Избори 2 в 1

  • Руският премиер Владимир Путин се разплаква, докато говори на огромен митинг на площад Манеж извън Кремъл, след като беше избран за нов президентски мандат на 4 март 2012 г. 

    1/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският премиер Владимир Путин се разплаква, докато говори на огромен митинг на площад Манеж извън Кремъл, след като беше избран за нов президентски мандат на 4 март 2012 г. 

    23 снимки
  • Президентът на САЩ Доналд Тръмп се среща с руския президент Владимир Путин на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, Германия, 7 юли 2017 г.

    2/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп се среща с руския президент Владимир Путин на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, Германия, 7 юли 2017 г.

  • Руският президент Владимир Путин и руският министър на спорта Виталий Мутко гледат състезание по ски спускане на Зимните параолимпийски игри през 2014 г. в Сочи, Русия.

    3/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският президент Владимир Путин и руският министър на спорта Виталий Мутко гледат състезание по ски спускане на Зимните параолимпийски игри през 2014 г. в Сочи, Русия.

  • Бившият президент Борис Елцин, вляво, се усмихва, докато разговаря с руския действащ президент и премиер Владимир Путин в Кремъл в Русия, 31 декември 1999 г. 

    4/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Бившият президент Борис Елцин, вляво, се усмихва, докато разговаря с руския действащ президент и премиер Владимир Путин в Кремъл в Русия, 31 декември 1999 г. 

  • Опозиционният лидер Алексей Навални е заобиколен от журналисти, преди да излети от Берлин, за да се прибере в Москва, 17 януари 2021 г. Навални беше арестуван при кацане в Москва и по-късно беше осъден по няколко обвинения и осъден на 19 години затвор. Той почина в затвора през февруари 2024 г.

    5/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Опозиционният лидер Алексей Навални е заобиколен от журналисти, преди да излети от Берлин, за да се прибере в Москва, 17 януари 2021 г. Навални беше арестуван при кацане в Москва и по-късно беше осъден по няколко обвинения и осъден на 19 години затвор. Той почина в затвора през февруари 2024 г.

  • Работници носят ковчега и портрет на руския опозиционен лидер Алексей Навални на погребението му в Москва, петък, 1 март 2024 г. Навални почина в арктически затворническа колония.

    6/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Работници носят ковчега и портрет на руския опозиционен лидер Алексей Навални на погребението му в Москва, петък, 1 март 2024 г. Навални почина в арктически затворническа колония.

  • Руският президент Владимир Путин посещава болница в южния руски град Беслан на 4 септември 2004 г., за да се срещне с хора, ранени след превземането на училище там от ислямски бойци. Повече от 300 души загинаха в хаотичните експлозии и престрелка, които сложиха край на обсадата.

    7/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският президент Владимир Путин посещава болница в южния руски град Беслан на 4 септември 2004 г., за да се срещне с хора, ранени след превземането на училище там от ислямски бойци. Повече от 300 души загинаха в хаотичните експлозии и престрелка, които сложиха край на обсадата.

  • Руският президент Владимир Путин говори по време на посещение в предизборния си щаб, 18 март 2024 г., след президентските избори в Москва.

    8/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският президент Владимир Путин говори по време на посещение в предизборния си щаб, 18 март 2024 г., след президентските избори в Москва.

  • Наемници от руската група "Вагнер" товарят танк на камион в руския град Ростов на Дон, 24 юни 2023 г. Ден по-рано техният лидер Евгений Пригожин, който обвини служители, че отказват подкрепа на неговите бойци в Украйна, вдигна бунт, в който войските му поеха контрола над южния военен щаб на Русия и се насочиха към Москва. Въстанието приключи на следващия ден, но подкопа имиджа на властта на Путин. Пригожин загина точно два месеца по-късно в мистериозна самолетна катастрофа.

    9/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Наемници от руската група "Вагнер" товарят танк на камион в руския град Ростов на Дон, 24 юни 2023 г. Ден по-рано техният лидер Евгений Пригожин, който обвини служители, че отказват подкрепа на неговите бойци в Украйна, вдигна бунт, в който войските му поеха контрола над южния военен щаб на Русия и се насочиха към Москва. Въстанието приключи на следващия ден, но подкопа имиджа на властта на Путин. Пригожин загина точно два месеца по-късно в мистериозна самолетна катастрофа.

  • Спасител на Министерството на вътрешните работи изнася тяло от театъра, където стотици заложници бяха държани от чеченски бунтовници, в Москва, 26 октомври 2002 г.

    10/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Спасител на Министерството на вътрешните работи изнася тяло от театъра, където стотици заложници бяха държани от чеченски бунтовници, в Москва, 26 октомври 2002 г.

  • Осетински войници на бронетранспортьор минават покрай билборд, изобразяващ премиера Владимир Путин, докато влизат в Цхинвали, столицата на отцепилия се от Грузия анклав Южна Осетия, 11 август 2008 г. 

    11/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Осетински войници на бронетранспортьор минават покрай билборд, изобразяващ премиера Владимир Путин, докато влизат в Цхинвали, столицата на отцепилия се от Грузия анклав Южна Осетия, 11 август 2008 г. 

  • Маскирани и въоръжени полицаи стоят пред централния офис на холдинговата компания Media-Most в Москва, 11 май 2000 г. Данъчната полиция обискира офисите на дъщерното дружество на Media-Most, NTV, популярен независим телевизионен оператор, известен с критичното отразяване на Кремъл. Това беше първият залп от действия срещу видни независими медии, характеризиращи ерата на Путин.

    12/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Маскирани и въоръжени полицаи стоят пред централния офис на холдинговата компания Media-Most в Москва, 11 май 2000 г. Данъчната полиция обискира офисите на дъщерното дружество на Media-Most, NTV, популярен независим телевизионен оператор, известен с критичното отразяване на Кремъл. Това беше първият залп от действия срещу видни независими медии, характеризиращи ерата на Путин.

  • Руският президент Владимир Путин присъства на парада, отбелязващ Деня на победата в Севастопол, Крим, където е базиран руският черноморски флот, на 9 май 2014 г. Москва незаконно анексира Крим от Украйна през март 2014 г., след отстраняването на приятелската на Украйна Украйна президент на фона на протестите в Киев. 

    13/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският президент Владимир Путин присъства на парада, отбелязващ Деня на победата в Севастопол, Крим, където е базиран руският черноморски флот, на 9 май 2014 г. Москва незаконно анексира Крим от Украйна през март 2014 г., след отстраняването на приятелската на Украйна Украйна президент на фона на протестите в Киев. 

  • Членове на екипажа на руската атомна подводница Курск стоят на палубата й по време на военноморски парад в Североморск, Русия, 30 юли 2000 г. Две седмици по-късно подводницата Курск потъва в Баренцово море със 118 души на борда, поставяйки началото на първата широко разпространена критики към Путин, който остана на почивка в началото на кризата и изчака пет дни, преди да приеме западните предложения за помощ. 

    14/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Членове на екипажа на руската атомна подводница Курск стоят на палубата й по време на военноморски парад в Североморск, Русия, 30 юли 2000 г. Две седмици по-късно подводницата Курск потъва в Баренцово море със 118 души на борда, поставяйки началото на първата широко разпространена критики към Путин, който остана на почивка в началото на кризата и изчака пет дни, преди да приеме западните предложения за помощ. 

  • Полицейски служители стоят над тялото на Борис Немцов, опозиционен лидер и бивш вицепремиер, на 28 февруари 2015 г. Немцов е работил по репортаж за руски войници в Източна Украйна и е бил застрелян на мост след това до Кремъл.

    15/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Полицейски служители стоят над тялото на Борис Немцов, опозиционен лидер и бивш вицепремиер, на 28 февруари 2015 г. Немцов е работил по репортаж за руски войници в Източна Украйна и е бил застрелян на мост след това до Кремъл.

  • В този кадър от видео, предоставено от телевизионния канал Russia24, 6 юни 2013 г., руският президент Владимир Путин и съпругата му Людмила говорят пред журналисти след посещение на балета "La Esmeralda" в Кремълския дворец в Москва.

    16/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    В този кадър от видео, предоставено от телевизионния канал Russia24, 6 юни 2013 г., руският президент Владимир Путин и съпругата му Людмила говорят пред журналисти след посещение на балета "La Esmeralda" в Кремълския дворец в Москва.

  • Руският президент Владимир Путин се ръкува със сирийския президент Башар Асад, докато руският външен министър Сергей Лавров гледа, в Москва, 20 октомври 2015 г. Срещата в Кремъл се състоя по-малко от месец след като Русия започна въздушни удари в Сирия, които Путин призова необходимо за унищожаване на терористични групи. Действието помогна на сирийския президент Башар Асад, дългогодишен съюзник, да остане на власт. 

    17/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският президент Владимир Путин се ръкува със сирийския президент Башар Асад, докато руският външен министър Сергей Лавров гледа, в Москва, 20 октомври 2015 г. Срещата в Кремъл се състоя по-малко от месец след като Русия започна въздушни удари в Сирия, които Путин призова необходимо за унищожаване на терористични групи. Действието помогна на сирийския президент Башар Асад, дългогодишен съюзник, да остане на власт. 

  • Руският президент Дмитрий Медведев, вдясно, слуша бившия президент Владимир Путин по време на дискусия в Държавната дума, долната камара на парламента, в Москва, 8 май 2008 г.

    18/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският президент Дмитрий Медведев, вдясно, слуша бившия президент Владимир Путин по време на дискусия в Държавната дума, долната камара на парламента, в Москва, 8 май 2008 г.

  • Бронетранспортьор гори до повредени и изоставени руски лекотоварни автомобили в Харков, Украйна, 27 февруари 2022 г., три дни след нахлуването на Русия в Украйна. 

    19/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Бронетранспортьор гори до повредени и изоставени руски лекотоварни автомобили в Харков, Украйна, 27 февруари 2022 г., три дни след нахлуването на Русия в Украйна. 

  • Масов пожар се наблюдава в западния край на Москва, след като въоръжени мъже нахлуха в концертна зала, убиха хора, дошли да слушат рок група и подпалиха сградата. Атаката, при която загинаха 144 души, беше поета от разклонение на групировката "Ислямска държава".

    20/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Масов пожар се наблюдава в западния край на Москва, след като въоръжени мъже нахлуха в концертна зала, убиха хора, дошли да слушат рок група и подпалиха сградата. Атаката, при която загинаха 144 души, беше поета от разклонение на групировката "Ислямска държава".

  • Руският православен патриарх Алексий II, вдясно, поздравява руския президент Владимир Путин, докато бившият президент Борис Елцин го гледа, в Московския Кремъл, 7 май 2000 г. 

    21/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Руският православен патриарх Алексий II, вдясно, поздравява руския президент Владимир Путин, докато бившият президент Борис Елцин го гледа, в Московския Кремъл, 7 май 2000 г. 

  • Михаил Ходорковски, бившият шеф на най-голямата руска петролна компания ЮКОС, излиза от бронирана полицейска кола на път за съда в Москва, 22 декември 2003 г.

    22/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Михаил Ходорковски, бившият шеф на най-голямата руска петролна компания ЮКОС, излиза от бронирана полицейска кола на път за съда в Москва, 22 декември 2003 г.

  • Празна носилка е поставена обратно в линейката, за която се смята, че е транспортирала руския опозиционен лидер Алексей Навални до болница в Берлин, 22 август 2020 г. Навални, най-видният враг на Путин, се разболя, докато беше в Сибир и по-късно беше транспортиран със самолет в Германия, където е диагностициран с отравяне с нервнопаралитичен агент. Навални, който почина по-рано през февруари 2024 г. в руски затвор, обвини за атаката през 2020 г. Кремъл, който го отрече.

    23/23 Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

    Празна носилка е поставена обратно в линейката, за която се смята, че е транспортирала руския опозиционен лидер Алексей Навални до болница в Берлин, 22 август 2020 г. Навални, най-видният враг на Путин, се разболя, докато беше в Сибир и по-късно беше транспортиран със самолет в Германия, където е диагностициран с отравяне с нервнопаралитичен агент. Навални, който почина по-рано през февруари 2024 г. в руски затвор, обвини за атаката през 2020 г. Кремъл, който го отрече.