Един ден на Данаил
Източник: netinfo
0

Т ой е на 27 години и не може да стои на едно място. Роден в Бургас, живял в Търговище и София, а понастоящем е горд жител на вечния Пловдив. Обича движението, футбола, сноуборда, харесва графити, добра компания, динамично ежедневие и да вдига левъли. Скуката не му е присъща, ето защо на работното си място държи да среща предизвикателства, различни характери и никога да не спира да се учи. За него е важно да печели, а работата е това, което му дава възможност да не седи на резервната скамейка. Представяме ти Данаил – Експерт връзки с бизнес клиенти и роден титуляр.

Аз съм си … аз. Бих казал, че хората, които ме познават и тези, които не ме познават имат две съвсем различни представи за мен. Твърдя, че съм забавен, което е и основното ми оръжие – умея да разсмивам хората около мен и да премахвам бариери и граници в ежедневната комуникация. Едно от недотам добрите ми качества е, че съм заклет инат, което понякога ми носи сериозни негативи, но пък и доста пъти ми е помагало.

Сутрин … се събуждам след втората аларма. Ставането на секундата е прекалено голям стрес, който не искам да си причинявам. Не пия кафе вкъщи през работната седмица, просто не ми остава време, но пък за сметка на това компенсирам през събота и неделя – обожавам комбинацията кафе + книга в почивен ден.

Пътят е дълъг, но … ако вървиш в правилната посока трудностите, които срещаш и удовлетворението, което изпитваш, преодолявайки ги, се движат в правопропорционална зависимост. Ако някой преди 3 години ми беше казал, че ще работя в банка със сигурност щях да му отговоря – „Да бе!”. Но пък именно за това животът е интересен - никога не знаеш какво се крие зад ъгъла. Образованието ми е изцяло с икономическа насоченост. Не съм учил всичко това мислейки си за някаква мечтана професия или пък фокусирайки се върху бъдеща работа или поприще, където искам да се развивам – просто това беше естественото продължение. „ПроКредит“ е първият ми сериозен работодател, като преди това съм работил неофициално разни студентски работи.

Работата … не те оставя да скучаеш. Позицията, която заемам в банката, е Експерт връзки с бизнес клиенти, което разшифровано значи обслужване на фирми. Отговорностите ми включват проучване на пазара и търсене на нови потенциални клиенти, осъществяване на контакт и организиране на срещи, привличането им като клиенти на банката и последващото им обслужване. Също така работа с текущи клиенти, работа с проблемни клиенти или такива, които имат моментни трудности с обслужването на кредитите си. Обобщено, почти всичко, което прави една фирма с банката минава чрез комуникация със съответния ѝ експерт, като фокусът разбира се е финансиране, но това далеч не е всичко. Позицията, която заемам, предполага провеждането на ежедневни срещи с най-различни хора и бизнеси. Именно това е и най-интересната част от работата за мен. Опитът и знанията, които придобиваш, са безценни и възможността изобщо да се запознаеш в детайли – до същината на това как функционира една компания, е уникална. В същото време, разбира се, отговорността, която носиш, работейки на тази позиция е огромна, тъй като твоите действия и адекватността им могат да бъдат решаващи и съдбоносни за даден бизнес.

Мотивацията … е ключова за всичко, което правиш, не само за работата. Аз съм на принципа, че ако правиш нещо на сила или колкото „да отбиеш номера”, по-добре не го прави. Мен лично ме мотивира доверието, което тук ми гласуват – в банката се разчита изключително на самоинициативата и способността да взимаш важни решения и да стоиш зад тях. Да оправдая гласуваното ми доверие и да докажа възможностите си – това се нещата, които ме мотивират най-силно.

Предизвикателствата … нямат край и това им е хубавото. Всеки ден се сблъскваш с такива и това те поддържа жив и постоянно фокусиран, не можеш да си позволиш отпускане. Ако е лесно, няма да е интересно и ако не те накара да положиш малко повече усилия от обичайното, значи няма да те промени в по-добра посока. Както в компютърните игри, като преодоляваш ниво след ниво – вдигаш левъли, така е и в живота – постоянно се самоусъвършенстваш, справяйки се с трудностите. Зоната на комфорт е нещо хубаво и уютно, но в същото време те ограничава и вкарва в коловози. Някой беше казал „всичко хубаво се случва, когато напуснеш зоната си на комфорт” – напълно подкрепям!

Вдъхновението … е нещо много лично и всеки го намира на различно място и с различно изражение. Мен лично ме вдъхновяват най-различни неща, които карат въображението ми да работи. Обожавам уличното изкуство или т.н. „street art” във всичките му форми. Най-различни хитри „инсталации” по улиците, цветни стени или остроумни надписи на подходящи места ме карат да се усмихвам. Също така обожавам да прекарвам време сред природата. Обожавам спокойствието, което цари далеч от градския шум. Наскоро преоткрих планинските преходи и това се очертава като новата ми страст! Нещото, което ме вдъхновява най-много в работа е екипът. За мен е много важно обкръжението. Когато си заобиколен от позитивни хора, които са ти не само колеги, но и приятели – работата е осезаемо по-лека и приятна.

Случайностите … съпътстват целия ми път до тук. Първо, колкото и клиширано да звучи, започнах работа или по-точно започнах стажантска програма съвсем случайно, след като завърших висшето си образование започнах усилено да си търся работа. В същото време мой добър приятел започна стажантската програма в "ПроКредит". Честно казано въобще не се бях замислял да пробвам и аз, въпреки че моят човек беше много доволен и много му харесваше – просто никога не си се бях представял да работя в банка. Бях влизал в банков салон точно три пъти, за да си получа новата дебитна карта. И една вечер просто той ми подхвърли – „ти защо не пробваш в тази стажантска програма – нищо не губиш.“ Къде на майтап, къде не - реших да пробвам. Подготвих мотивационно писмо, изпратих го и те взеха, че ми се обадиха. Останалото е история.

Работата ми дава … свобода да бъда себе си и бидейки себе си да представям една институция. Също така работата ми дава възможности постоянно да развивам себе си в професионален и личностен аспект. Ако трябва да съм честен, поглеждайки себе си преди 3 години, когато започнах и сега, трябва да призная, че съм се променил осезаемо. Работата също ми дава възможността да бъда независим и сам да определям бъдещето си.

Аз ѝ давам … най-ценния си ресурс – времето си, и то с удоволствие. Начинът, по който тук подбират кадрите си и последващото отношение към тях, наистина създава едно чувство на принадлежност и всеки един служител се асоциира с принципите и ценностите на мястото. Самите отношения вътре в банката са специфични и много различни, спрямо останалите банки, а и не само. Ние сме едно голямо семейство. Знам, че на мен се разчита много и това ме кара да бъда два пъти по-усърден всеки ден.

Успехите … са естествено следствие от много труд, целеустременост и постоянство. Ако трябва да съм честен – не мисля често за успехи, постижения и т.н. Знам на къде съм се насочил и когато постигна в живота си нещо, което е значимо и важно за мен самия, предпочитам да се насладя на момента и след това продължавам напред. Главозамайването е нещо, което може само да ти попречи. Може би се повтарям, но за мен са релевантни малките неща. Считам за успех, ако в деня си успея да накарам поне един човек да се усмихне, един клиент да излезе от офиса доволен от обслужването, което е получил.

Получава ми се всеки път, когато … си повярвам, че мога. Когато ти не си сигурен в себе си, няма как да накараш човека срещу теб да ти повярва или да ти се довери. Увереността е много важна, особено работейки за сериозна институция, тъй като ти представяш нея и ти си лицето ѝ.

Искам да покажа на тия хора как … не трябва да си поставят граници или да затварят врати пред себе си, защото никога не може да си сигурен какво ще ти се случи и как ще се завърти животът ти. Човек трябва да бъде отворен за нови възможности и предизвикателства. Аз лично никога не се възприемах като типичния банков служител в началото и това ми беше толкова далечно, но ето – случи се и съм щастлив.

Смисълът … с едно изречение - иска ми се да доживеем времето когато ще живеем в общество и в държава, в която младите не си задават въпроса „Какъв е смисълът да остана тук?”. Аз лично искам да остана в България, старая се и работя всеки ден за това. Стремя се всеки ден да бъда по-добър, защото промяната трябва да започне първо във всеки един от нас.

Бъдещето е в твоите ръце, когато … осъзнаеш, че ти си този, който го формира с твоите действия или бездействия. Всичко зависи от теб и ти си този, който кове собствената си съдба. Колкото по-бързо осъзнаеш собствената си цена и стойност, осъзнаеш собствените си способности и какво искаш да постигнеш в живота – пътят, който трябва да извървиш, за да стигнеш до там – толкова по-здраво ще държиш бъдещето си в своите ръце. И бъдете позитивни - това винаги помага!

Ако и ти искаш да се развиваш дългосрочно и да си част от нашия екип, кандидатствай за работа в "ПроКредит Банк".

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сигнал за бомба в голям търговски център в София

Сигнал за бомба в голям търговски център в София

България Преди 9 минути

Извършва се проверка от полицията

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Любопитно Преди 54 минути

Поставихме Гатьо в ситуация да видим дали познава достатъчно добре феновете на Кухнята на Ада и вижте какво каза той

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 1 час

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 1 час

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 1 час

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 1 час

Причината е, че е чакал дълго за преглед

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 1 час

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 2 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 2 часа

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 2 часа

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 2 часа

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 2 часа

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 3 часа

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява