1

1995 г.
На 25 април Васил Илиев, президент на застрахователна фирма "ВИС-2", е застрелян пред ресторант "Мираж" в София.

На 7 юли Ламбо Кючуков, бивш зам.-министър на образованието, е застрелян в местността Бялата вода на Витоша.

1996 г.
На 16 януари Васил Митев, управител на пристанищен комплекс в Русе, е намерен убит в гаража си с куршум в тялото. Името му се свързва с фериботните спорове Русе-Гюргево през 1995 г.

На 7 март снайперист застреля президента на "MG корпорация" Илия Павлов пред сградата на фирмата му. Час и половина след убийството в кв. "Белите брези" от засада е прострелян Цветан Василев-Хафти. От сигурна смърт го спасява намиращият се наблизо патрул от Шесто РПУ. На следващия ден в колата си е застрелян молдовецът Степан Рибаков.

На 4 април в Плевен, в хотелския комплекс "Интер Ростов", показно е застрелян 34-годишният плевенски сутеньор Марио Иванов, известен с връзките си с нелегалния бизнес и сводничество. Убиецът е 25-годишният Цветан Калфов.

На 18 април на бул. "Цариградско шосе" в движение е взривен бронираният мерцедес на криминално проявения Иван Тодоров-Доктора, който оцелява.

Около 11,30 ч. на 19 август след стрелба на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" в столицата е убит 40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик, свързан с наркотрафика. Той е син на покойния оръжеен търговец Шабан Фатик.

На 5 ноември Евгени Стефанов-Женята е застрелян пред фитнесцентър "Ситняково". Той е спряган за един от наследниците на наркобоса Поли Пантев, бивш член е на групировката СИК.

На 13 ноември в градинката до бл. 123 в кв. "Надежда" в София е прострелян Николай Зарев-Данкина, криминално проявен с множество кражби. Занимавал се е с продажба на наркотици, с кражби на коли и с магистрални автограбежи.

На 27 ноември в столичния кв. "Хладилника" е намерен трупът на 40-годишния Румен Маринов-Нарциса, приближен на групировката ВИС. Застрелян е в гърба, слизайки от личния си автомобил.

На 29 ноември в столицата е убит 24-годишният криминално проявен Борис Кирилов Арсов. Тялото му е намерено в кв. "Бояна". Младежът е един от обвиняемите за отвличането на бизнесмена Стефко Колев, в дома му е бил открит часовникът на жертвата, но делото още не било влязло в съда.

Убитият бе в групата, разпитвана във връзка с убийството на Филип Найденов-Фатик, заедно с Йосиф Георгиев Йосифов-Йоско, Асен Петров-Шаки, Даниел Георгиев-Джаки, брат му Стефан Георгиев и Ивайло Симеонов.

На 6 декември в Амстердам в 15,30 ч. е убит Константин Димитров-Самоковеца, а местната полиция задържа 37-годишен холандец.

2004 г.
На 12 януари дупнишкият бандит Ангел Емилов Стефанов-
Гяволето
е прострелян в шията, дясната ръка, гръдния кош пред
дома му в жк "Бистрица" в Дупница. Свидетел на покушението става съпругата му Вероника, която пътувала с него в джип "Фолксваген".

Убитият е изтърпял присъда в Италия и тогава е върнат в България. Той е влязъл в Бобовдолския затвор за изтърпяване на неприключили следствени дела и е освободен е срещу 2000 лв. парична гаранция през октомври 2001 г.

На 19 януари при взрив в асансьора на осеметажна сграда на бул. "Джеймс Баучър" 87 загиват Стоил Славов, съдружник в "Интерпетролеум енд партнърс", и охранителите му Петър Петров, Илиян Казаков и Петър Харизанов, както и друг пътуващ в асансьора гражданин.

На 10 февруари 30-годишният Костадин Иванов Костадинов (Динко), криминално проявен, е убит в София в близост до "Макдоналдс" в района на НДК. Той е регистриран за измами и кражби на МПС; работил е като управител на благоевградското бинго "Елит".

На 9 март в София Борис Бакърджиев е застрелян с пет куршума в главата и тялото. Той е роден в Плевен и има двойно гражданство - руско и българско, но е адресно регистриран в столичния кв. "Младост" и се предполага, че е бил в района на местопрестъплението по бизнес.

На 19 април пред фитнесзалата на стадион "Локомотив" във Варна са простреляни 30-годишният Михаил Манолов-Чешкия, който умира от раните си, и Юлиан Фотев. Инцидентът става пред очите на 20 деца от футболната школа.

На 27 април във Варна е прострелян, докато слизал от колата си, 26-годишният бивш национален шампион по кикбокс Мартин Елънджиев.

На 4 юни трима са убити в кафенето на търговския комплекс "Арт Декор" на бул. "Симеоновско шосе" в София от двама мъже, облечени като попове, които влезли в заведението, стреляли и веднага избягали. Жертвите са 35-годишният Димитър Христов, регистриран в полицията за измами, фалшификация на пари, незаконно притежаване на оръжие и за наркотици, и 24-годишният Калоян Светославов (регистриран за кражби и наркотици), и двамата софиянци, и Живко Иванов (39 г.) от Хасково, регистриран за кражби.

На 14 юни в жк "Лагера" в София 36-годишният Петър Илиев (Пешо Кучето) от Бургас еубит на излизане от хипермаркет "Билла", докато отивал към джипа си "Тойота". Трупът му е с множество огнестрелни рани.

На 22 юни пред дома си в Плевен е убит 40-годишният местен бизнесмен д-р Людмил Конов, съсобственик на централния градски хотел "Ростов".

На 30 юли в София шестима са убити, а двама са тежко ранени при стрелба в ресторант-градина "Славия" на ул. "Коломан" 1. Единият от убитите е Милчо Бонев по прякор Бай Миле.

На 24 октомври пред заведение на бул. "Витоша" 18 между ул. "Кърниградска" и "Солунска" е застрелян Дмитрий Минев по прякор Димата Руснака, съдружник до 1999 г. заедно със Стоил Славов, Бай Миле, Красимир Маринов (Големия Маргин) и Румен Николов-Пашата в "Интергруп енд партнърс" АД.

2005 г.
На 20 януари в Благоевград, в нощния бар на хотел "Ален мак", е прострелян в главата с огнестрелно оръжие от дистанция 45-годишният Васил Горчев Върбанов, известен с прякора Кьоравия.

На 5 февруари в София, на ул. "Цар Самуил" 11 е намерен застрелян с два куршума в главата в колата си "Ауди А6" Георги Стоянов Василев, собственик на фирма "Паркиране и гаражи мениджмънт" АД, три мандата общински съветник от групата на СДС.

На 16 февруари в София, в кв. "Люлин", в заведението "Бъфало" е убит 46-годишният Димитър Тодоров-Бретона, осъждан за хулиганство и грабеж на лично имущество.

На 5 април в Равда е убит 30-годишният Мариян Георгиев-Марата. По жертвата е стреляно шест пъти през стъклото на прозореца в офиса на фирмата му, която се занимава с недвижими имоти. Той е бил основен свидетел на прокуратурата по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, станало на 21 ноември 2002 г.

На 15 април в с.Душинки, Брезник, е намерен мъртъв шофьорът на Фатик Румен Желязков. Трупът е открит в къща на негов приятел. 42-годишният мъж, ранен при убийството на Филип Найденов, се прострелял в слепоочието с пистолет "Парабел". Публикации определят тогава шофьора като "близък бизнеспартньор на убития".

На 11 май в София, пред блок 984 в жк "Люлин", е убит 29-годишният Ивайло Рангелов-Джинката, работил със Сергей Георгиев-Руснака, Янко Ваташки и Йордан Гиздов. Многократно е осъждан за грабежи и изнасилвания, въоръжени обири.

На 14 май в София, на ул. "11 август" е убит 28-годишният Константин Дишлиев. Той е прострелян близо 10 пъти в главата и тялото, когато излизал от заведение и отивал към колата си. Името на убития фигурира в около 10 фирми.

На 30 юли в центъра на София е извършено тройно убийство. Простреляни пред сладоледена къща на ул. "Ангел Кънчев" от непознати, които успяват да избягат от местопрестъплението с лека кола, са Антон Милтенов-Клюна (32 г.), регистриран в МВР за търговия с наркотици и кражби, Иван Тодоров-Призрака (35 г.) и Милен Върбанов-Цайко (28 г.).

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 1 час

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 2 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 4 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 4 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 5 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 6 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 7 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 7 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 7 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 8 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 8 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 8 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 8 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 8 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 8 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 9 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите