0

"Симеон отрече връзка с италианската афера", извежда "Труд" от специалното изявление за медиите на Сакскобургготски. Той отрече, че е свързан с италианската афера на братовчед си принц Виктор Емануил, но призна, че е летял със самолета на бизнесмена Пиерпаоло Черани.

"Няма нищо нередно Черани или всеки друг, който разполага със самолет, да улесни моето или на някой друг министър връщане", смята бившият премиер, цитиран от "Сега".

Пред "Труд" Сакскобургготски е отрекъл, че смята да продава двореца "Врана".

"Италианците нямат улики срещу Симеон", обявява под глава "Монитор", позовавайки се на източници, запознати с разследването по случая.

Няма прихванати разговори на бившия премиер с никого от арестуваните в Италия, нито с другите уличени по делото. Няма и данни за банкови трансфери или доказателства за подкупи, посочва вестникът.

"Симеон: Вкараха ме в чудовищни схеми", отбелязва на първата си страница "24 часа", "БСП и ДПС изчакват развитието на скандала" - "Сега", "НДСВ топи Румен Петков за скандала" - "Стандарт", "Симеон: Ако италианският съд ме призове, ще се явя" - "Земя".

"Атаката срещу Сакскобургготски оказва негативно влияние върху НДСВ, налага отпечатък и върху коалицията", заяви премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев, цитиран от "Труд".

"24 часа" извежда от думите на премиера, който казва, че "ситуацията е крайно неприятна за България, влияе лошо върху образа й пред Европейския съюз, защото става дума за обвинения в корупция и злоупотреба с власт".

"Коалицията търси изход от конфуза със Симеон", коментира "Дневник" и допълва, че ръководствата на трите партии от управляващата коалиция ще уточняват днес поведението си по избухналия скандал.

"Труд" предлага запор за имотите на царя. Изданието допълва, че италианските медии са публикували снимка на Сакскобургготски в компанията на Лидия Шулева, принц Виктор и бизнесмена Пиерпаоло Черани.

Шулева обяснила, че това се е случило зимата на 2002 г., с господата говорили за два ТИР-а с хуманитарни помощи и тя трябвало да съдейства в качеството си на социален министър помощите да стигнат до старчески домове.

"Странни печалби в казиното на братовчедите", отбелязва "Новинар" и посочва, че на 9 юни българка е спечелила джакпота от първата игра на ротативката. Подобна сума за последно е била спечелена през януари от две италианки.

"Труд" отбелязва, че италианското електронно издание "Осерваторио суи Балкани" е публикувало статия "Чиста прокуратура", посветена на новия главен прокурор у нас Борис Велчев и ерата на бившия Никола Филчев.

В друг материал "Труд" допълва, че нова комисия от петима висши прокурори започва от днес да проучва преписки, свързани с т. нар. предварителни проверки, разпореждани по времето на бившия главен прокурор Никола Филчев.

Оли Рен съветва магистратите да се откажат от отпуск, съобщава "Сега". Според еврокомисаря по разширяването това лято е пред прокурорите и съдиите да останат на работа и да осъществят убедителни промени. Призива първи подкрепи главният прокурор Борис Велчев.

"Европа: България пилее наши пари", отбелязва на първа страница "Труд". В специален доклад на Сметната палата на ЕС се посочвало, че страната ни е похарчила нецелесъобразно голяма част от 511-те милиона евро, отпуснати по програма ФАР на ЕС през периода 2000-2004 г.

Като лош пример документът посочва изграждането на единна информационна мрежа в българската прокуратура. За целта били дадени 1,8 млн. евро, а проверка през май 2005 г. показала, че софтуерът не работи и системата не се използва, допълва "Труд".

"Ако Петър Стоянов е кандидат за президент генерал Бонев влиза в надпреварата", извежда под глава изданието от интервюто си с бившия вътрешен министър Богомил Бонев.

"Убеден съм, че на фона на Груйкин, на Методиев, а и на самия Стоянов хората заслужават един по-сериозен кандидат, който да се изправи срещу сегашния президент", аргументира се той.

Бонев е убеден също, че ще получи подкрепата и на Бойко Борисов, с когото досега винаги са си помагали.

Кметът на София се отдръпва от десните преговори за президент и ще чака резултата от тях, пише "24 часа" след срещата на Борисов с лидера на БЗНС-НС Анастасия Мозер. Тя го покани за да обсъдят предстоящия президентски вот.

"След като Иван Костов се опитва да ме изкара пречка за обединение, аз няма да отида на срещата им в четвъртък. Не искам да им бъркам форматите и да създавам напрежение. Като измислят кандидата си, който и да е, ще го прочета във вестника и ще го подкрепя", е казал Бойко Борисов.

"Бизанти и прокурори се карат за нова СПИН експертиза", извежда "Труд" след третото заседание на Наказателния съд в Триполи по подновеното дело срещу българските медицински сестри.

Адвокатът на българките Осман Бизанти настоя, че трябва да има нова СПИН експертиза, защото в прикрепеното към делото заключение на либийски вирусолози има конфликт на интереси.

Следващото заседание на съда е на 4 юли. Тогава се очаква Бизанти да призове десет нови свидетели. Темата е водеща за "Дума".

Бившият генерален секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън ще говори днес у нас за рисковете и заплахите пред сигурността в света, отбелязва "Труд".

Той пристигна вчера у нас за участие в международната конференция, която ще анализира трансформациите в политиката за регионална сигурност и тенденциите в най-новите отбранителни технологии.

"Стандарт" публикува интервю с лорд Робъртсън. "Нямате нужда от армия за музея", казва той.

"Рационално е минималната заплата за 2007 г. да е 170 лв., даже и това ми се вижда множко", цитират всекидневниците министъра на финансите Пламен Орешарски.

Той участва в дискусия за стратегия на социалното министерство за увеличение на доходите. Според министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова обаче ако правителството закове праг на бедността 152 лв., логично е минималната заплата по метода на "Евростат" да е между 175 и 219 лв.

"Заплатите скараха Масларова и Орешарски", коментира "Дневник". Изданието публикува и интервю с Масларова. В него тя казва, че увеличението на заплатите вече трябва да отчита инфлацията.

"Оценките от ВУЗ идват със SMS", отбелязва "Труд". Изданието посочва, че прочутата "Стена на плача", пред която всяко година кандидат-студентите "ронят сълзи" е закрита.

Тя вече ще се нарича "Стена на радостта", заповядал заместник- ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" доц. Димитър Гюров. Университета предвижда да изпраща оценките от изпитите чрез SMS.

В. "Българска армия" информира, че УНСС ще въведе от тази година минимален бал за кандидат-студентите. Сборът от балообразуващите оценки от дипломата не трябва да е по-малък от осем.

"Труд" съобщава, че жителите на седем села край рудник "Иван Русев" са поискали оставката на кмета на Радомир Златко Стойчев заради съгласието му битовите отпадъци на София да се съхраняват в рудника.

"Иде денят "Х" за София - 2014", обявява "Дума". Международния олимпийски комитет ще обяви утре имената на градовете,които преминават във втория тур и стават официални кандидати за домакинство на зимните олимпийски игри през 2014 г.

"Истерия за "Депеш Мод", "Сървайвър" и "Биг брадър 3", обобщава в заглавие "Труд".

На концерта на британската група "Депеш Мод", който ще бъде тази вечер в столичния стадион "Локомотив", ще присъстват 35 000 фенове.

Хиляди са и мераклиите за родния вариант на световното риалити шоу "Сървайвър", което прави Би Ти Ви. Третият сезон на "Биг брадър" започва да набира кандидати от 26 юни.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

На политически диспут още с излизането си на подиума опонентите започват с пререкания: - Ти си голям лъжец! - А ти си мошеник! Намесва се…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Изпращане на войски в Украйна не е изключено</p>

Ако Москва пробие фронтовите линии: Изпращане на войски в Украйна не е изключено

Свят Преди 4 минути

Това заяви френският президент в интервю, публикувано днес

ЕК обяви доставка на оборудване от ЕС за ливанските въоръжени сили

ЕК обяви доставка на оборудване от ЕС за ливанските въоръжени сили

Свят Преди 17 минути

ЕС доставя оборудване за ливанските въоръжени сили

а

Обявиха ден на траур в Одеска област

Свят Преди 55 минути

Това съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер

„Непознатата Адриана Будевска” в „Темата на NOVA“

„Непознатата Адриана Будевска” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Преди осем години в антарктическия морски лед се появи огромен отвор - ето защо

Преди осем години в антарктическия морски лед се появи огромен отвор - ето защо

Любопитно Преди 1 час

Защо в антарктическия морски лед се е появил отвор четете в следващите редове

<p>Кремъл коментира&nbsp;обвиненията на САЩ за използвано химическо оръжие</p>

Кремъл коментира обвиненията на САЩ за използвано химическо оръжие в Украйна

Свят Преди 1 час

Песков заяви, че Москва остава обвързана с договора, забраняващ използването на химически оръжия

<p>Създадоха мишка Франкенщайн</p>

Създадоха мишка Франкенщайн с мозъчни клетки от плъх

Любопитно Преди 1 час

Мозъчни клетки на плъхове могат да заместят изгубени неврони при мишки

<p>&quot;Русия трябва да бъде включена в този процес&quot;</p>

Швейцария: Мирен процес без Русия е невъзможен

Свят Преди 1 час

Това каза в изявление правителството в Берн

ц

Любов и добро настоение: Какво е манифестиране и как да го приложите

Любопитно Преди 1 час

Как да манифествате четете в следващите редове

<p>&quot;Това е нещо, което променя играта... Надявам се, че не е твърде късно...&quot;</p>

Очаква ли се ескалация между Иран и Израел: Бившият съветник по националната сигурност на САЩ с коментар

Свят Преди 2 часа

"Това е нещо, което променя играта... Надявам се, че не е твърде късно...", казва Макмастър за военната помощ на САЩ за Украйна

<p>Честит рожден ден, принцесо!</p>

Честит рожден ден, принцесо! Шарлот навърши 9 години

Свят Преди 2 часа

Кейт Мидълтън застана отново зад фотоапарата по повод 9-ия рожден ден на принцеса Шарлот

Авария спря водоподоването в два столични квартала

Авария спря водоподоването в два столични квартала

България Преди 2 часа

Екипите на "Софийска вода" работят по отстраняване на проблема

Microsoft развива AI, защото се уплашила от Google

Microsoft развива AI, защото се уплашила от Google

Технологии Преди 2 часа

ИТ гигантът се притеснил, че изостава от конкуренцията

Какво представлява хлорпикрин, химическото оръжие, в чието използване САЩ обвинява Русия

Какво представлява хлорпикрин, химическото оръжие, в чието използване САЩ обвинява Русия

Свят Преди 2 часа

Излагането на хлорпикрин причинява дразнене на очите и дихателните пътища, придружено от повръщане и диария

<p>Филипините привикаха китайски дипломат, ето защо</p>

Напрежението в Южнокитайско море расте: Филипините привикаха китайски дипломат

Свят Преди 2 часа

Филипините обвиниха Китай, че повишава напрежението в Южнокитайско море, след като във вторник бреговата охрана на страната използва водно оръдие