10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare2Scale 2024
Източник: Postbank
0

В новата кохорта на програмата за растеж Dare2Scale на предприемаческата мрежа Endeavor ще влязат 10 компании. Програмата се реализира за шеста поредна година с основен партньор Пощенска банка, с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD), Фондация „Америка за България“, както и с капиталов партньор SeedBlink. Медийни партньори на Dare2Scale 2024 са Forbes Bulgaria, Bloomberg TV Bulgaria и Digitalk.

Избраните компании преминаха през двуетапен процес, в който бяха интервюирани от ментори, борда на Endeavor, мениджъри на Пощенска банка, EBRD и Seedblink. Основните въпроси бяха свързани със стратегията им за растеж, бизнес модела и потенциала за лидерство. Селектираните компании са представени от 17 основатели. Квотата за организация, развиваща своята дейност в полза на обществото/НПО, беше запълнена от Тийноватор, която активно подкрепя младежкото предприемачество в страната.

Тазгодишното издание се характеризира с разнообразие от представени индустрии – технологии в здравеопазването, в недвижимите имоти, логистиката, финансови технологии, здраве и красота и други. Значителна част от участниците посочват, че набирането на капитал е сред основните им цели в следващите 6-12 месеца. Трите най-често срещани приоритета сред кохортата са именно набирането на капитал, управление на организацията и излизане на чужди пазари – като сред целевите държави най-често са тези от западните Балкани. Всички тези области, както и други ключови за развитието на всеки скалиращ бизнес, ще бъдат разисквани по време на специализираните обучения в програмата.

Програмата за растеж Dare2Scale ще стартира през месец септември и ще завърши през декември с Demo Day. Всяка компания ще има достъп до местната менторска мрежа на Endeavor, чиито ментори ще подпомагат основателите със своята предприемаческа експертиза. Освен тях, старши съдружници и директори от консултантската компания PwC България за трета година ще работят индивидуално с всички участници. Те ще провеждат регулярни менторски срещи, като чрез богатия си опит и експертиза ще помогнат на предприемачите в преодоляването на ключови предизвикателства и развиването на възможностите в техния бизнес. Участниците ще могат да се включат и в мрежови събития, по време на които да се запознаят и да обменят опит с основните фигури в предприемаческата екосистема.

Момчил Василев, изпълнителен директор на Ендевър България:

„Dare2Scale се утвърди като силна школа за успешни предприемачи, които не само се развиват активно, но и с наша подкрепа продължават своето развитие като част от другите ни програми където имат достъп до ресурси от регионалната ни и глобалната мрежа. За последните шест години изградихме голяма и активна общност от над 100 предприемачи, преминали през Dare2Scale, които ще продължим да подкрепяме чрез новата ни програма Alumni+. В идните месеци ще разширим тази вдъхновяваща общност, като стартираме Dare2Scale в Западните Балкани със Северна Македония, Косово и Албания. По-късно през 2024 година планираме да стъпим и в останалите държави от 

региона, като част от нашите усилия да изградим силна и единна инфраструктура за подкрепа на предприемачеството. Ние вярваме, че сътрудничеството и споделянето на знания са ключът към устойчив растеж и трансформация на икономиките в региона“.

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка:

„Селекцията на компаниите е един от най-интригуващите етапи от програмата, защото това е моментът, в който разбираме колко впечатляващ е потенциалът на младите предприемачи, с които предстои да работим. Приветстваме всички участници, които искат да надградят своето ниво и ги окуражаваме да бъдат активни, със силни позиции по всички теми и предмети в процеса на обучение. Предприемаческата екосистема у нас има не просто нужда, а реална необходимост от младия ентусиазъм и свежата енергия на техните амбиции за растеж. Като утвърден ментор и партньор, ние подаваме ръка с открито желание да инвестираме своята експертиза в техните бъдещи стратегии, с които да покорят нови върхове. Вярваме, че с иновативния си подход програмата за растеж Dare2Scale ще добави стойност към техните бизнес идеи и ще бъде част от матрицата на успеха, който ги очаква“.

,
Източник: Postbank

Кратко представяне на селектираните компании в Dare to Scale 2024:

Blueberry – предоставя водещи решения в областта на киберсигурността и машинното обучение, включително AI за IoT системи и цялостно софтуерно разработване. Те предоставят пълно вграждане и инсталиране на архитектурата на системата и предлагат консултации по киберсигурност, внедряване и поддръжка на сертификации. Техният R&D капацитет поддържа проекти „white label“, помагайки на местни стартъпи да постигнат целите си.

Concrene – лицензира своето IP на партньори, които прилагат графен в бетонни продукти и строителни проекти, работейки с глобални производители на графен. Партньорите купуват графен директно от производителя и плащат на Concrene патентова такса за ползването на правомощията на техния лиценз за всеки кубичен метър бетон с графенова добавка.

Coshera – автоматизира създаването на поръчки чрез използване на предварително зададени минимални количества за всяка стока, като прави поръчки автоматично, когато критичният минимален праг на количеството е достигнат. Клиентите могат да изберат между автоматично поръчване, предложения за поръчки или известия и да се насладят на сигурни, нощни доставки чрез електрическия флот на Coshera.

Epix AI – комбинира епигенетика и AI, тяхната платформа измерва биологичната възраст и риска от свързани с възрастта заболявания, използвайки данни от носими устройства и геолокация за оценка на дневните темпове на стареене. Мисията на компанията е да демократизират превантивната грижа, позволявайки на всички хора да живеят по-дълго и здравословно.

finbryte – специализира в създаването на надеждни решения за ипотечната индустрия, най-вече техният водещ продукт, цялостно „white-label“ решение. Проектирано да улесни процеса на заеми, то обслужва както кредитни служители, така и заемополучатели, предоставяйки ценни анализи и поддръжка на дигитален маркетинг. Мисия на finbryte е да подобри ипотечния бизнес с ефективни дигитални инструменти, опростявайки процесите и намалявайки разходите.

Several Clouds – специализира в модернизирането на наследени системи и миграции към облака, подкрепени от сертифицирани архитекти на AWS и Microsoft. Техните услуги включват облачно приемане, обучение, изграждане на сигурни среди и прилагане на DevOps и DevSecOps практики. Several Clouds помага на бизнесите да приемат тези практики за глобално внедряване, повишена гъвкавост и сигурни среди.

Shoot the Pimple – продукт за лечение на акне. Мисията на компанията е да помогне на милиони хора, страдащи от акне, да имат чиста кожа и да повишат увереността си. Продуктът прикрива и елиминира пъпките в рамките на 1-3 дни, използвайки смес от цинков оксид, ниацинамид, каолин, ментово масло и Sepicontrol A5.

Teenovator – 8-месечна програма, предназначена за ученици от 10-ти и 11-ти клас, съсредоточена върху развитието на меки умения и насочването им през процеса на създаване на първия си стартъп. Програмата използва силата на наставничеството, като свързва двама наставници с всеки екип от 10 ученици и следва специално подготвен учебен план, валидиран от АУБГ. Приблизително 300 стартъп проекта са представени от учениците на панел от инвеститори.

VEDA – счетоводна услуга, посветена на подпомагането на технологични основатели в техния бизнес път от начална идея до MVP и придобиване на статут на еднорог. Освен традиционните счетоводни и пейрол услуги както в България, така и във Великобритания, VEDA предлага експертна правна, CFO и HR поддръжка. В допълнение, през последните години, VEDA влиза и в ролята на инвеститор.

Vola Software – иновативна агенция за уеб и мобилен софтуер, специализирана в доставянето на цялостни софтуерни решения, обслужваща технологичните нужди на клиенти по целия свят. Компанията се фокусира върху иновативни услуги като продължаващо инженерство и изкуствен интелект, постоянно разработвайки най-съвременни решения. Базирани във Враца, Vola има и социална кауза – да помогне на младите професионалисти да намерят работа в IT сектора в региона.

За Endeavor:
Endeavor е международна неправителствена организация с офиси в над 40 локации, подпомагаща предприемачи с големи идеи и бизнеси да се разраснат бързо в международен мащаб. Стартирала през 1997 година и представена на 6 континента, в мрежата на Endeavor влизат основатели, които имат потенциала да променят страните си и света – те могат да бъдат ключов фактор за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4,000 ментори и инвеститори на световно ниво. В България Endeavor започва своята дейност през юли 2015 г. Към момента българският офис е подкрепил 130+ предприемачи от 70+ компании в три програми – Endeavor Global Program, Regional Support Program и Dare2Scale. Тези предприемачи са създали над 2,300 работни места и са генерирали приходи от 200 млн. евро за изминалата година. bulgaria.endeavor.org

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Влиза началник в офиса и гледа - всички  пушат. - Колко пъти съм ви казвал да не пушите по време на работа! - Че кой…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Пеевски:&nbsp;Чудовищно е положението &ndash; изгорели къщи, бедстващи хора</p>

ДПС иска председателски съвет с ресорните министри заради пожарите

България Преди 11 минути

Смятам, че вчера правителството си беше на мястото, отбеляза той

Има ли опасност от пожари в София и кои са най-критичните точки

Има ли опасност от пожари в София и кои са най-критичните точки

България Преди 18 минути

С каква техника и оборудване действат спасителните екипи в столицата?

Отбелязваме 187 години от рождението на Васил Левски

Отбелязваме 187 години от рождението на Васил Левски

България Преди 44 минути

Васил Кунчев е роден на 18 юли (6 юли стар стил) 1837 г. в Карлово

,

Вижте и чуйте гравитационните вълни, идващи от всички посоки на Вселената

Любопитно Преди 46 минути

Как е възможно това прочетете в следващите редове

Какво се случва с тялото ви, ако ядете яйца всеки ден?

Какво се случва с тялото ви, ако ядете яйца всеки ден?

Любопитно Преди 46 минути

Яйцата съдържат витамин В12, В6, холин и фолиева киселина - хранителни вещества, които регулират настроението и паметта на човека

Побой в столичен ресторант: Четирима частни охранители нападнаха готвач (ВИДЕО)

Побой в столичен ресторант: Четирима частни охранители нападнаха готвач (ВИДЕО)

България Преди 51 минути

От частната охранителните фирма твърдят, че видеото не отговаря на истината

<p>Откриха какво е предизвикало пожара край с. Михайлово</p>

Аварирали спирачки на влак са причина за пожара в Старозагорско

България Преди 1 час

Пожарът е обхванал територия на три населени места

Цонев: Пеевски извади ДПС от изолация и седнахме на масата с големите партии

Цонев: Пеевски извади ДПС от изолация и седнахме на масата с големите партии

България Преди 1 час

Депутатът коментира раздора в редиците на формацията

<p>В знак на солидарност: Поддръжници на Тръмп си превързаха ушите (СНИМКИ/ВИДЕО)&nbsp;</p>

В знак на солидарност: Поддръжници на Тръмп си превързаха ушите

Свят Преди 1 час

Вече се продават тениски със снимка на бившия президент, направена само миг след раняването му

Седмокласници, неявили се на НВО по обективни причини, държат изпита днес

Седмокласници, неявили се на НВО по обективни причини, държат изпита днес

България Преди 1 час

Общо 15 ученици в цялата страна са подали заявления за допълнителната дата

Борбата с пожара в село Отец Паисиево продължава

Борбата с пожара в село Отец Паисиево продължава

България Преди 1 час

Изпепелени са къщи и гори в пловдивското село

Снимката е архивна

12 години от атентата в Сарафово

България Преди 1 час

На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи беше взривен

Калин Стоянов: Евакуирахме хората, много отказваха да напуснат домовете си

Калин Стоянов: Евакуирахме хората, много отказваха да напуснат домовете си

България Преди 1 час

По думите на министъра описването на щетите ще започне днес

<p>Google алармира: Шпионите на Путин заплашват Олимпийските игри</p>

Google алармира: Шпионите на Путин заплашват Олимпийските игри в Париж

Свят Преди 3 часа

Каква е причината за предупреждението четете в следващите редове

Байдън е с положителна проба за COVID-19

Байдън е с положителна проба за COVID-19

Свят Преди 3 часа

"Той е ваксиниран, поставена му е и бустерна доза и има слаби симптоми", oтбеляза прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер