0
На а национална компания ще замести "Балкан", пише "Дневник". Нов национален превозвач ще бъде създаден до ноември, след като обявената в несъстоятелност авиокомпания "Балкан" бъде ликвидирана. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров в сряда. "Балкан" е в процедура по несъстоятелност повече от година и окончателно решение за съдбата й ще вземе събранието на кредиторите на 29 октомври. Петров е първият представител на българското правителство, който официално заяви, че досегашният национален превозвач ще бъде ликвидиран.

"Мобиком" спря достъпа до мрежата на алтернативните оператори в още няколко града, съобщава още "Дневник". Българската радиокомпания "Мобиком" спря достъпа до локалните номера на алтернативните оператори, предоставящи услугата "пренос на глас през Интернет" (VoIP) в три големи града, показала репортерска проверка на "Дневник". В Пловдив, Варна и Бургас от уличните апарати "Мобика" не могат да се избират телефоните за достъп до мрежата на "Орбител", "Некском", "Спектър нет" . По този начин клиентите, ползващи картите "Мобика", не могат да разговарят през Ннтернет, използвайки картите на алтернативните оператори.

Броят на измамените с работа в чужбина расте, предупреждава още вестникът. Проверка на "Дневник" показала, че посредниците за намиране на работа в чужбина стават все по-многобройни и все по-изобретателни. Оферти за нестандартни професии в слабо познати страни са новият хит на "черната" борса. Атрактивни обяви за берачи на шипки в Ирландия или оферти за лов на бели мечки на полуостров Шпицберген в Северния ледовит океан са сменили традиционните предложения за готвачи, сервитьори и манекени.

Над 10 млн. лв. вече достигат обезщетенията, които плащат застрахователите у нас, за загубите, причинени от наводнения, бури и градушки това лято, цитира "Пари" шефа на "Булстрад" Румен Янчев. Само "Булстрад" има да покрива щети за около 1 млн. лв., обяви той. Най-много плащания заради природните стихии са направени или предстоят в София, Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Монтана, Видинско и Добруджанския край.

Нов инвестиционен фонд тръгва до месец, пише още "Пари". Първият в България инвестиционен фонд за дългови инструменти, акциите на който ще се котират на фондовата борса, ще започне да действа от средата на септември. Той ще се нарича "Елана Еврофонд" АД и вчера получи разрешение от Държавната комисия по ценните книжа (ДКЦК) да извършва дейност като инвестиционно дружество.

Фирмите ще докладват за банкови сметки навън, информира "Пари". Подобрен механизъм, свързан с регистрирането на банкови сметки на български лица в чужбина, се предвижда в измененията във Валутния закон, научил вестникът. Очаква се днес те да бъдат разгледани от правителството. Предлага се до 15 дни, след като фирмите са открили сметка извън страната, да информират за това БНБ. От своя страна въз основа на тази информация централната банка ще издава на фирмата документ, че сметката е регистрирана при нея. БНБ няма да отказва подобна регистрация, но ще изисква фирмите да са предоставили задължително необходимата информация.

И бизнесклуб "Възраждане" се обяви срещу "Тобако кепитъл", пише в заглавие "Сега". Българският бизнесклуб "Възраждане" изрази своята загриженост, че съществува опасност правителството да направи грешна крачка с дълготрайни последици за националната сигурност и благосъстоянието на българския народ с приватизацията на "Булгартабак".

"Кооператори: Хлябът може да поевтинее" е друго заглавие от днешния брой на "Сега". Ако изкупните цени на зърното паднат под 140 лв./т, кооперациите ще свалят цените на хляба, прогнозираха вчера от Централния кооперативен съюз (ЦКС). В системата работят 1050 кооперации, които имат и пекарни във всяко село. Сега те продават хляба от 45 до 60 ст. за килограм, поясни шефката на икономическата дирекция в ЦКС Веселка Георгиева.

Агенции поемат парите от еврофондовете, съобщава още "Сега". Правителството ще разглежда днес проект за децентрализация на европейските предприсъединителни фондове, така както поиска лидерът на ДПС Ахмед Доган преди месец. Предложението е внесено от финансовия министър Милен Велчев, в чието министерство през април бе съсредоточено управлението на всички средства, отпускани на България от еврофондовете.

"Стандарт" продължава темата за "Булгартабак" със заглавие "Крият одита на холдинга". Вицепремиерът Николай Василев скри одита на "Булгартабак" за 2001 г. по международните счетоводни стандарти, пише вестникът. Предварителният доклад бил гласуван още в понеделник от борда на холдинга, съобщил за "Стандарт" правителствен източник. Документът вече бил във Външно министерство заради претенциите на руската страна към имоти на "Булгартабак".

"Чорни: Инвеститорите ще се отдръпнат" е друг заглавие по темата от "Стандарт". Нередностите около сделката за "Булгартабак" ще окажат влияние върху размера на международните инвестиции в България, заявил Михаил Чорни пред "Дарик радио". "Съжалявам, че целият свят разбра как се прави приватизация в България", казал Чорни и изразил опасение за бъдещето на "Булгартабак", ако търгът бъде спечелен от "Табако кепитъл партнърс".

Ремонтират парното в София до 2005 г., пише още "Стандарт". Още от идния месец започва ремонтът на съоръженията на "Топлофикация-София", след като вчера беше подписано споразумение за отпускане на кредит на дружеството от Европейската банка за възстановяване и развитие (EБВР). Заемът е 30 млн. евро, а общата стойност на проекта, който ще бъде реализиран до края на 2005 г., е 114 млн. евро.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 4 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 4 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 8 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 10 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 10 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 10 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 10 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 10 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 11 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 11 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 11 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 12 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 12 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 12 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 12 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 12 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер