1

Т ук всяка година стотици деца получават втори шанс за пълноценен живот, а родителите им – щастието да отглеждат здрави и щастливи малчугани. И така повече от половин век. Клиниката по детска хирургия на Университетска болница „Св. Георги“ е първото в България специализирано детско хирургическо отделение, създадено през 1952 г. Годишно в нея се лекуват между 2 900 и 3 400 български деца на възраст от 0 до 18 години, страдащи от различни вродени аномалии на сърдечната и нервната система.

Ръководството и специалистите на болницата се опитват да осигурят допълнително финансиране за закупуването на апаратура за миниинвазивна хирургия. Проектът „Хирургично лечение на вродените аномалии при деца от 0 до 18 г.“ е част от дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“, която подкрепя важни за обществото здравни, културни, социални и еко каузи. От 2009 г. досега инициативата е подкрепила с над 1.6 млн. лв. общо 60 проекта в областта на здравеопазването – за профилактика, продължаващо лечение и рехабилитация, закупуване на животоспасяваща апаратура и др.

Можете да подкрепите закупуването на специализираната апаратура за Детската хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив чрез дарение през платформата izberi.rbb.bg само с банкова карта, чрез превод през Райфайзен Онлайн или чрез SMS на единен дарителски номер 17 777, с ключова дума DMS ANOMALII.

През тази година здравните проекти, включени в „Избери, за да помогнеш“, имат за цел още изграждането на Център за пренатална диагностика към болница Шейново, профилактични прегледи за бъбречни заболявания и онкологичен скрининг в малките населени места, както и популяризирането на значимостта на заболяването сънна апнея и извършването на безплатни профилактични прегледи в градовете Варна, Велико Търново, Шумен и Сливен.

Повече информация за всички здравни, социални, културни и еко каузи в „Избери, за да помогнеш“ – на izberi.rbb.bg.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@