още "Сега".

"НДСВ иска президент, Симеон Сакскобургготски не разрешава", научил "Труд" от депутати, участвали в сбирка при лидера на НДСВ в сряда вечерта.

На срещата за пореден път поста отказал Огнян Герджиков. Тогава от партията преценили, че има двама най-подходящи - Даниел Вълчев и Меглена Кунева. За министър Кунева е взето решение, че българинът все още не е достатъчно зрял, за да избере жена за държавен глава, а просветният министър категорично отказал да се кандидатира, обяснява изданието.

Някои членове на партията настояли да се подкрепи десен кандидат за президент - независимо дали Неделчо Беронов или Георги Марков. Решено е, че в никакъв случай няма да се застава зад кандидатурата на Георги Първанов, защото това би било "политическо самоубийство".

Очаква се днес лидерът на партията Симеон Сакскобургготски да каже последната си дума на заседание на Политическия съвет.

Според "Стандарт" съветът на НДСВ ще реши да не издига свой кандидат за държавен глава. Нареждането идвало от лидера на партията.

"НДСВ трябва да има кандидат, дори това да ни скара с БСП", казва в интервю за "24 часа" Огнян Герджиков. Ако ще подкрепяме десен, защо да не е Георги Марков, коментира той.

Социологическият щаб на "24 часа" стига до извода, че на предстоящите президентски избори най-вероятно ще се стигне до балотаж. Шансовете на Неделчо Беронов и Волен Сидеров за второто място са равни, но има няколко неизвестни, които могат да разбъркат прогнозите, смята вестникът.

Като неизвестни са посочени - как ще гласуват избирателите, които не чуват посланията на политиците; потенциалните гласоподаватели на ГЕРБ; протестния вот и дали ще се прояви ефектът "На първи тур съм пас, ще гласувам на втори".

"Новинар" прави интервю с кандидата за държавен глава Петър Берон. В него той коментира предстоящите избори.

"Монитор" разкрива, че бившата шефка на СДС и лидерка на неформалната фракция "Дясна алтернатива" Надежда Михайлова подготвя създаването на своя организация. Обявяването й щяло да стане след президентските избори на 22 октомври.

"Труд" научил, че е на път да се роди нова парламентарна група от депутати, близки до столичния кмет Бойко Борисов и неговото движение ГЕРБ. Идеята е това да стане след президентските избори, а в групата да влязат предимно хора от НДСВ.

"Кабинетът пак потапя данните за далавери", прави извод "Сега" от приетите от кабинета промени в Закона за защита на личните данни. Според изданието правителството прави пореден опита да наложи прикрита цензура върху възможността в публичното пространство да се изнасят данни за наказателни дела и далавери без разрешение на специален държавен орган.

"Конституционният съд взе политическо решение", е озаглавено интервюто в "Сега" с председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков. В него той коментира решението на съда да не допусне импийчмънт от парламента на тримата големи в съдебната власт. Това няма да ни попречи да работим за засилена отчетност на съдебната система, твърди Миков.

Ръководителят на Софийската апелативна прокуратура Лъчезар Маринов подаде оставка, информират всекидневниците. На него главният прокурор Борис Велчев разпореди да внесе във ВСС искане за отстраняването на прокурора Николай Ганчев.

Изданията отбелязват за днешната среща между премиера Сергей Станишев и кмета на столицата Бойко Борисов, на която ще бъдат обсъдени възможностите за предоставяне на допълнителни средства за продължаването на строителството на метрото до края на годината.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров бе подложен вчера на кръстосан разпит пред една от постоянните комисии на Европарламента заради забавените разрешителни на фирми, които желаят да проучват подземни богатства, отбелязва "Сега".

Евродепутатите са попитали Чакъров защо блокира инвеститорските намерения въпреки положителното становище на Висшия екологичен експертен съвет и на Министерството на икономиката и енергетиката.

Чакъров се оправда с общинските съветници в Крумовград и Челопеч, както и с Турция и Гърция, които се опасяват, че добивът на злато ще замърси реките в региона, разказала присъствалата на заседанието депутатка от НДСВ Антония Първанова.

"Катрин Ги-Кен: Никакво отлагане", цитира в заглавие "Дума" евродепутатката и съпредседателка на съвместния парламентарен комитет България- Европейски съюз. Изданието посочва, че заседанието на комитета е завършило с декларация за категорична подкрепа за присъединяването на страната ни към съюза от 1 януари 2007 г.

Няма никакви причини за отлагане на българското членство, България е необходима на ЕС, обяви още тя.

Еврокомисията няма да вземе решение да препоръча активиране на предпазните клаузи в доклада си за датата на присъединяването на България и Румъния, е заявил пред Фран прес директорът на Главна дирекция "Разширяване" на Еврокомисията Майкъл Лий, цитиран от "Стандарт".

От уводната си страница "Земя" цитира премира Станишев, който казва, че България влиза в ЕС с две големи богатства - духовните добродетели на българския народ и богатото културно наследство и настояще. Той присъства вчера на откриването на обновения исторически храм "Св. 40 мъченици" във
Велико Търново.

Решението за българските медицински сестри в Либия се очаква две седмици преди президентските избори, извежда "Сега" от думите на зам.- министъра на външните работи Феим Чаушев. Според него на 21 септември ще бъде последното заседание на съда, 20 дни след това ще се чака решение.

Днес е първият ден от новата учебна година и изданията поднасят своите пожелания за успех на всички младежи в страната. Общо 850 000 ученици ще влязат днес в класните стаи.

"Труд" прави интервю с министъра на образованието Даниел Вълчев. В него той пожелава на учениците здраве, сили и упоритост, а за учителите отбелязва, че не трябва да отсъстват от занятия.

"Велчев и Гайдарски спорят за часовете на учениците", пише "Монитор". Според Гайдарски децата не трябва да карат повече от шест часа на ден или най- много 30 на седмица, за да не се преуморяват. Това обаче означава намаляване на утвърдения вече брой на занятията.

По думите на Велчев намаляването на часовете до шест е невъзможно. "Министри спорят колко да учат децата", отбелязва "Новинар".

"Гайдарски пренарежда учебните програми", коментира "Сега". Учебната година ще започне с хаос, породен от нова здравна наредба на натовареността на учениците.

Според нея предметите в училище ще се делят на трудни, средно трудни и лесни. Това обаче ще доведе до пренареждане на учебните програми, и то след началото на учебната година, анализира изданието.

Интервюто в "Монитор" е с ректора на Софийския университет проф. Боян Биолчев. Той казва, че е възможно висшето учебно заведение да приема студенти с тестове "Тойфел" и САТ.

В рубриката си "Темата" "Труд" отбелязва за огромните задръствания, които блокират пътната артерия на столицата през последните дни. Изданието прогнозира за днес най-големия пик на натоварено движение заради първия учебен ден.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

В съда: -Защо трябваше да удряте толкова силно любовника на жена си по главата с обувките? - Защото той хукна да бяга бос и аз…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Свят Преди 42 минути

Евродепутатът Матиас Еке, водач на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, беше нападнат от четирима неизвестни

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

Свят Преди 57 минути

Отделно той обяви, че правителството му е решило да закрие базирания в Катар новинарски канал "Ал Джазира"

<p>Русия съобщи за напредък&nbsp;на фронта</p>

Русия твърди, че е превзела село в Донецка област

Свят Преди 1 час

През последните месеци Москва редовно обявява, че е установила контрол над малки населени места в района

.

Съществува ли тайна екосистема под най-сухата пустиня на Земята

Любопитно Преди 2 часа

Учени разкриват разнообразна група бактерии, които процъфтяват в екстремната среда

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Любопитно Преди 2 часа

Още от древни времена яйцата, както и зайците, са били символи на новия живот и плодородието

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

България Преди 3 часа

Те били укрити в режещи машини в товарен автомобил

<p>Истинско чудо: Тази нощ водата там добива силата да лекува болести</p>

В очакване на изцелението: Магичната вода на Дамбалъ лекува само един ден в годината

Любопитно Преди 3 часа

Хиляди ще се стекат край извора в планинската местност в нощта на 5 срещу 6 май

Поредна среднощна атака: Украйна свали 23 дрона, изстреляни от Русия

Поредна среднощна атака: Украйна свали 23 дрона, изстреляни от Русия

Свят Преди 4 часа

Безпилотните летателни апарати от типа "Шахед" са били изстреляни от територията на руската Курска област и Крим

<p>Организираха турнир в памет на 11-годишното дете, поразено от мълния в Русе</p>

Пред NOVA: Говори майката на поразеното от мълния 11-годишно дете в Русе

България Преди 4 часа

Съотборниците на Венци организираха турнир и поставиха плоча в негова памет

Путин присъства на празничната литургия за Възкресение (СНИМКИ)

Путин присъства на празничната литургия за Възкресение (СНИМКИ)

Свят Преди 4 часа

Тя бе отслужена от от главата на Руската православна църква Патриарх Кирил

Кола се вряза в оградата на Белия дом

Кола се вряза в оградата на Белия дом

Свят Преди 4 часа

Шофьорът е загинал, веднага са задействани протоколите за сигурност

С над 2 промила алкохол: Експерт в МВР катастрофира във Велико Търново (ВИДЕО)

С над 2 промила алкохол: Експерт в МВР катастрофира във Велико Търново (ВИДЕО)

България Преди 5 часа

Инцидентът е станал близо до бензиностанция в събота през нощта

"Трудно е да играеш с такъв човек": Мерил Стрийп разкри Никол Кидман

"Трудно е да играеш с такъв човек": Мерил Стрийп разкри Никол Кидман

Свят Преди 6 часа

Какво разкри Мерил Стрийп за Никол Кидман четете в следващите редове

Кървава драма в Австралия: Тийнейджър намушка с нож човек

Кървава драма в Австралия: Тийнейджър намушка с нож човек

Свят Преди 7 часа

Полицията обяви, че нападението е с "признаци" на тероризъм, но все още не може да бъде определено като терористичен акт

Бомбени заплахи в няколко синагоги и музей в Ню Йорк

Бомбени заплахи в няколко синагоги и музей в Ню Йорк

Свят Преди 7 часа

Това е очевиден стремеж да се всее страх сред еврейската общност, заяви управителят на административния район Манхатън

ВАЗ-2102

Когато комбито ВАЗ-2102 ускоряваше до 100 за 25 секунди

Технологии Преди 8 часа

Използваме скорошния рождения ден на модела, за да се върнем назад към носталгичните времена за мнозина в нашата страна