Още по темата

Сезонът на дългите излети сред природата дойде, затова днес ви предлагаме една отлична идея за пица, която спокойно може да похапвате с децата, без да се притеснявате, че половината плънка ще се окаже на тревата.

Вижте какво ви е необходимо за пица калцоне:

400 г тесто
2 с.л. зехтин
200 г италианска наденица (или друг тип колбас)
100 г печурки
120 г кашкавал
80 г пармезан
4 листа пресен босилек

Продукти за соса:
1 глава лук
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. сушен босилек
1 ч. л. сушена мащерка
1 ч. л. сушен риган
1 дафинов лист
400 г домати от консерва
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете една глава лук и я запържете в зехтин. Когато промени цвета си, добавете и подготвения чесън.

Малко след това – доматеното пюре, сухите булки, сол, захар и черен пипер.

Похлупете и оставете да се готви 20 минути.

Междувременно нарежете гъбите и ги запържете за 5 минути. Прибавете вътрешността на наденицата и ответе за още толкова време.

Поръсете тестото с брашно и оформете два елипсовидни блата.

Разпределете доматите и гъбите върху половината тесто. Поръсете с пармезан, кашкавал и босилек.

Похлупете и завийте внимателно крайчетата на пицата.

Намажете горната част на пиците с доматената смес и печете 15 мин на 200 градуса.

Изяжте пицата топла в приятна компания!

Вижте още интересни предложения от кулинарния канал във Vbox7.com Hapka:

Домашни палачинки за лежерна утрин по пижама

Яйца "Бенедикт" със сос Холандез

Вкусна пилешка яхния със зеленчуци

Тайната на домашния чийзкейк

Палачинки с пиле и спанак

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.