"24 часа": Фризьорка с 2 млн. хонорар за ВиК услуги
"24 часа": Фризьорка с 2 млн. хонорар за ВиК услуги   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
12

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви вчера от Добрич, че според получена от него информация от прокуратурата до няколко дни ще има повдигнати обвинения срещу бивши министри. Той обаче не посочи конкретни имена, съобщават изданията.

От държавното обвинение потвърдиха косвено думите му, също без да се ангажират с имена, както и с конкретни срокове, отбелязва "Дневник".

"Трима го отнасят заради пътния фонд?", пита "24 часа". Първи щял да бъде бившият земеделски министър Валери Цветанов, отбелязва изданието. Според "Дневник" той отрекъл да е търсен от прокуратурата.

"Имаме разследване срещу неизвестен извършител от министерството на земеделието по два члена от Наказателния кодекс - за длъжностно престъпление и за безстопанственост в умишлената част. То ще приключи в разумен срок", казал зам. градският прокурор Роман Василев, пише "Дневник".

Той уточнил, че други две разследвания са свързани с обществени поръчки и действия на длъжностни лица в Министерството на отбраната.

Проверява се и сградата на центъра за социални услуги на Министерството на труда и социалната политика.

Очаквам присъди за ексминистри, казва в интервю за "Стандарт" главният прокурор Борис Велчев. Затрупани сме с дела за неправомерно харчене на държавни пари, отбелязва той.

Фирма, свързана с добилия скандална известност бизнесмен Арбен Хавальов, е спечелила обществена поръчка по европрограма за 980 хил. евро без ДДС (2,3 млн. лв.), пише под глава "24 часа".

Заглавието е "Фризьорка с 2 млн. хонорар за ВиК услуги".

На 30 април т.г. община Чирпан сключва договор за консултантски услуги с компанията "Протико ил", зад която стои сестрата на Хавальов - Илвие Имамова.

До началото на тази година чрез "Боила студиос" тя се води собственик и на дружеството "Роял билдингс", инвестирало в хотел "Каза домини" в Рибарица.

Едно от публичните внушения, е че той е един от сараите на Ахмед Доган, според изданието.

Близки до Доган обаче твърдели, че лидерът на ДПС няма нищо общо с хотела, нито пък се познавал с Хавальов и сестра му. Самият бизнесмен сам разпространявал версията за близост с Доган, за да помогне на бизнеса си.

Преди да спечели поръчката, "Протико ил" преминава през странни трансформации: според търговския регистър е създадена в края на 2004 г. и се занимава с фризьорски и козметични услуги.

Експертен кабинет в сянка стяга президентът Георги Първанов, пише "Стандарт" под глава. Едни от най-добрите анализатори и финансисти на кабинета "Станишев" вече са на щат на "Дондуков" 2, посочва изданието.

Мистериозен доклад на ДАНС, уличаващ в корупция 10 министри от предишния кабинет, разбуни парламентът вчера, пише "Сега" под глава.

Според изданието прокуратурата издирва бившият земеделски министър Валери Цветанов, за да му връчи призовка. В прокуратурата според публикацията има образувани разследвания или проверки по сигнали срещу още 7 ексминистри: Нихат Кабил, Николай Цонев, Веселин Близнаков, Николай Свинаров, Емилия Масларова, Асен Гагаузов, Петър Мутафчиев.

Ще има ревизия и на назначенията в регулаторните органи, казва пред "24 часа" шефът на комисията която ще разследва кабинета "Станишев" Стоян Мавродиев.

Последната дума ще имат органите на съдебната система, не изземваме права, твърди депутатът от ГЕРБ. "Труд" помества материал за него със заглавие "Ревизорът на Станишев".

Агенти от Инспектората на МВР били подслушвани и наблюдавани с камери от шефа на полицията в Стара Загора Тончо Михайлов, докато го проверявали как си върши работата, съобщава "Труд" под глава.

"Направо съм изумен докъде е стигнала арогантността на този директор, за да запази поста си. По случая съм разговарял и с главния прокурор", ядосал се вчера вътрешният министър Цветан Цветанов и уволнил дисциплинарно полицейския шеф.

Полицията започва обучение по общуване, съобщава на първа страница "Новинар", като се позовава на вътрешния министър. Заглавието е: "За да не уронват престижа на държавата, полицаите без ланци и скъпи часовници".

Бившият военен министър Николай Цонев строи нова къща край Горна Баня, информира "24 часа".

Сегашният закон за отбраната обезличава Българската армия, твърди пред "Класа" заместник-министърът на отбраната Аню Ангелов. По думите му, практиката в България да се създават кризисни щабове след събитието води до големи щети.

Бойко Борисов е нашият Уго Чавес, казва в интервю в "Труд" депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев.

София има шанс за първи път в стол номер едно на "Московска" 33 да седне жена, казва в интервю в "Стандарт" председателят на групата съветниците от ГЕРБ в Столичната община Малина Едрева, като посочва, че това няма да е тя самата.

Под заглавие "Посолството на Холандия: Чакаме бързи реформи от София" "24 часа" помества отговор на дипломатическата мисия на кралството в София на запитване от изданието за разпространено писмо на трима холандски министри с критика за България.

Холандският парламент, както след всеки доклад на ЕК, поиска от правителството да даде оценка, а всички държавни писма са публикувани по закон, посочват от посолството.

Писмото обобщава изводите на ЕК от докладите и дава правителствената оценка за тях, посочват от мисията.

Апаши задигнаха личния автомобил на депутатката от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева през нощта срещу четвъртък - 3 септември, съобщава "Телеграф" на първа страница.

Джипът "Тойота Ленд Круизър" на 100 хил. км и цена 60 хил. лв. бил паркиран в квартал "Симеоново" пред къщата на сестрата на Танева, където сливенската депутатка квартирува.

Българският хелзинкски комитет съди прокуратурата заради отказа й да разследва смъртта на 75 деца с умствени и физически увреждания, съобщава "Новинар".

Законен подкуп се дава през нотариус при перфектно работещи корупционни схеми, пише в свой материал на "24 часа". Пари на ръка вземат само катаджиите, затова досега няма заловена едра корупционна риба, пише вестникът.

Мисия на МВФ ще пристигне в България на 10 септември, съобщава "Пари", като се позовава на съобщение на румънския сайт на фонда. Представителите му щели да гледат под лупа състоянието на бюджета.

Пазарната оценка на "Кремиковци" е 873 млн. лв., пише "Класа" на първа страница. Дълговете двойно повече от оценката на "Кремиковци", пише под глава "Пари". Ликвидацията ще бъде грешка - най-добрият вариант е оздравителен план, казва пред изданието Георги Прохаски, представител на част от облигационерите.

Според БСК дълговете на фирмите са стигнали 160 млрд. лв., пише "Сега".

Икономистът от Индърстри уоч Лъчезар Богданов оспорва пред "Телеграф" начина, по който това е изчислено, но също отбелязва, че има тенденция за увеличаване на междуфирмената задлъжнялост. "Лъжа е, че фирмите си дължат 160 милиарда" е заглавието над интервюто с него.

България ще плаща между 30 хил. и 50 хил. евро на ден, ако бъде осъдена от Съда на Европейските общности в Люксембург заради балите със смет на София, пише "Дневник".

Това обявила в четвъртък заместник-министърът на околната среда Евдокия Манева при общественото обсъждане в Пловдив за намерението на общината да приеме 100 хил. тона от софийските опаковани отпадъци в регионалното депо в с. Цалапица. 

Над 3000 подписа против извозването на софийските отпадъци в Цалапица са събрани в Пловдив, съобщава "Дума" под глава. "Зелените" от Пловдив протестирали в Брюксел, според изданието.

След време вероятно светът ще може да ползва растението дяволски нокът само благодарение на откритието на българин, съобщава "24 часа".

То влиза в много лекарства, главно противовъзпалителни, и заради ожесточеното експлоатиране билката вече почти не се среща. Учените от лаборатория в Пловдив започнали проучвания как да създадат растението по изкуствен път и постепенно те се увенчали с успех - стигнало се до създаването на трансформирана коренова култура чрез отглеждането й в реактор.

Други успехи на учените от групата по растителните биотехнологии в Пловдив са получаването на розмаринова киселина от лавандула, която е един от най-мощните природни антиоксиданти.

Коментари 12
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

12 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Джош Хартнет

Джош Харнет е сериен убиец с прякор "Касапина" в новия филм на Шаямалан

Любопитно Преди 19 минути

Филмът се очаква по световните екрани след няколко месеца

Заловиха голямо количество хероин на "Капитан Андреево"

Заловиха голямо количество хероин на "Капитан Андреево"

България Преди 1 час

Пресичането на трафика на наркотик е част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Свят Преди 2 часа

По информация на регионалните приложения в Telegram украинските въоръжени сили са унищожили балистична ракета и дрон

Мъж намушка три жени в Швеция

Мъж намушка три жени в Швеция

Свят Преди 3 часа

Нападателят бе прострелян и задържан от полицаи

Зодия Телец и сексът

Зодия Телец и сексът

Любопитно Преди 3 часа

Зоната на комфорт е много важна за този знак

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Свят Преди 3 часа

Иранските лидери заплашиха с незабавен и силен отговор на всяка израелска атака

<p>&quot;Турция може да бъде балансьор&quot;: Ердоган на посещение в Ирак&nbsp;</p>

Турският президент Ердоган с официална визита в Ирак

Свят Преди 3 часа

На върха на дневния ред на Ердоган в Багдад е осигуряването на подкрепа за Турция за планирана офанзива срещу кюрдската бунтовническа група ПКК

Главчев и посланикът на САЩ у нас обсъдиха 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй"

Главчев и посланикът на САЩ у нас обсъдиха 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй"

България Преди 3 часа

Проектът е сред основните приоритети в работата на настоящото правителство

Внимание! Жълт код за значителни валежи в събота

Внимание! Жълт код за значителни валежи в събота

България Преди 4 часа

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°

Изкуственият интелект е расист, но не го осъзнава

Изкуственият интелект е расист, но не го осъзнава

Технологии Преди 4 часа

И за разлика от човека, може бързо да се научи

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Любопитно Преди 11 часа

Програмистът Тихомир и полицайката Маргарита празнуваха заедно

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция

Свят Преди 12 часа

Двама от пострадалите са в тежко състояние

Конгресът на САЩ гласува военната помощ за Украйна

Конгресът на САЩ гласува военната помощ за Украйна

Свят Преди 12 часа

Днес лидерът на Демократическата партия в Сената Чък Шумър каза на сенаторите да бъдат готови за гласуване през уикенда

Армения предава още територия на Азербайджан

Армения предава още територия на Азербайджан

Свят Преди 12 часа

Населените места са били под арменски контрол от началото на 90-те години

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото на Тръмп

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото на Тръмп

Свят Преди 13 часа

Мъжът, който се е самозапали пред сградата на съда в Манхатън, е в критично състояние