-
Мандарини
Това са прасковите на зимата. Богати на витамини, за да не се разболявате, богати на влакнини, за да не пълнеете и сладки, за да не ви се дояжда шоколад.thinkstockphotos -
Риба
Нека не е само на Никулден. Ако заместите половината месни ястия с рибни през зимата, в началото на пролетта ще се радвате на по-стройна фигура.thinkstockphotos -
Праз лук Спомага за храносмилането, но е добре да се яде само бялата му част. Можете да задушите и да поднесете като гарнитура към месо.thinkstockphotos
-
Моркови Само леко ги задушавайте, за да се смилат по-лесно. Иначе употребявайте на воля, от моркови никой не е надебелял.thinkstockphotos
-
Червена леща
Не само че се готви по-бързо от другата леща, но и се усвоява по-добре от организма.thinkstockphotos -
Черна ряпа
Чудесно средство за прочистване, богато на влакнини и витамин С. Настържете на фино ренде и подправете като салата.thinkstockphotos -
Сладки картофи
В тях има много калций и бета каротен.Съдържат въглехидрати, но от "добрите". Трябва да се готвят нарязани на парченца, а не като пюре, за да се възползвате от влакнините им.thinkstockphotos -
Грейпфрут
С много витамини е и помага за разграждането на мазнините. Освен като сок, можете да го добавяте и към салати.thinkstockphotos