"Труд": Незабавни разкрития за новата председателка на ДКЕВР
Източник: netinfo
64
Но ои вестници незабавно публикуват компромати срещу назначената вчера нова председателка на ДКЕВР Юлиана Иванова. Според "Труд" тя се е оказала собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари. А от юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия.

От "Труд" открили, че Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега той предлага само продукти на "Метро".

В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат. Журналист на "Труд" се регистрирал с фалшив адрес на babbetshop.com и направи заявка за покупка. В отговор получил имейл, потвърждаващ регистрацията. Но до редакционното приключване на броя не пристигнало потвърждение на поръчката.

Акцентът в "Монитор" е върху новината, че Холандия най-после призна готовността на България за влизане в Шенгенското пространство. За обрата в позицията на страната, която неколкократно се обяви срещу членството на София и Букурещ в безвизовото пространство, съобщи нейният министър по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието й Фред Теевен.

Също "Монитор" съобщава, че през тази година пациентите при зъболекар на един преглед ще имат право на две пломби или друго лечение на зъби без пари. Това предвижда частта от Националния рамков договор за дентална помощ, по който зъболекарите сключваха договори със здравната каса до вчера. Бременните имат право на още един допълнителен преглед. 106,5 млн. лв. са предвидени в бюджета на касата за зъболекарите, което прави с 5,1 млн. лв. повече спрямо 2012 г.

Според публикация в "Сега" вицепремиерът Симеон Дянков остро е нападнал Европейската комисия, че методиката й за оценка на финансовото състояние на отделните страни е сбъркана. Поводът бе, че на последното си заседание във вторник късно вечерта ЕКОФИН - Съветът на икономическите и финансовите министри от ЕС, не промени оценката си, според която България е сред страните, които имат някакви икономически неравновесия. Вчера Дянков коментира, че методиката на Брюксел за определяне на дисбаланси е сбъркана, и увери, че изобщо няма почва за притеснения.

"Сега" пише, че различни методики за работа на НЗОК през 2013 г. предизвикват взрив от дела срещу касата. Общопрактикуващите лекари от Пловдив се оплакали, че целият им лимит за направления за първото тримесечие е изчерпан, а по новата методика те ще получат нови едва в началото на април. Фирми, доставчици на медицински изделия, пък дали на Комисията за защита на конкуренцията методиката на Здравната каса, според която тя ще заплаща само най-евтиното изделие за болнична помощ от даден вид. Ако пациентите искат по-качествено, ще трябва да си го платят цялото, без да получат нито стотинка от касата.

"24 часа" съобщава, че Ловчанският владика Гавриил е атакуван с клевети, защото само той няма досие за агент на Държавна сигурност сред кандидатите за патриарх. Клевета нарече Софийската митрополия нападките срещу митрополит Гавриил, изречени от свещеник Атанас Аргилашки в “Шоуто на Слави” във вторник.

Два дни преди да стане ясно кои трима митрополити ще си оспорват патриаршеския престол, свещеник Атанас заяви, че още като протосингел на Софийската митрополия дядо Гавриил превел 1,33 млн. долара на Руската църква. За това имало и ревизионен акт от 2001 г.

“Не отговаря на истината и е 100% клевета всичко, изречено от свещеник Атанас Аргилашки. Подобни злонамерени изказвания ясно свидетелстват за тенденциозност в дните преди патриаршеския избор. Заявяваме, че въпросните авоари на Софийската митрополия са в наличност и са на нейно разположение и в настоящия момент", се казва в изявление на митрополията, цитирано във вестника.

Борислав Зюмбюлев  коментира в "24 часа" уличните протести. "Експроприиране на експроприаторите - класически Ленинов принцип за дефиниране на леви комунистически идеи - това искат хилядите хора, които излизат по улиците на България по различни поводи.

С други думи, да се вземе от тези, които имат, и да се даде, на тези, които нямат.
И сега, когато у нас хиляди излязоха по улиците за сметките за ток и парно пак искат същото - национализация.

Българските зелени, които скачат срещу новите писти, всъщност искат да няма инвестиции, които биха обогатили определена група хора. Те не се вълнуват толкова от средата.

Протестиращите срещу застрояването на Иракли искат същото - никой да не се обогатява, използвайки природата.

Недоволните от банките смятат, че банките не трябва да трупат печалби, защото парите са всъщност общи. Това са истинските български леви, които обаче неистово не искат да бъдат признати за червени. Повечето от тях не биха признали БСП

Гневът може да е за високите сметки и срещу монополите, но в основата е бедността. И не само. На протеста в Пловдив на 10 февруари имаше плакат “Един друг свят е възможен!”. Тук е цялостното недоволство от системата..."

Под заглавие "Упражнения по политика с фискалния резерв" "Капитал дейли" пише: "Опозицията обвини ГЕРБ, че харчи резерва, за да запушва дупките в бюджета, вместо да прави реформи. Насред политическото говорене в началото на изборната година експертният диалог често губи. Така, ако питате опозицията, той е на нива от 2003-2004 г. и е опасно нисък, докато управляващите биха ви уверили, че спадът е нормален за началото на годината и ще бъде наваксан в следващите месеци."

Макроикономистът от Центъра за либерални стратегии Георги Ганев посочва, че спадът на фискалния резерв е до същите равнища като през миналата година и поради тази причина не е нещо извънредно, но предупреди, че ако държавата не вземе мерки за свиване на бюджетния дефицит, рано или късно пазарите ще санкционират слабата дисциплина с високи лихви по държавния и частния дълг, се отбелязва в публикацията на "Капитал дейли". И се добавя, че няма някакво златно правило колко трябва да е фискалният резерв.

В интервю за "Стандарт" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов описва публикувани твърдения, че е лично разследван от ОЛАФ като "технология на създаване на скандал и опит за вдигане  на тираж на дадена медия - с гръмко заглавие".

"Няма нищо вярно. Излезе официално съобщение на АФКОС и на  ОЛАФ, които заявиха, че няма разследване спрямо Мирослав Найденов. Самият  говорител на ОЛАФ опроверга съобщенията и каза, че категорично няма разследване  срещу земеделския министър. Има една приказка - всички сме в един цирк и номерата са ни ясни.

Каква е истината - по всички сигнали, които се подадат от държавата членка, се прави проверка. Това става независимо дали са анонимни,  подадени по електронен път, от официални институции или както в случая - сигнал от евродепутата Илияна Йотова. Ние имаме десетки преписки, не им знам дори броя - и по отношение на проекти по селската програма, и за директни плащания, за  всичко, което е с евросредства.

В конкретния случай, в който се замесва моето  име, става дума за изработването на страниците на ПРСР във "Фейсбук" и "Туитър". ОЛАФ изпратиха писмо до мен и до шефа на инспектората, с което искат сканирани  копия на изпратените оферти. И това е всичко. Това писмо е заведено при нас на 6 февруари. Но това не е разследване срещу Мирослав Найденов, а писмо до мен с искане за допълнителна информация", завява министърът.

Еско Ахо бивш премиер на Финландия, казва в интервю за "Капитал дейли", че малките държави трябва да инвестират в образование и технологии:

"Нужни са четири елемента. Първото са мерките за икономии – трябва да сте в състояние да избегнете задлъжнялостта на публичния сектор. На второ място трябва да стабилизирате финансовия сектор по такъв начин, че едновременно с това да реорганизирате и преструктурирате банковия сектор. Тоест не просто да спасявате и да укрепвате банките, но и да ги преструктурирате, така че да бъдат ефективни и да получите добри услуги на финансовия пазар.

На трето място са ви необходими някакви стимули – трябва да харчите разумно и да изберете сектори, към които да се насочите и да подкрепяте. Строителният сектор би могъл да бъде такъв в страните, в които не е бил достигнал до степен на прегряване.

И четвъртото нещо, което също е от жизненоважно значение – трябва да инвестирате в бъдещето. В случая не става въпрос за стимули, а за инвестиции за бъдещето. Защото много често в основата на тези проблеми стоят слабости по отношение на конкурентоспособността – така че, ако не съумеете да подобрите конкурентоспособността си, никога няма да се измъкнете от тези проблеми."

 

Коментари 64
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

64 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско

Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско

България Преди 11 минути

За да бъдат спасени, е изградена алпийска спасителна въжена схема.

Влакова катастрофа в Буенос Айрес, десетки ранени

Влакова катастрофа в Буенос Айрес, десетки ранени

Свят Преди 23 минути

Местни телевизии излъчиха кадри, на които се вижда как двата влака са се сблъскали челно

Връзвали 104-годишна жена в болница във Видин

Връзвали 104-годишна жена в болница във Видин

България Преди 2 часа

Съмнения за пропуски в редовното предоставяне на лекарства по време на болничния ѝ престой

Корабът "Руен" се прибра във Варна

Корабът "Руен" се прибра във Варна

България Преди 2 часа

Плавателният съд бе похитен от въоръжени пирати на 14 декември миналата година

САЩ отпускат на Украйна нова военна помощ

САЩ отпускат на Украйна нова военна помощ

Свят Преди 2 часа

Новият военен пакет за Украйна включва артилерия, ракети прехващачи за системите за ПВО

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов

България Преди 2 часа

Поклонението е на 12 май, неделя, от 12:00 ч. във фоайето на Софийската опера и балет

В ООН подкрепиха пълно членство на Палестина

В ООН подкрепиха пълно членство на Палестина

Свят Преди 4 часа

Резолюцията получи 143 гласа „за“, 9 „против“ и 25 „въздържал се“.

Транспортираха със „Спартан” пациент от Варна до София

Транспортираха със „Спартан” пациент от Варна до София

България Преди 4 часа

Пострадалият е с химическо изгаряне и травма на таза

Автобус потъна в река в Санкт Петербург, загинали

Автобус потъна в река в Санкт Петербург, загинали

Свят Преди 4 часа

Четирима са в състояние на клинична смърт

Германци с въоръжена групировка срещу мерките за COVID-19

Германци с въоръжена групировка срещу мерките за COVID-19

Свят Преди 4 часа

Обвиняемите са участвали в паравоенни учения между февруари и май 2021 година

Украйна се готви за критичен момент във войната

Украйна се готви за критичен момент във войната

Свят Преди 5 часа

Защитата на Киев ще бъде една от най-важните задачи

Десетки деца със симптоми за хранително отравяне в Сливен

Десетки деца със симптоми за хранително отравяне в Сливен

България Преди 6 часа

Храната се приготвя на място в кухнята на детската градина

Тялото на жена е открито на железопътна линия

Тялото на жена е открито на железопътна линия

България Преди 6 часа

Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група

Две земетресения разлюляха Гърция

Две земетресения разлюляха Гърция

Свят Преди 6 часа

Няма сведения за материални щети

Борел: Страни от ЕС ще признаят Палестина

Борел: Страни от ЕС ще признаят Палестина

Свят Преди 7 часа

Израел обяви, че плановете за признаване на палестинска държава са „награда за тероризма“

След 10 години арестуваха българин за обир в Австрия

След 10 години арестуваха българин за обир в Австрия

Свят Преди 7 часа

Заподозреният е имал адресна регистрация и във Виена до 2022 г.