0

"Стависки осъден условно, Митьо Очите - в затвора", съобщава "Труд". Световният шампион по фигурно пързаляне получи две и половина години затвор условно с петгодишен изпитателен срок.

За причинената от него катастрофа през август м.г. състезателят трябва да плати 180 000 лв. кръвнина на родителите на загиналия Петър Петров и 80 000 лв. на изпадналата в кома Мануела Горсова. Шофьорската книжка на фигуриста се отнема за четири години.

Бургаският окръжен съд вчера прие и споразумение между прокуратурата и Димитър Желязков-Очите. Той се признава за наркобос и влиза в затвора за четири и половина години.

"Скандал между Първанов и Станишев няма", лаконичен е министърът на културата Стефан Данаилов. В интервю за "Класа" той потвърждава, че в обществото се носят слухове за отношенията между президента и премиера.

"Редно е да се попита. Аз го направих и ми бе отговорено! Разрив няма!". Според Данаилов нищо чудно ако премиерът смени някои министри.

"НДСВ измисли начин да отреже постовете на отцепниците", съобщава "Сега". Царските депутати смятат радикално да пресекат амбициите на новата парламентарна група БНД за шефски места в комисиите с промени в правилника на НС. Те предвиждат шефове и заместници на комисии да излъчват само партии и коалиции, регистрирани в ЦИК на изборите през 2005 г. Това директно изключва БНД.

"50 сигнала на седмица за подкупни магистрати", пише "Труд". Сигнали на граждани и фирми срещу магистрати заливат комисията "Антикорупция" на Висшия съдебен съвет. Най-много са жалбите срещу съдии, и то по граждански дела.

Най-смушаващите - например за адвокати, които все печелят дела при определен съдия, ще бъдат проверявани от новия инспекторат. Това отчете шефът на комисията "Антикорупция" Цони Цонев вчера по повод стоте дни на новия постоянно действащ ВСС. Отчет направиха и председателите на другите седем комисии.

"БСП с най-много агенти в общинските листи", отбелязва "24 часа". Имената на 338 кандидати за общински съветници с агентурно минало обяви вчера комисията по досиетата. С този списък приключва проверката на участниците в местните избори през м.г.

В последния списък най-голямо присъствие има БСП - 50 от кандидатите й за общинари са били агенти. На второ място е ДПС с 31 имена, следвано от ГЕРБ с 27. НДСВ са издигнали 17 души, работили в бившата ДС, като и двамата столични съветници на партията са с досиета. Агенти са били още12 от кандидатите на "Атака", петима от СДС, двама от ДСБ и двама, издигнати от десни коалиции.

"Дизайнери решават за мястото на медиите в НС", съобщава "Дума". Специализиран съвет, който ще е в ролята на помощен орган и ще обсъжда предварително оптималните решения относно работата на депутатите и журналистите, ще бъде създаден в парламента. За целта ще бъдат гласувани промени в Правилника за организацията и дейността на 40-ото Народно събрание. Това решиха шефовете на групи в парламента след заседание на Председателския съвет вчера.

Бъдещият съвет ще реши къде ще бъдат студията на БНТ и "Дарик радио", които в момента са в десния кулоар, точно срещу стаята на ДПС. В същия кулоар са и всички журналисти, тъй като според новите правила те нямат право на достъп до левия кулоар и кафето на депутатите.

"За мълчанието и скандалите във властта" е озаглавен коментарът в "Труд". Авторът посочва, че изпълнителната власт е разтърсена от скандали и обвинения за корупция, които се посрещат с мълчание.

"Избирателите трябва да имат повече права", е позицията на политолога Димитър Димитров. В интервю за "Сега" той коментира какъв трябва да е духът на новите избирателни закони.

"Водещи при новите закони биха могли да бъдат правата на избирателите. Хубаво е те да имат повече права, да могат по-разнообразно да изразяват своя вот и в този смисъл да бъдат позитивно мотивирани за участие в избори. За да стане това, на гражданите трябва да се даде възможност за по-категоричен и по-персонален вот. Ако те могат да избират човек, а не партийна листа, правата им малко или много стават различни. Всички трябва да са поставени при еднакви условия - да избират 1 от 4, от 5, от 8, а не един от 26 или 39."

"Сделката "Кремиковци" в средата на блатото", отсича "Пари". "Митал заложил "Кремиковци", обявява "Стандарт". Прамод Митал не е собственик на "Кремиковци" и не може да го продаде. Сензационната новина разкриха за вестника брокери, които търгуват с книжата на дружеството.

Индиецът е заложил завода срещу облигационен заем от 325 млн. евро още през 2006 г. Така с книжата може да се разпорежда попечителят по емисията - британската "Лоу дибенчър тръст корпорейшън", която действа от името на собствениците на облигации.

"Кремиковци" на абордаж" е коментарът в "Сега". Според автора трудно е да се отговори защо комбинатът не е нормално предприятие и не се управлява по познати икономически закони. Още повече, че в абсурдната пиеса активно участват събудило се правителство, свръхактивен кмет, вечно недоволни синдикати и водевилен директор.

"Не е приспан страхът, който вдига цените" е заглавието на анализа в "24 часа". Икономистът Емил Хърсев припомня, че миналата година имаше увеличение на цените на енергоносителите, а оттам и очаквано поскъпване на целия производствен процес.

"Едно може да твърдим със сигурност - голяма част от ефекта вече е консумирана, цените са стигнали до нива, които ги вадят от равновесие. Което означава, че потенциалът за по-нататъшно увеличение и да го има, не е голям."

"Отмина времето на евтините кредити", казва пред "24 часа" шефът на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян. Вчера той получи престижния приз "Буров" за банково управление.

Хампарцумян е категоричен: "Валутният борд е стабилен. Политически и административно е декларирано, че курсът на лева остава непроменен до въвеждането на еврото. А вземането на кредити в левове крие рискове в бъдеще при ревалутирането да се направят някакви допълнителни разходи. Но така или иначе един рационален икономически субект в България трябва сам да реши кредити в левове или в евро да вземе в зависимост от настоящите си нужди или виждания за пазара."

"ГЕРБ иска референдуми за тръбите", отбелязва "Труд". ГЕРБ ще настоява за провеждане на референдуми сред местното население по цялото трасе на петролопровода Бургас- Алесандруполис, а не само в Бургас.

Ще се опитаме да предизвикаме допитвания и в общините Тополовград и Свиленград, съобщи председателят на партията Цветан Цветанов в Хасковските минерални бани след областна конференция на ГЕРБ. Ако хората се обявят против тръбите, това ще бъде сериозно основание ГЕРБ да поискат предсрочни парламентарни избори, заяви Цветанов.

"Авиоинцидент спря президента за Мексико", информира "Дума". Първанов отложи посещението си в Мексико, след като във вторник вечерта се повреди носовият колесник на правителствения "ТУ-154".

Това наложи самолетът с 51 души на борда да кацне аварийно на летище Лажес, Азорските острови. Вчера следобед държавният глава и съпровождащата го делегация пристигнаха в португалската столица Лисабон, откъдето с полет на "България Еър" се очаква късно вечерта да се завърнат в страната.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Садик Хан стана кмет на Лондон за рекорден трети път

Садик Хан стана кмет на Лондон за рекорден трети път

Свят Преди 1 час

Окончателните резултати от произведените преди два дни местни избори бяха публикувани днес

Българска делегация почете  в Скопие паметта на Гоце Делчев

Българска делегация почете в Скопие паметта на Гоце Делчев

Свят Преди 1 час

Навършват се 121 години от смъртта на легендарния революционер

Русия обяви Володимир Зеленски за международно издирване

Русия обяви Володимир Зеленски за международно издирване

Свят Преди 4 часа

Разпореждането беше публикувано в информационната система на руското МВР

<p>&quot;Ще запазя мил спомен за всички тях поне до 23:00 часа тази вечер&quot;</p>

Мистерията на изчезналия гений Еторе Майорана

Любопитно Преди 6 часа

Повече за мистерията на гения четете в следващите редове

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

България Преди 7 часа

Ако след ухапване се появи обрив, втрисане, температура, трябва да посетим лекар, каза д-р Диляра Маринова

Благодатният огън: Символът на светлината и надеждата, която премахва тъмнината и смъртта

Благодатният огън: Символът на светлината и надеждата, която премахва тъмнината и смъртта

Любопитно Преди 7 часа

Свещениците разпространяват огъня на вярващите, които го приемат като света светлина и символ на Възкресението

<p>Огромна дупка се отвори на &quot;Дунав мост&quot; при Русе</p>

Огромна дупка се отвори на "Дунав мост" при Русе, седем автомобила спукаха гуми

България Преди 7 часа

Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

България Преди 8 часа

Укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида

<p>Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана</p>

Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана в навечерието на „Евровизия“

Свят Преди 8 часа

В същия ден в центъра на град Малмьо беше запалено и палестинско знаме

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

България Преди 9 часа

При удара е пострадала 20-годишна жена, която е откарана в русенска болница

.

Дубай ще строи най-голямото летище в света

Технологии Преди 9 часа

Ще има 5 писти, 400 гейта и капацитет да обслужва 260 млн. пътника годишно, това е новият мега проект на шейх Рашид ал-Мактум

Здравословен козунак - мисията възможна

Здравословен козунак - мисията възможна

Любопитно Преди 10 часа

Вижте как да си го приготвите:

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

Свят Преди 10 часа

Тя е с искане за подобряване на условията на труд

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Свят Преди 11 часа

Той обаче няма да го обяви до края на изборите

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

България Преди 11 часа

Над 24 ч. вече в района вали дъжд, нивото на река Струма се е вдигнало осезаемо

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

България Преди 12 часа

Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум