0

И нвестирането в превозни средства все още е концепция, която не всеки разбира. Възможно е за някои да изглежда твърде рисковано, но с правилните автомобилни познания може да предостави добра възвръщаемост в сравнително кратък период от време.

Експертите от регистрите за автомобилни истории carVertical са анализирали автомобилния пазар, съставяйки списък 10 коли, които не бива да продавате поради значителното увеличение на стойността им. Ето финалния списък:

Източник: carVertical

Alfa Romeo GTV (1993 - 2004)

Както повечето купета от това време, Alfa Romeo GTV се предлагаше с четири или шест-цилиндрови бензинови агрегати. Въпреки, че 4-цилиндровият двигател се слави със своята еластичност, най-ценената версия на GTV е оборудвана с изумителния 6-цилиндров Busso мотор.

Alfa Romeo GTV
Alfa Romeo GTV Източник: Alfa Romeo

Този агрегат е основната причина за значителното нарастване на цената на Alfa Romeo GTV. И въпреки, че както при повечето италиански коли, цената тук не се увеличава със същите темпове, както при конкурентните модели от Германия, добре поддържаните екземпляри днес се търгуват за повече от 30 000 евро.

Според проверките на история от carVertical, 29% от тези автомобили са показали някои дефекти, които могат да дадат отражение върху работата на превозното средство.

Audi V8 1988
Audi V8 1988 Източник: Audi

Audi V8 (1988 - 1993)

Audi V8 не е толкова зашеметяващ, колкото серия 7 на BMW, нито пък престижен, колкото Mercedes-Benz S-Class, но е удивителен поради някои други причини. Audi V8 проправя пътя на компанията към високия сегмент и директно изправя бранда като конкурент на BMW и Mercedes-Benz. Нещо повече – Audi V8 е значително по-рядък от други еквиваленти и затова не е изненада, че цената на този луксозен седан е започнала да се увеличава.

Според докладите за автомобилна история на carVertical, 9% от тестваните екземпляри показват неизправности, а манипулиране на пробега се наблюдава в 18%.

BMW 545i (E34) 1992
BMW 545i (E34) 1992 Източник: BMW

BMW 540i (1992 - 1996)

Десетилетия наред Серия 5 е в авангарда на сегмента на луксозните седани. Днес поколението Е34 успява да задържи средата между разумната покупка и по-скъпите Е28 и Е39.

8-цилиндровия вариант беше единствения, който се предлагаше няколко години. В резултат на това е относително рядък и не се среща толкова често в Европа и Съединените щати, колкото BMW M5. В допълнение на това, мощта на V8 агрегата е много сходна с тази на BMW M5.

Най-приятният аспект от този модел е неговата достъпност. И докато стойността на BMW M5 се е покачила до небесата, 540i е много по-евтин, но това няма да трае дълго.

Проучване класира най-повредените употребявани автомобили

Jaguar XK8 (1996 - 2006)

Jaguar XK8 е един от първите наистина модерни модели на Jaguar, който вдигна летвата на качеството, технологиите и себестойността.

Пригответе се да похарчите най-малко от 15 000 до 20 000 евро за добре поддържан, добре обгрижван екземпляр. Междувременно, Jaguar XK-R, който е много по-търсен от автомобилните ентусиасти, е дори по-скъп от Jaguar XK8.

Въпреки това, според проверките на автомобилна история от carVertical, 29% от представителите на този модел показват грешки, а 18% са с манипулиран пробег.

Топ 5 измами, за които да внимавате при покупката на „нов внос”

Land Rover Defender (Series I, Series II)

Базовият дизайн и способността да преминава през всякакви препятствия са заслужили статуса на Land Rover Defender на офроудър, способен да преминава през всякакви терени.

Днес, стойността на серия I и серия II може да изненада много от нас. Ето например, всъдеходи, които са видели и лоши и добри дни струват между 10 000 и 15 000 евро, докато такива, които са били реставрирани или са с минимално износване и следи от употреба често стигат до 30 000 евро в себестойност.

Според проверките на автомобилна история от carVertical, 15% показват проблеми, а тези с манипулиране на пробега са 2%.

С колко превъртеният километраж вдига цената на „новия внос”

Mercedes-Benz E300, E320, E420 (1992 - 1996)

От Mercedes-Benz са пуснали на пазара повече от два милиона W124-ки през относително дългата продължителност на производството. Някои от представителите на модела са свършили като скрап, но други все още показват признаци на живот. Внимателно поддържаните екземпляри струват цяло състояние.

Разбира се, най-скъпо струващите W124-ки са 500Е или Е500 (в зависимост от годината на производство). Но няколко места по-долу в класацията Е300, Е320 и Е420 имат потенциала да се превърнат в съкровища, за които колекционерите да воюват.

Анализ на проверките на автомобилни истории от carVertical посочва, че 14% от тези автомобили са с дефекти, а пробегът е манипулиран в 5% от случаите.

Saab 9000 (1997)
Saab 9000 (1997) Източник: Saab

Saab 9000 CS Aero (1993 - 1997)

Saab 9000 CS Aero е нещо повече от седан от средния клас. Този модел е представен късно в процеса на изработка и е смятан за най-доброто от серия 9000 на Saab в последната година на производство.

Въпреки че Saab 9000 CS Aero е, както бихме предположили, изключително рядко срещана кола в наши дни, а от Volvo не разкриват колко екземпляра са произведени, този конкретен модел може да бъде добра инвестиция.

Анализ на проверените автомобилни истории от carVertical посочва, че 8% от возилата имат малки или големи дефекти.

Toyota Land Cruiser (J80, J100)

Въпреки че споделят едно и също име, двата модела имат повече технически или технологични различия, отколкото предполагате. J80 успява да комбинира открита симплистика с всекидневна практичност. J100 е определено по-луксозен, проектиран за по-дълги пътувания, но със също толкова талант при излизането от кални капани.

Дълъг списък от вълнуващи екстри сега позволява на собствениците на J80 и J100 да се наслаждават на изключително високата стойност. Дори екземпляри, видели най-отдалечените и пресечени терени на света могат да достигнат 40 000 евро.

Анализ на проверките на автомобилни истории, извършени с carVertical показват, че 36% имат дефекти, а 8% са с неверни показатели на километража.

Volkswagen Corrado VR6 (1991 - 1995)

Необикновената визия, отличния двигател и страхотно балансираното окачване ще ви накарат да се зачудите защо толкова малко хора са купили този модел в началото на деветдесетте.

Volkswagen Corrado не е бил популярен като Opel Calibra, но това може да се счита за преимущество днес. Стойността на 6-цилиндровата версия е започнала да се покачва значително през последните години и тази тенденция се очаква да продължи.

Анализ на автомобилните истории, проверени с carVertical посочва, че 14% от представители на Volkswagen Corrado са с дефекти, а пробегът е манипулиран в 5% от случаите.

Volvo 740 Turbo (1986 - 1990)

През осемдесетте Volvo 740 Turbo бе доказателство, че иначе предизвикващата прозевки кола на татко (или на мама) може да бъде също толкова бърза, колкото Porsche 924.

Анализ на проверките на автомобилни истории от carVertical показва, че 33% от представителите на Volvo 740 Turbo са с дефекти, а 8% с превъртян пробег.

Ако обмисляте закупуването на висок клас автомобил, предвид предоставените от carVertical данни по-горе, проверка на историята на превозното средство си струва. Благодарение единствено на VIN или регистрационен номер, купувачите могат да разберат дали колата си струва парите или не и дали може да се преговаря за цената.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Член на британското правителство спретна мини скандал на тема електромобили

Кристиано Роналдо получи „скромен” подарък за 35-ия си рожден ден

УАЗ-ка за 40 000 евро? Да, на ток е

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 39 минути

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 48 минути

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 1 час

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 1 час

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 2 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 2 часа

Вдигат заплатите в армията

а

Пукане и бръмчене: Мистериозният свят на комуникацията между рибите

Любопитно Преди 2 часа

Повече за мистериозния свят на рибите четете в следващите редове

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Любопитно Преди 3 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 3 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 3 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 4 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 4 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 4 часа

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш</p>

Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш

България Преди 4 часа

Полезна информация и съвети от Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията

<p>Обмислят&nbsp;2 май да бъде неучебен ден в цялата страна</p>

Галин Цоков: Обмисляме 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна

България Преди 4 часа

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Свят Преди 4 часа

Трусът е станал в 11.02 ч. местно (и българско) време, а епицентърът му е бил недалеч от турския град Сеферихисар