-
Дървената лъжица е издръжлива, което ги прави изключително подходящи за разбъркване на гъсти смеси. Тя е достатъчно здрава, за да изстърже дъното на тавата, без да уврежда повърхността на съда.iStock/Getty Images
-
Дървената лъжица е топлоизолатор и не създава опасност от опарване и изгаряне на кожни участъци.iStock/Getty Images
-
Тя е изключително подходяща за печене и по-деликатно готвене (приготвяне на крем супи и сосове).iStock/Getty Images
-
Естествено, дървената лъжица е универсален кухненски инструмент, но невинаги е най-добрата опция за приготвянето на всякакъв вид ястия. Не се препоръчва например да я използвате за разбиване на белтъци или сметана.iStock/Getty Images
-
Най-добре е да миете дървените лъжици на ръка. Не ги накисвайте във вода и не ги слагайте в миялната. Дървеният материал става чуплив, ако престои на високи температури дълго време. Освен това се погрижете да не останат никакви хранителни остатъци в пукнатините на дървената лъжица, за да не създаде благоприятна среда за развитие на различни бактерии.iStock/Getty Images