15
Ка айски специалисти твърдят, че кайсиите са най-полезният хранителен продукт, предаде сайтът Glob-News.ru.

Според учените плодът поддържа сърцето здраво и кръвоносните съдове с добър тонус.

Тайната се крие в калия, който влияе директно на кръвоносните съдове и кръвното налягане, а също и в пектина, който извежда токсините от организма.

В кайсиите се съдържа също желязо. Те са ценен източник на йод, с голяма концентрация на на фосфор и магнезий.

Тази смес може да се превърне в истинско спасение за хора с анемия и за бременни.

Ако нивото им в тялото не е достатъчно, започват проблеми с обмяната на веществата, а костите се разрушават по-лесно.

Китайските учени препоръчват кайсиите да се консумират не само пресни, но и сушени.

Пресният плод е богат на калий и е полезен при сърдечносъдови болести.

А сушените кайсии засилват кръвообращението, помагат при аритмии, след прекаран инфаркт.

Медиците препоръчват кайсиите и по време на епидемии от инфекциозни заболявания.

Бетакаротинът предотвратява развиването на онкологични заболявания и на сърдечносъдови болести.

За да се задоволи дневната нужда на организма от витамин А, е достатъчно да се изядат по 300 грама кайсии, са установили учените.


Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@