Huawei представи MateBook D 16 – лек лаптоп с висока производителност с 16-инчов дисплей
0

Huawei Consumer Business Group представи новия HUAWEI MateBook D 16, високопроизводителен лек лаптоп с голям 16-инчов дисплей. Новият модел наследява естетиката и иновациите в портфолиото на Huawei Smart Office и серията Matebook и добавя множество подобрения, включително чисто нов, щадящ зрението HUAWEI FullView дисплей, високопроизводителен Intel® Core™ H-Series процесор от 12-то поколение, лек метален корпус, както и синхронизирана работа между различните устройства. Лек, мощен и с комфортен дисплей, новият HUAWEI MateBook D16 е готов да ще се превърне в надежден спътник в ерата на хибридните офиси.

16-инчов FullView дисплей - мощна производителност

Мащабни потребителски проучвания, на които стъпва Huawei, отчитат все по-нарастваща нужда от 16-инчови леки лаптопи. С глобалното преминаване към дистанционна работа и учене, се наблюдава повишено търсене на високопроизводителни лаптопи, а новият HUAWEI MateBook D16 е готов да отговори и дори надскочи това изискване.

Huawei успява да интегрира просторен 16-инчов дисплей в рамки, в които други производители обикновено могат да поставят само 15,6-инчов екран, като така се увеличава само видимата площ, но не и размера на тялото.

HUAWEI MateBook D16 позволява на потребителите да се насладят на работата си пред защитен екран. Съотношението екран към тяло е 90%(1) ,а съотношението на страните - 16:10, удобно както за работа с уеб страници, диаграми, данни и писмени документи, така и за гледане на развлекателно съдържание. Нещо повече, потребителите могат да бъдат продуктивни и в движение благодарение на лекия метален корпус на HUAWEI MateBook D16(2) и тегло, подобно на 15,6-инчов(3) лаптоп - само 1,7 kg(4).

С HUAWEI MateBook D16 потребителите, които използват лаптопа си ежедневно, могат да бъдат уверени, че очите им са защитени благодарение на TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) сертификацията(5). Това дава възможност за прецизно възпроизвеждане на цветовете на изображенията, без да води до жълт оттенък, като същевременно предпазва очите на потребителя. В допълнение, дисплеят поддържа също DC затъмняване, за да помогне на потребителите да облекчат умората на очите.

Разгърнете своята креативност

HUAWEI MateBook D16 се захранва от Intel® Core™ H процесор от 12-то поколение, който работи с до -i7-12700H(6), TDP до 40 W, двуканална RAM и високоскоростен SSD диск – мощна конфигурация, справяща се ефективно с всички задачи като анализи на данни, компилация на код, отваряне на множество уеб страници, диаграми или PowerPoint презентации.

Въпреки тази висока производителност, потребителите могат да бъдат сигурни, че лаптопът няма да прегрее, дори когато извършва множество задачи, благодарение на охлаждаща система Huawei Shark fin Fan. Възможно е превключване между режимите Standard Mode и Performance Mode, като с втория HUAWEI MateBook D 16 разгръща пълния си потенциал, за да отговори на различните нужди в офиса и създаването на съдържание.

Високата производителност се дължи не само на процесора на HUAWEI MateBook D16. Този лаптоп има и отлични показатели при работа в мрежа, благодарение на иновативната HUAWEI Metaline Antenna технология. Дори и при слаб Wi-Fi сигнал, скоростта на изтегляне се увеличава с 55%, докато прекъсванията по време на игри и видео разговори намалява съответно с 57% и 67%.

Освен това, необичайно за лек лаптоп, HUAWEI MateBook D16 има 1,5 мм ход на клавишите и подходящ дизайн, който улеснява допълнително писането. Новата цифрова клавиатура позволява на потребителите да работят с диаграми, данни и документи по-ефективно, a клавишните комбинации позволяват директен достъп до често използвани функции за по-висока производителност.

Смарт конферентни разговори по всяко време и навсякъде

Тъй като хибридната работа постепенно се превръща в норма, потребителите имат нужда и от надеждно и ефективно устройство за провеждане на онлайн срещи от различни места. С оглед на това, HUAWEI MateBook D16 е посветен на това да създаде пространство за срещи по всяко време и навсякъде чрез решението Smart Conference, което включва AI звук и камера. Благодарение на кристално чистата 1080P AI камера, видеоконференциите са с високо качеството на картината и интелигентни функции.

По време на видео разговор, FollowCam на AI камерата настройва екрана в реално време, за да държи презентатора в центъра на кадъра. Така дори той да се движи, няма да се разсейвате от това, което казва. Функцията Eye Contact използва изкуствен интелект за приспособяване към зрителната линия на потребителя, така че вместо да изглежда, че участниците гледат в камерата, очите им ще гледат във вашите на екрана за по-естествен и комфортен разговор.

Едно от досадните неща при видео разговорите е това, че се налага да подреждате разхвърляна стая или да се разсейвате от хора, които се движат зад вас в оживеното кафене. Виртуалният фон ви позволява да запазите поверителността и концентрацията си, благодарение на вградените статични и динамични фонове като офиси, кафенета или пейзажи на открито. Можете също да изберете изображение за фон или да използвате замъгляване на фона, за да скриете това, което се случва зад вас.

Супер устройство за смарт изживяване

HUAWEI MateBook D16 извежда работата на няколко устройства на съвсем ново ниво, благодарение на Super Device(7), което позволява супер производителност и кохерентно използване на множество устройства.

Позволява ви без усилие да се свържете с други близки устройства на Huawei и да си сътрудничите между всички тях. Просто поставете своите слушалки, мишки, клавиатури, високоговорители и принтери Huawei близо до HUAWEI MateBook D16 и лаптопът автоматично ще ги открие и ще предостави функция за бързо и лесно свързване (8).

А работата със смартфони и таблети е още по-полезна. След като свържете безжично телефона си, на екрана на лаптопа ще се появи неговия интерфейс, така че да можете да работите с него – сякаш вашият смартфон и лаптоп са едно устройство. Можете безпроблемно да имате достъп и редактирате вашите файлове, да използвате и управлявате едновременно до три приложения от телефон, да приемате видео или аудио разговори от телефона си чрез вашия MateBook и дори да използвате мишката и клавиатурата си, за да управлявате лесно вашия смартфон.

Вашият таблет може да се трансформира в подложка за рисуване или втори екран с документи или изображения за по-безпроблемно споделяне между устройствата. При включен Mirror Mode, екранът на лаптопа се проектира върху таблета, като и двете устройства показват едно и също съдържание: таблетът може да се възползва от невероятната производителност на лаптопа; докато лаптопът има достъп до системата на таблета, което прави рисуването още по-лесно. С Extend Mode, дисплеят на лаптопа се разширява, което позволява на таблета да служи като външен монитор, за да можете да прехвърляте лесно съдържанието между двете – идеално за водене на бележки по време на срещи. И накрая, Collaborate Mode ви позволява да споделяте съдържание между устройствата чрез плъзгане и пускане. HUAWEI MateBook D16 може да се свърже и към монитор HUAWEI MateView, така че да виждате работата си на още по-голям екран.

И за финал, HUAWEI MateBook D 16 разполага с 2-ро поколение 65W Pocket Charger устройство и повече портове, така че да можете да останете свързани, където и да се намирате.

(1) Данни от лабораториите на Huawei. Стандартът за измерване се основава на размера на видимата област на екрана към размера на екрана, за да се изчисли съотношението на екрана.

(2) Задният капак, горният капак, долният капак и страничната рамка (страната, където се намира интерфейсът) са изработени от метал. Въртящият се елемент е изработен от неметален материал.

(3) HUAWEI MateBook D 16 тежи около 1,7 кг, което е близо до теглото на повечето 15,6-инчови лаптопи в индустрията.

(4) Данни от лабораториите на Huawei. Спрямо конфигурацията на продукта, производствения процес и методите на измерване, действителното тегло може да варира. Моля, обърнете се към действителния продукт.

(5) Екранът е получил TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) сертификат. Този продукт не е медицинско изделие и не може да се използва за медицинско лечение.

(6) Intel® Core™ i5-12500H и Intel® Core™ i5-12450H процесори не са задължителни.

(7) Само някои мобилни телефони, таблети и монитори на Huawei и определени лаптопи, работещи с PC Manager 12.0.1 или по-нова версия, поддържат тази функция. Ако имате въпроси относно тази функция, моля, свържете се с Центъра за обслужване на клиенти.

(8) За проблеми свързани с връзката, функционалността, ограничения за използване и поддържани модели компютри и слушалки, високоговорители, мишки, клавиатури и принтери, моля, намерете повече информация за съответните продукти на официалния уебсайт на Huawei или се свържете с Центъра за обслужване на клиенти на Huawei.

За Huawei Consumer Business Group

Продуктите и услугите на Huawei се предлагат в повече от 170 страни и са използвани от 1/3 от световното население. Компанията разполага с 15 изследователски центъра на територията на САЩ, Германия, Швеция, Русия, Индия и Китай. Huawei Consumer BG е едно от трите бизнес звена на бранда и осъществява дейност в областта на мобилните телефони, компютрите и таблетите, преносимите и софтуерните устройства и др Глобалната мрежа на Huawei е изградена на основата на почти 30-годишен опит в телекомуникационната индустрия, като нейната цел е да предоставя най-актуалните технологични иновации на потребителите по света. За повече информация посетете: https://consumer.huawei.com/bg/

За най-актуалната информация, свързана с Huawei Consumer Business Group България, последвайте ни във: Facebook:

facebook.com/HuaweimobileBG/

YouTube: Huawei Mobile BG

Instagram: instagram.com/huaweimobilebg/

За повече информация посетете: https://consumer.huawei.com/bg

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

д

МВР с нови мерки за трафика към Дунав мост - Русе

България Преди 2 минути

Товарните автомобили ще бъдат пропускани за движение посока Дунав мост след подаване на информация от ОДМВР- Русе

Silence скутери

Електрическите скутери - бързи и удобни (ВИДЕО)

Свят Преди 20 минути

Само за първата година проектът е получил инвестиции от над 300 млн. евро

Мъж, с 4,13 промила в кръвта, отива на съд

Мъж, с 4,13 промила в кръвта, отива на съд

България Преди 28 минути

Случаят е от 14 февруари тази година, когато около 13,15 часа шофьорът бил спрян на "Околовръстен път" за полицейска проверка

.

„Газпром“: Цените на природния газ ще се повишат още преди зимата

Свят Преди 39 минути

Цената на газа в Европа по време на търговията във вторник се е покачила над 2500 долара за 1000 кубически метра за първи път от 8 март

Весела Лечева

Весела Лечева: Виждам проблеми при тотализатора и спортните бази

България Преди 59 минути

Служебният министър на младежта и спорта коментира състоянието на редица стадиони и съоръжения в страната

насеком

Протеинови закуски от... насекоми (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Проектът е на изследователски център в Мадагаскар

<p>&quot;Люлката на човечеството&quot;, където цари крещящо неравенство</p>

Пет любопитни аспекта от живота в Кения

Свят Преди 1 час

Прочута с богатата си фауна, плажовете и плодородните селскостопански земи, Кения е икономически двигател на Източна Африка, и то въпреки пандемията и сушата, невиждана от 40 години

с

Кои партии дадоха заявка за диалог и добро управление?

България Преди 1 час

Кои са тези партии и каква е тяхната настройка за предстоящите избори

д

Разногласия в ЦИК: Има ли регистрирани партии с подписи на починали

България Преди 1 час

Заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов гласува против регистрацията на 3 от партиите

д

Откриха 40 мигранти в камион в Румъния, управляван от български шофьор

Свят Преди 1 час

Мигрантите били скрити в ремаркето на камиона

.

Как ученици в Лагос се справят с планини от боклуци (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Според властите на ден се изхвърлят 10 000 тона отпадъци

Швейцария

Вековната традиция, с която швейцарските фермери се грижат за алпийския пейзаж (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Земеделци поддържат поляните на труднодостъпни места на 1500 метра височина

.

Първата мексиканка, летяла в Космоса: Искам да съм пример за младите момичета (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

„Ние, жените, сме силни, умни и можем да отидем навсякъде, където пожелаем”, каза Катя Ечазарета

д

Защо изчезва рибата в Средиземно море (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Почти всички местни видове са прекомерно уловени

д

Древна крипта разкрива тайнствените ритуали на маите (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

Тя е скрита в пирамида в Югоизточно Мексико