-
Салата Цезар (Мексико)
Сега основен продукт в американските ресторанти, произходът на салатата Цезар в Тихуана, Мексико, лесно може да бъде забравен. Преди малко повече от 100 години италианският готвач Сезар Кардини е създал „Ensalada Cesar“ в хотел Caesars. Сегашният готвач и собственик на ресторанта, Хавиер Пласенсия, е казал пред Los Angeles Times, че 2500 салати месечно се приготвят в хотел Caesars. И не се е променило много в традиционното приготвяне в голяма дървена купа с бъркалки. Дресингът е основата на салатата и започва с паста от аншоа, дижонска горчица, чесън, сок от лайм, черен пипер и стърготини пармезан, които се разбъркват; след това се добавя жълтък за емулгиране и малко сос Уорчестър и зехтин. Поръсена с още пармезан и сервирана с крутони, зелените листа на салатата трябва да бъдат правилно покрити (в традиционен мексикански стил).
iStock/GettyImages