0

З аместникът на отстранената шефка на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина официално зае поста й. Министерският съвет е взел решението за отстраняването на Мургина и назначаването на Красимир Стефанов вчера, потвърдиха от пресслужбата на кабинета.

След разразилия се скандал около бившата вече директорка на НАП миналата седмица премиерът Сергей Станишев прие оставката й, но по правило решението за освобождаването на ръководителя на приходната агенция се взема от целия кабинет.

Това на практика е станало вчера, като министрите са гласували с подпис.

За да няма сътресения в системата, премиерът Станишев предложи Стефанов да заеме поста още в петък на съвета на тройната коалиция.

Красимир Стефанов бе обявен за временно изпълняващ длъжността още щом шефката му подаде оставка на 12 февруари.

Роден е на 29 април 1971 г. Завършил е стопанско управление и администрация в УНСС. От 1996 г. е в системата на данъчната администрация, като първоначално е данъчен инспектор в Данъчно подразделение-Илинден към Териториалната данъчна дирекция (ТДД) София-град.

От 1998 г. е в ТДД "Големи данъкоплатци", където през 2000 г. става началник отдел "Ревизии".

Поради тежки нарушения в работата на НАП миналата седмица Мария Мургина бе отстранена от поста директор на агенцията. Ден преди това ДАНС й отне и достъпа до класифицирана информация.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@