Екомания - лъжи, пропаганда, пари, власт, лицемерие (част 1)
Източник: netinfo
6

Екомания - лъжи, пропаганда, пари, власт, лицемерие, видоизменничество, борба за оцеляване, надмощие и върховно господство

I. част (За пропагандата и корабите, Видоизменничество, Изпитът на еволюцията )

За пропагандата и корабите

Екомания - думата е много точна. Наблюдаваното явление е точно мания, породена от пропаганда, в която съвременното общество е затънало. Ежедневно се показват по телевизия кадри с пушещи комини, редувани с кадри на топящи се ледници, които естествено се снимат само лятно време, когато е нормално ледът по периферията на полярните ледници да пада всяка година, иначе нямаше да му отнеме много време да стигне до екватора. Естествено се налага асоциативната връзка. Налага се идеята, че ние оказваме лошо влияние върху климата с дейността си и се пренебрегва фактът, че земният климат е нещо много голямо и много диво и винаги си е правил каквото си иска и ще продължава така.

Измислихме проблем, сега как да го решим? О, аз се сещам, нека взимаме пари от хората. Нека им кажем, че ще им продаваме по-чиста и по-морална енергия. Нека ги накараме да плащат за въглеродният диоксид, който се отделя в атмосферата в следствие на дейността им. Точно така. Слънчевата, вятърната, геотермалната и приливната енергия достигат до човека безплатно, но за впрягането им се изискват труд, материали, технологии, всички от които естествено струват пари. Чувството, че помагаш да опазиш планетата също не е безплатно.

Хората, които в бъдещето искат да продават на хората чиста и морална енергия в момента правят всичко възможно, за да спъват развитието на съвременните ТЕЦ, ВЕЦ и АЕЦ и да попречат на строежа на нови и да се постараят колкото е възможно повече да излезнат от експлоатация. Случил се е само един инцидент и негодниците анатемосаха ядрената енергия, доказана статистически като най-безопасната, най-чистата и най-евтината, също както и пътуването със самолет е статистически многократно по-безопасно от пътуването с автомобил, но повечето хора се страхуват от пътуването със самолет повече, отколкото от пътуването с автомобил, защото когато падне един самолет, това е нещо голямо, а когато катастрофира един автомобил това е нещо много малко в сравнение със самолетната катастрофа, и хората забравят, че 40000 малки неща годишно са много по-големи от едно голямо нещо веднъж годишно.

Ако не бяха бесните комунисти с тяхната склонност да разполагат некомпетентни кадри на висши ръководни позиции и с тяхното „да преизпълним петилетния план за 3 години", Чернобил можеше да продължава да работи до днес.

Имаме огромен проблем, скоро може да се удавим, за последния век морското равнище се е покачило с 18 сантиметра. Малко статистика. Площта на световния океан е 3,61.1014 m2, умножавайки тази цифра по 0.18 метра се получава обемът на слой от световния океан с тази дебелина, 6,498.1013 m3, тъй като плътността на солената вода е малко над 1 килограм за кубичен сантиметър или 1 тон за кубичен метър, този слой от световния океан с дебелина 18 сантиметра побира 6,498.1013 тона вода. Чували ли сте за понятието водоизместимост при корабите? Един самолетоносач клас Nimitz има водоизместимост над 110000 тона. На служба са 10 такива в момента.

Към 2007 година по света са плавали над 34000 търговски и 1200 военни плавателни съда, без да се броят патрулни лодки и катери. Естествено много от тези плавателни съдове са много по-малки от самолетоносачите Nimitz, но има и по-големи от тях, първият свръхмасивен петролен танкер е пуснат на вода през 1958 година, преди самолетоносачите клас Nimitz, и неговата водоизместимост е била по-голяма. Samsung наскоро построиха в Корея един свръхмасивен танкер, чийто витла са монтирани на управляеми, въртящи се накрайници, наречени азиподи, които са по-големи от пететажната кооперацията, в която живея. Представяте ли си колко свръхмасивни петролни танкери и контейнеровози кръстосват океаните в момента и колко вода изместват сумарно всички кораби и подводници от най-малката риболовна лодка, до онова чудовище на Samsung. Търсих, но не успях да открия и предположение за сумарната водоизместимост на всички плавателни съдове. Ако се докопате до цифрата и тя пак ви се стори малка в сравнение с 6,498.1013 тона, нека ви припомня, че преди няколко века почти цялата територия на съвременна Холандия се е намирала под вода. Къде е отишла водата, ако не е останала в световния океан?

Видоизменничество

Какво е видоизменничеството? Кой е видоизменник? Видоизменник е някой, който извършва предателство срещу собствения си биологичен вид. Това е предателство, което стои много по-високо от националното предателство. Всички нации по света би трябвало да се карат за възможността да държат подобни лица точно в своите затвори. Видоизменникът е едно животно, което се стреми да подкопае позицията на собствения си биологичен вид в йерархията на живата природа и в хранителната верига. И в момента видът homo sapiens се конкурира за основните естествени блага, кислород, питейна вода и слънчева светлина, с всичко останало, що пъпли, пълзи, плува, припка, крачи или хвърчи. На скоро чух, във връзка с експеримент за пресъздаване на затворена среда на орбитална станция, че 42 мишки дишат толкова кислород, колкото един човек. Какво правим тогава?

Убиваме 42 мишки и освобождаваме кислород, колкото диша един човек. Идеален начин да намалим въглеродния си отпечатък, какво ще кажете? Наскоро се изказах, че е необходимо човекът да предприеме мерки да опрости биосферата, казано по най-грубия начин да избие всичко, което няма някаква връзка с гарантиране на оцеляваенто и удобството му. Конкуренти са ни за слънчевата светлина, кислорода и питейната вода. Когато споменах на един приятел, че искам да изложа тези идеи и да ги изпратя във връзка с този конкурс, той ми каза, че колкото и гениални доводи да включа, за да бъда оборен ще е достатъчно тези писания да бъдат публикувани с подходящо заглавие редом със снимка на човешка ръка, посегнала с нож към малко коте. Никой няма да си направи труда да прочете и аз моментално ще бъда заклеймен като най-черния садист и убиец на малки котенца.

Също ме посъветва да не споменавам, че отглеждам вълнисто папагалче. Защото всички зелени фанатици ще кажат моментално „дай пример, ако предлагаш да се опрости биосферата започни като убиеш вълнистото папагалче, стиска ли ти, лицемеро долен и убиецо на сладки животинки". На тях бих казал, малкото ми беззащитно пиле представлява многократно по-малка заплаха за оцеляването и положението на човечеството от всеки, който би ми отправил подробно предложение, а на тях аз ще отправя следното контрапредложение „елате вие, видоизменници, заплаха за собствения си биологичен вид, първо да отърва човечеството от вас, а после ще си гледам пернатия дребосък докато му изтече срока на годност, а той принципно е кратък при тези животинки".

Изпитът на еволюцията

Еволюцията е като изпит в университета, има много въпроси с различна тежест, но в момента тенденцията е такава, че въпросът „адаптация към човека и неговата дейност" почти със сигурност гарантира 3, а както на някои места примерно поставеното условие от преподавателя за изпита по математика гласи „без решен интеграл няма 3 и не ме интересува", така и в изпита, наречен еволюция, без правлен отговор на въпроса „адаптация към човека и неговата дейност" няма 3. Списъкът със скъсаните на изпита по еволюция се вижда във вкаменените останки в земната кора. Като споменах еволюцията, която е факт и с всяко поколение въвежда промени в биосферата, които на места са изключително бързи, при микроорганизмите в рамките на няколко поколения настъпват генерални промени, като например способността да се храносмила найлон, синтетичен продукт на човешката дейност, който не е съществувал в природата до преди 70 години, трябва да отбележа, че в условията на постоянна еволюция не е правилно да се говори за баланс в живата природа.

Все пак много хора често споменават баланса в природата. Към баланс се върви, но той никога няма да бъде достигнат. Представете си следната ситуация. Появява се при лъвовете мутация, която ги прави 10% по едри. Каквото и да е разпределението на тази мутация сред популациите, това е мутация, която може да се наложи, понеже по-едрите животни биха имали предимство пред другите при избора на партньор. Мутацията се налага, лъвовете масово стават по-едри. Искат да консумират повече месо. Какво се случва с плячката, газели, антилопи? По-едро и по-мускулесто животно би искало да яде повече и би могло с увеличената мускулна маса да си гарантира по-голям улов. Нищо не пречи още утре да се роди първият лъв с тази мутация. След като е казано това, вече не би трябвало да може да се говори за съществуващ или постигнат баланс в природата в условията на постоянна еволюция.

Видовете, на които им личи, че ще бъдат скъсани на изпита по еволюция на следващата сесия се наричат застрашени видове. Насочвам вниманието към пандата. Особено животно, което е изключително едро, храни се почти ексклузивно с бамбук, плоди се по-рядко от хората, и нека бъдем откровени, е изключително бавно. Гледал съм видеоклип, на който са заснети бебе панда и родител в клетка в зоологическа градина. Бебето пълзи по пода, а родителят най-спокойно нагъва бамбук. Бебето кихва. Минават няколко секунди преди родителят да се стресне от кихавицата на детето. Цяло чудо е, че пандата е оцеляла достатъчно дълго, за да бъде открита от западната цивилизация. Това най-вероятно се дължи единствено на големите размери на животното.

Твърди се, че всяка година измират по 3 вида. Премълчава се колко нови вида се отделят за същия период от време. Има голям брой видове, които все още не са известни на науката. Програма за изучаване на заразни болести, пренасяни от гризачи на територията на Европа редовно открива нови видове гризачи. В Югоизточна Азия преди няколко години е открит вид гущер, за чието съществуване единствено се е предполагало, и чиято кръв е зелена на цвят, и се е оказала толкова токсична, че животното на теория не би трябвало да бъде живо. И все пак над 90% от всички видове растения и животни, които някога са обитавали земята вече не са между живите. И е било така още от преди появата на човека.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Любопитно Преди 41 минути

Чоткин получи романтична вечеря със своята любима Камелия

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Свят Преди 50 минути

Демонстранти блокираха Площада на героите, през който преминава по-голямата част от трафика в града

<p>&quot;Ние сме гражданско общество и редът трябва да надделее&quot;</p>

Байдън: Редът трябва да възтържествува

Свят Преди 3 часа

Това заяви президентът по отношение на общонационалните протести в университетите за Газа

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Свят Преди 3 часа

Миналия месец Турция ограничи износа за Израел заради войната в Газа

Сърбия избра ново правителство

Сърбия избра ново правителство

Свят Преди 4 часа

Премиер ще бъде Милош Вучевич, а вицепремиер ще бъде Александър Вулин

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

Свят Преди 4 часа

Съединените щати изразиха загриженост относно грузинския законопроект за "чуждестранно влияние"

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

България Преди 5 часа

Премиерът Главчев припомни, че България много отдавна е заявила желанието си за присъединяване към ОИСР

д

Как да ядем хляб и да отслабнем?

Любопитно Преди 5 часа

Дори диетолозите вече не препоръчват пълно премахване на хляба от вашата диета

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Любопитно Преди 5 часа

На борда на кораба са били както най-богатият човек по онова време, Джон Джейкъб Астор, така и имигрантски семейства, всеки с мечта да започне нов живот

Жена загина заради буря в Северна Франция

Жена загина заради буря в Северна Франция

Свят Преди 6 часа

57-годишната жена загина днес при свлачище

Снимката е илюстративна

Поглед към древното минало: Реконструираха лицето на 75 000-годишна неандерталска жена

Любопитно Преди 6 часа

40-годишната неандерталска жена е починала в спяща позиция под огромен вертикален каменен знак

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

България Преди 6 часа

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в почти цялата страна

.

Защо интернет се влюби в историята за късметлията, спечелил $1,3 млрд. от лотарията

Свят Преди 6 часа

„Как ще имам време да похарча всички тези пари? Колко дълго ще живея?“

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

България Преди 7 часа

Столична община въвежда временна организация на движението на пл. "Св. Александър Невски"

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Свят Преди 7 часа

Посегателството срещу синагогата „Нозик“ беше извършено към 1 ч. в нощта срещу сряда, като са нанесени щети по фасадата на сградата

Арести на пропалестински демонстранти от Колумбийския университет в САЩ

Достигнаха точката на кипене: Сблъсъци между протестиращи и полиция в САЩ

Свят Преди 7 часа

Протестиращите срещу войната между Израел и Газа използваха лютив спрей, полицията отвърна с електрошок