0
Ток и парно с нови цени, неприятно за 1 април ни сюрпризира "Стандарт". До 10% поскъпвало електричеството, но всичко щяло да се обсъжда днес от правителството.

"Краун ейджънтс" дължи на България 600 000 долара. За пореден път британската фирма, поела митниците ни със скандал, е по първите страници на "Новинар" и "Демокрация". Информацията е от бившия зам.-министър на финансите Пламен Орешарски, който твърди, че е проява на лош вкус отново да се търсят услугите на фирмата, преди да са се изчистили старите спорове с нея, отбелязва "Новинар". А "Демокрация" допълва, че през 2000 г. фирмата е работила у нас по проект на японското правителство. В хода на усвояването на средствата "Краун ейджънтс" била измамена с фактура за 600 000 долара и се е очаквало от нея да ги възстанови.

От първа страница на "Труд" четем, че и председателят на парламента Герджиков признава, че не бил чел договора за митниците. "Не мога да чета всички договори, които излизат от Министерския съвет", казва Герджиков, но признава, че има има криза на доверие, доколкото управлението е било наситено със свръхочаквания.

Хаос с данъка за коли прогнозира пък "24 часа". Експертите предупреждавали, че данъчните не са готови с новите такси, което означавало, че от 1 май българите нямало да могат да внесат налога с дадената им от закона 10% отстъпка.

А какво става във вътрешен план: "Бюрократи кратуни пречели на хората" ? с такова заглавие и портрет на главния секретар на МВР Бойко Борисов излиза "Труд". И явно, за да не бъде обвинен в рекламна акция след телемаратона тези дни на генерала, запитва политици как все пак се отнасят към скорошно телевизионно изявление на генерала, че "вътрешната била изпражнение, обвито в целофан". Кемал Еюп от ДПС отказва да коментира с репликата: "Нямам думи". Михаил Миков от левицата пита дали там той не съзира цвета на новия морал. Камен Влахов от управляващото мнозинство недоумява работа на Бойко Борисов ли е да говори колко ухае политиката, бившият вътрешен министър Емануил Йорданов го съветва да се заеме с преките си задължения.

А "24 часа" препечатва виц назаем от "Капитал". Бойко Борисов се появява вкъщи уморен, с торбички под очите. А спътницата му в живота със загрижен глас го съветва да не работи толкова и да се види в огледалото. "А - сепнал се Бойко Борисов, - и по огледалото ли ме дават вече?"

След това "24 часа" дава думата на социолозите. Представително проучване на НЦИОМ, направено между 20-25 март, показва, че главният секретар на МВР ген. Борисов има рекорден рейтинг от 86% (безпрецедентен, такова одобрение е имало само за дейността на "Екогласност" в началото на 90-те години). Интересното е, че рейтингът на Симеон Сакскобургготски не пада за първи път от месеци, но премиерът трайно се е установил на 7-а позиция с 44% (зад Петър Стоянов и Надежда Михайлова) и с мъка води по популярност пред вътрешния министър Георги Петканов.

"Новинар" твърди пък, че на "Позитано" 20 заседавали по повод на сегашната политическа ситуация и много искали да имат още министри в сянка.

"Труд" пък съзира сини и червени в бой за свое лице. И на една страница дава съответно (вдясно) думата на Надежда Михайлова, а (вляво) на Сергей Станишев. Надежда Михайлова твърди, че СДС е млада партия, но с дъллбоки корени в новата история и че не е партия в преход, а Станишев пък намира СДС все още забулено в тайнственост.

И като говорим за тайни ? за втори път "Монитор" излиза с водеща публикация около убийството на писателя емигрант Георги Марков, извършено преди десетилетия в Лондон, в светлината на изявления на бившия шеф на политическата полиция Димитър Иванов пред полското издание "Газета виборча". "Не сме питали Иванов за смъртта на Марков, той сам си го каза", твърди полският журналист Яцек-Хуго Бадер и заявява, че има пълен запис от разговора. Тези дни най-тиражният полски вестник "Газета виборча" излезе с изявлението на Димитър Иванов: "Ние очистихме Георги Марков."

И накрая ? да не забравяме, че днес е 1 април. Лъвът на София ? продаден, пише "Труд" и публикува снимка на гордостта на столицата ни ? 12-годишният лъв Орфей, който щял да бъде откаран днес от родината със специален самолет на Кралските военновъздушни сили. Англичаните харесали лъва, твърди "Труд" при едно от посещенията на нашумялата "Краун ейджънтс" в зоопарка. Цената е засекретена, а стенограма от преговорите не била правена.

От страниците на "Демокрация" първоаприлски Иво Беров е успял да вземе интервю със Симеон Сакскобургготски, който заявява, че се извинява на народа и се връща в Мадрид. А от последна страница пак с оглед на същата дата изданието дори е узнало, че министърът на културата Абрашев се развежда. Причината била, че в еротична картина на изгонения си заместник Карабаджаков той съзрял една и съща жена. Решението Божидар Абрашев взел и навръх рождения си ден, белязан от дяволското число 66 (годините, които той навършва).

И като говорим за дямволски числа, "24 часа" излиза със съобщението, че вече е известен телефонният номер на дявола. И той е 666-66-66. Телефонният номер действал във Видин, връзката се осъществявала само от мобилен телефон, след което задействала и гласовата поща на Сатаната.

Слава Богу, че от първите страници на "Труд" и "Демокрация" виждаме кадри от католическия Великден. Защото Христос възкръсна за католици и арменци, напомня "Труд".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 10 минути

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 55 минути

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 1 час

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 2 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 2 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 2 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 3 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 3 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 3 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 3 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко

<p>Ето какво&nbsp;ограничава терора на Путин</p>

Зеленски: Всяка медийна публикация за нарушаването на санкциите от Русия, ограничава терора на Путин

Свят Преди 4 часа

ЕС подготвя нов пакет санкции срещу компании от Турция, Китай, ОАЕ и Хонконг, които правят доставки за Русия

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Свят Преди 4 часа

В изявлението се посочва, че руската армия е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр

<p>&quot;Тогава ще се случи най-голямата катастрофа в историята&quot;&nbsp;</p>

Палестина: САЩ са единствената страна, която може да спре Израел от операция в Рафах

Свят Преди 4 часа

Западните държави, включително най-близкият съюзник на Израел - САЩ, настояха Тел Авив да се въздържа от нападение срещу южния град

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

България Преди 4 часа

Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

България Преди 5 часа

Като министър на външните работи Главчев има право на допълнителна заплата от 9100 лв.

<p>Срути се част от подпорна стена на АМ &quot;Струма&quot;&nbsp;(СНИМКИ)</p>

Срути се част от подпорна стена на АМ "Струма"

България Преди 5 часа

Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена