0
Ва ата - това е кристалната сълза на природата, безкрайният пътешественик и любител на времето. Нека не превръщаме това незаменимо съкровище и синята емблема на земята в загубена птица в своето околосветско пътешествие.

Водата е неизменна част от живата природа и по своята същност представлява самия живот. Ползвайки се от благодатната й сила, ние хората имаме за главно задължение и морален дълг да осигурим съществуването за бъднините на непресъхващата съкровищница. Кралството на водата с извираща вода от фонтани, от водопади, от минерални извори трябва да продължи да съществува и занапред в чистия си и непорочен вид, за да може да има и човешки същества на нашата синя планета.

Толкова естествена и леснодостъпна, ние хората често пренебрегваме значението на водата. Неслучайно учените, които търсят живот на други планети, първо търсят следи от вода. Опазването на нашите водни извори зависи изцяло от нашето отношение. Но за жалост мнозинството от нас нямат разбиране и поглед за това и не се интересуват от тези въпроси. Дори си мисля, че ако човек пази себе си и сърцето си на първо място, той ще пази и света, който го заобикаля! Но колко от нас умеят да се вгледат в себе си днес... И да опазят това, което ни е поднесено в дар. Нашата нация върви към взаимно самоунищожение, като в това число визирам не само водоизточниците, но и поголовното изсичане на горите, неразумното и грозно строителство. Не сме свикнали да бъдем добри стопани на това, което ни е поверено...

Живата вода, тя е тази, която изцелява. Тя подхранва и подкрепя. Тя носи покоя и радостта на хората. Водата - жива и духовна субстанция е именно тази, която служи като посредник между хората и боговете. Тази, която често представлява границата между този свят и отвъдното.

В нашия живот има толкова много страдание и толкова много причини за болка, но никога не сме изоставяни да се справяме с проблемите си сами. Изворът на доброта, сила и увереност е в нас и когато слушаме с чувство на доверие, ние сме извисени. Ние сме изцелени. Ние не просто оцеляваме, но обичаме живота. Живата вода може да донесе радост и покой, дори когато изворът вътре в нас изглежда пресъхнал.

Без нея нямаше да можем да утоляваме жаждата си, да задоволяваме нуждите си, да се наслаждаване на удобствата и забавлението.

На този свят няма нищо по-меко и по-слабо от водата. Но да подчини твърдото и неподатливото, тя няма равна на себе си. Всеки знае, че слабото побеждава силното, че непреклонният отстъпва пред добродушието - всеки го знае и все пак никой не се съобразява с това. 

Природата ни напомня, че трябва да бъде опазена, за да можем и ние да се опазим като човечество. Водата винаги е била и ще бъде извор на живот, докато сме способни да я ползваме разумно. Ако не спрем да похабяваме безжалостно водата, земята ще се превърне в една голяма пустиня. Пустинята знае силата си отдавна, но тя не е по-древна от капката и вира. Ако те дават живот, пустинята бавно го взема. Пустинята е наказание. Тя не знае думата грижа, тя носи нежността на коприната  - гъне се в чупка и нежност, а отдолу боли.

Това, което имаме трябва да го пазим като безценна благодат. Водата е ценност, която трябва да се използва пестеливо и да не се замърсява. Водата като основа на живота на нашата планета (разбира се имам предвид това, което е прието да наричаме живот), носи тайни и послания, върху които са работили и работят много изследователи, философи и учени от древността до днес. Вселената представлява единен съвършен организъм, при който всичките му части, включително ние и Земята, са свързани с мощни информационни потоци. В този обмен на информация водата, като основна съставна част на живота има ключова роля, защото чрез нея се извършва управлението на цялата природа. Научно е установено вече, че водата е приемник и проводник на ментално замърсяване. Тя реагира на емоции и е съхранител на информация. В нея е възникнал животът на тази планета и тя е основна част от екосистемите. Водата не само "помни", тя е най-уникалният компютър във Вселената! Днес ние замърсяваме водата духовно и информационно, като това е достигнало огромни размери. Защо? Водата попива цялата злоба, завист, стрес. И когато попадне в организма ни, тя е почти мъртва. Вниманието на цялата световна общественост трябва да бъде насочено върху важността от наличието на прясна вода и целесъобразното използване на източниците.

Синьото благо в момента все още го има, но може да дойде време, когато ще бъде замърсено необратимо и никой няма да може да върне нещата назад.Свидетели сме на бурни събития. Промени настъпват във всички области на живота, разтърсват земята. Падат доктрини и диктатори, развенчават се стари митове, променят се понятията, разкрепостява се консервативното мислене. Всеки изминал ден е наситен с нови неща до краен предел. Но това не е случайно -- нищо не е случайно. Затова съзнанието ни трябва да се променя към добротата. Земята навлиза в нов отрязък от време -- времето на добротата. Това ново състояние на планетата не зависи от нас. То идва независимо дали го желаем, или не! Новото време изисква и ново мислене, друго съзнание, качествено нови хора, за да не се нарушава хармонията във вселената.

Сега ние имаме неопровержимо доказателство, че можем да променяме към добро себе си и нашата планета само с мислите, които избираме да мислим, и с начините, по които ги изразяваме. Водата, са казали, дълбае камъка не със сила, а с постоянство, затова и ние трябва системно да се грижим за нея и да бъдем меки като водата, която със своята мекота и постоянство пробива и твърдия камък.

Водата е Свят, събиращ се само в една малка капчица, толкова малка, че може да се побере на върха на пръста ти, но и толкова голяма и ценна по своето значение. Това вълшебство на природата пази  и съхранява красотата и живота на  нашата планета. Водата има изключително важно послание за нас, че трябва много внимателно да се вгледаме в самите себе си. Онова, което тя ни показва, прави посланието й изумително, кристално ясно. Изобилният живот е в нашите възможности само ако изобилно пием от водата на живота, изпълним сърцата си с любов и създадем от живота си един шедьовър.

Водата е огледалото на човешката душа. Нека пазим огледалото на душата си чисто. Така равновесието и хармонията между нас -- човеците и водата ще спаси Земята и света. Вода: „Човек не може да те опише, а само да те вкусва, без да те проумява. Ти не си необходимост за живота. Ти си ... самият живот." (Антоан дьо Сент Екзюпери). Нека да пазим водата, за да оцелеем на планетата Земя.

Водата трябва да се благославя винаги, защото без нея ние сме нищо...Затова приемете моля моето искрено послание за лично здраве, глобално възстановяване на околната среда и практически план за хармония и мир, който да започва с всеки от нас!
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 7 часа

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 7 часа

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 9 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 9 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 9 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 10 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 11 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 11 часа

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 11 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 11 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 11 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 12 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 12 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 13 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 13 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко