П ицата е от онези кулинарни предложения, които може да приготвите от остатъците в хладилника.
Ако разполагате с лук, малко кашкавал и сирене, вземете тесто за пица и може да сътворите истинска вкусотия.
Необходими продукти:
600 г тесто за пица
1 кг лук
150 г синьо сирене
100 г сирене гауда (или кашкавал)
40 г масло
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамова редукция
1 с. л. сол
3 клонки прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци. В сгорещен тиган разтопете масло и смесете със зехтин.
Добавете лука, сол, мащерка и балсамова редукция.
Гответе на бавен огън около час и разбърквайте периодично.
Разстелете тестото върху тава за печене.
Поръсете с лука, сиренето и кашкавала. След 10-12 минути на 250 градуса пицата е готова. Да ви е сладко!
Вижте още интересни предложения от кулинарния канал във Vbox7.com Hapka:
Бързо пикантно руло, което разпалва апетита
За всички любители на шоколада
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!